BMW M5 E39 1999 niebieskie

Baza danych BMW ///M
ArekM5
Auto: BMW M5 E39

Re: BMW M5 E39 1999 niebieskie

Post autor: ArekM5 » śr sty 27, 2016 22:11

Hubertdo pisze:
ArekM5 pisze:
Hubertdo pisze:Ile masz do mnie kilometrów?Bo może szkoda klawiatury. Jeżeli jesteś zainteresowany przyjedź, obejrzyj, dam Ci miernik jak nie masz, możemy podjechać na podnośnik itp.
Poza tym co już wiesz, myślę ze rozczarowany nie będziesz, a nawet jak się nie spodoba będziesz miał jakieś porównanie...
To, że nie chcesz jawnie tu na forum odpowiedzieć na moje pytania o auto jest dla mnie wystarczającym powodem aby do Ciebie nie jechać.
Kolejny raz dyskredytujesz mój samochód bez powodu. Odpowiedź na pytania dostaniesz po części telefoniczne, numeru telefonu nie ukryłem. Gdybyś był zainteresowany to byś zadzwonił i przyjechał obejrzeć a, że nie jesteś to ja nie będę się tutaj produkował, nie mam zamiaru się narzucać. Napisałem w tym temacie tylko dlatego żeby nie stawiać w złym świetle mój samochód, którego nie widziałeś.
Czy ja coś napisałem teraz o Twoim samochodzie? Zamiast takie rzeczy wypisywać napisałbyś konkrety o aucie, ale nie zrobisz tego bo zostanie po tym ślad i potem ktoś mógłby to wykorzystać.

ArekM5

Post autor: ArekM5 » śr sty 27, 2016 22:15

I o jakim narzucaniu mowa, skoro to ja pierwszy zapytałem Cię o auto, i to dwa razy :-)

Hubertdo

Post autor: Hubertdo » śr sty 27, 2016 22:33

ArekM5 pisze: Czy ja coś napisałem teraz o Twoim samochodzie? Zamiast takie rzeczy wypisywać napisałbyś konkrety o aucie, ale nie zrobisz tego bo zostanie po tym ślad i potem ktoś mógłby to wykorzystać.
Skoro sugerujesz, że nie chce napisać, to znaczy ze musi być coś na rzeczy...
W samochodach (i nie tylko) jest tak, że co dla jednego jest sufitem dla drugiego jest podłogą... podstawowe informację podałem w ogloszeniu, przy podejrzeniu wstawianych ćwiartek nie zaznaczyłbym opcji bezwypadkowy... Na konkretne pytania staram sie odpowiadać konkretnie, a wnioski każdy wyciąga sam-często nie mające nic wspolnego z rzeczywistością bajki i domysły. Nikt Ci nie broni zadzwonić lub przyjechać i opisać tutaj co powiedziałem lub zobaczyłes.
Narzucanie-bo temat jest o innym aucie i nie chcę tutaj wychwalać swojego

ArekM5

Post autor: ArekM5 » śr sty 27, 2016 22:56

Ok, więc jak założę temat o Twoim samochodzie to coś zmieni, będziesz skłonny odpowiadać na konkretnie zadane pytania?

ArekM5

Post autor: ArekM5 » śr sty 27, 2016 23:03

Widzisz, masz w tym temacie co najmniej dwie osoby chcące kupić M5. Miałeś szanse te dwie osoby przekonać do tego, aby zainteresowały się Twoim autem, ale nie wiem jak Koko ale mojego zaufania kompletnie nie zyskałeś. Tłumaczenie że powinienem zadzwonić mnie kompletnie nie przekonuje, po to jest forum żeby tu dyskutować, a jeśli ktoś coś publicznie ukrywa to dla mnie jest jednoznaczne. To tylko moja ocena, nie bierz tego do siebie.

/M3
Auto: M3

Post autor: /M3 » czw sty 28, 2016 16:06

Ernest pisze:Jak czytam tutaj wypociny niektórych ludzi to aż mi ręce opadają.

