Sprzęgło
Re: Sprzęgło
Wania zakładaj Ori to co było i po kłopocie. Albo ewentualnie zrzuć skrzynię i wyślij cały komplet do Radzikowskiego.
- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
Zalozylem ori z M3 zakupione w PL ale nie jestem z niego zadowolony od poczatku i do dzis czyli kolo 2 lat nie spina na 3 biegu a niekiedy na 2 .Ostatnio zakladalismy z bratem sprzeglo z 3.0d do e30 M50 i chodzi idealnie zero pozlizgu wiec przy najblizszej wymianie w M3 zakladam docisk z d i jakas tarcze organiczna bo seryjne sprzeglo jest zdecydowanie za slabe.
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
przeciez m50 