Ludzie, te wozy mają od 13 do 18 lat. Nie ma możliwości, żeby przez tyle lat nie miały kolizji, obcierki parkingowej, jakiegoś obicia drzwiami itp.
Więc to że było polakierowane drugi raz, to moim zdaniem atut, że jest świeży lakier, odnowiony i auto ma świeżość.
Oczywiście nie mówię tu o podłużnicach pogiętych, czy zardzewiałych...

Najgorsze jest to, że jak sprzedawca chce być uczciwy i wiecie o tych drzwiach i progu to już się czepiacie.

Tak samo jest z przebiegiem...
A mi ręce opadają jak czytam takie argumentacje 'Panie to ma 15 lat to wiadomo,ze bite' . Takim tekstem rodem od mirka handlarza można usprawiedliwić wszystko. Panie, klima nie dziala bo to ma 15 lat, wiadomo że trzeba nabić, panie rdza jest i wnętrze styrane bo to ma 15 lat, panie no to i tamto nie dziala, ale wie Pan 15lat minęlo jak jeden dzień nanana :grin: Co ma piernik do wiatraka. Do niedawna byłem posiadaczem 22letniego samochodu z ori lakierem, bez grama rdzy i z wnętrzem praktycznie bez śladów używania. Drugi lakier to taki średni atut, bo ja np w aucie typu bmw M wolałbym zmatowiały, z mikroryskami ale oryginalny. Uczciwy sprzedawca nie pisze 'stan zbliżony do fabrycznego' o samochodzie po dość solidnym strzale w bok i koło, z rozjechaną geometrią. Zwłaszcza że cena nie jest niska, ale panie świeci sie, to najważniejsze wkońcu ktoś łyknie :lol:

ArekM5

Post autor: ArekM5 » czw sty 28, 2016 19:11

Za tą cenę to chyba jednak nie łyknie :) Myślę, że za 50 tyś można znaleźć coś lepszego, a już tu ktoś napisał że właściciel nie jest skory do negocjacji ceny, i chyba już wiemy czemu ogłoszenie tak ciągle powraca i powraca...

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator
Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT

Post autor: Oleg » pt sty 29, 2016 13:46

Niepotrzebne bicie piany. Zamykam.
Jak ktoś będzie chciał dodać coś istotnego ws. tej M5 proszę o pw.
EDIT: TEMAT OTWARTY NA PROŚBĘ UŻYTKOWNIKA AKM5.

OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

AKM5
Auto: M5 E39

Post autor: AKM5 » wt lut 09, 2016 11:45

Cześć wszystkim,

Na moją prośbę mój kolega oglądał to auto, gdyż ja miałem za daleko. Nie żałuję że nie pojechałem na oględziny, gdyż "stan perfekcyjny" w tytule ogłoszenia to jakaś kpina właściciela z inteligentnych ludzi, za co od kogoś bardziej nerwowego mógłby dostać w mordę.
Po kolei.
Ta naprawa blacharska którą tak tu opisujecie jest fatalnie wykonana, widać że jak najtaniej i na handel. Od krawędzi błotnika tylnego prawego do klapki wlewu paliwa rysy po papierze ściernym pod lakierem widać z kilku metrów w dobrym słońcu. Sam błotnik jest beznadziejnie wyprowadzony przez blacharza, bo na jego krawędzi nie ma blachy tylko szpachla, która nie tworzy równej krawędzi. Wnęka drzwi przy kanapie tylnej, czyli ta część widoczna po otwarciu drzwi ma prawie 1 mm szpachli, drzwi tylne prawe mają ponad 1 mm bo miernik ich już miejscami nie łapał. Cały prawy bok auta oprócz przedniego błotnika jest w różnych odcieniach lakieru, szczególnie drzwi przednie prawe są do połowy jaśniejsze, a od połowy ciemniejsze. Nieprawdą jest stwierdzenie w ogłoszeniu, że lakier jest wolny od rdzy i wgnieceń. Ten naprawiany błotnik rdzewieje przy progu. Na klapie bagażnika przy spoilerku jest purchel, dwa purchle są również na słupku drzwiowym przednim lewym przy zawiasach, miernik na słupku pokazuje lakier w oryginale. Całe auto malowane razem z dachem, lakier położony kiepsko. Na drzwiach tylnych lewych jest dziwny zaciek lakieru obok klamki. Uszczelka szyby czołowej źle spasowana z dachem i wyblakła. Kiepsko zaprawione lakierem zaprawkowym wgniotki na klapie bagażnika i błotniku przednim prawym. Na krawędzi tego błotnika przy reflektorze szpachla. Na samochodzie widać hologramy po polerce. Felgi po renowacji zrobione na grafit. Szczególnie na tylnych felgach zdecydowanie za dużo odważników, przyklejona listwa o długości kilkudziesięciu centymetrów. Opony przód i tył do wymiany. Przednie są z 2009 roku, tylne z 2012 roku i na wykończeniu. Po początkowych kłopotach z uruchomieniem auta spowodowanych słabym połączeniem jednej z klem silnik zaskoczył podobno bardzo ładnie, bez żadnych niepokojących dźwięków, rozruch był na zimno. Po chwili oczywiście zaczęły klepać VANOSy. Dół silnika zarzygany olejem, nie szło stwierdzić z czego wycieka. Wyciek płynu ze wspomagania. Właściciel twierdził podobno, że po zakupie wymienił olej w silniku, skrzyni i dyfrze, ale nie ma na to żadnych papierów bo podobno robił u znajomego. Krótka jazda próbna wykazała, że samochód ściąga w prawo podczas gwałtownego hamowania już przy niewielkiej prędkości, staje lekko bokiem.
Teraz zalety. Świetnie utrzymane wnętrze, jak nowe. Skóra nigdzie nie jest powycierana, popękana itd. Plastiki nie są porysowane. Jeżeli przebieg jest oryginalny też jest zaletą, ale to nie wiadomo, trzeba by było sprawdzić komputerem. Ogólnie po kontakcie z kolegą kazałem mu umawiać auto na serwis do Warszawy, ale później przemyślałem temat i zrezygnowałem, bo nie wiadomo jaki widok ukazałby się oczom po zerwaniu tej szpachli.
Właściciel chciał za samochód 45 tysięcy.
Tyle wiem. To nie są moje spostrzeżenia tylko kolegi, ja nie widziałem samochodu więc proszę nie pytajcie o więcej szczegółów, bo napisałem wszystko co mi wiadomo na temat tego egzemplarza. Pozdrawiam.

Dzięki dla Moderatora za możliwość opisu samochodu.

AKM5
Auto: M5 E39

Post autor: AKM5 » czw lut 18, 2016 15:36

Gdyby ktoś był zainteresowany autem mam jeszcze VIN: GJ17268

Awatar użytkownika
RONIN
Auto: E46 M3 smg/E30 cabrio 328i

Post autor: RONIN » pt lut 19, 2016 19:15

Vehicle information
VIN long WBSDE91030GJ17268
Type code DE91
Type M5 (EUR)
Dev. series E39 ()
Line 5
Body type LIM
Steering LL
Door count 4
Engine S62
Cubical capacity 5.00
Power 294
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour AVUSBLAU METALLIC (276)
Upholstery PRAEGELEDER/SILVERSTONE (O5SS)
Prod. date 1999-05-07

Order options
No. Description
358 CLIMATE COMFORT WINDSCREEN
441 SMOKERS PACKAGE
609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
629 CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT
670 RADIO BMW PROFESSIONAL
677 HIFI SYSTEM PROFESSIONAL
694 PREPARATION FOR CD CHANGER
854 LANGUAGE VERSION FRENCH
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY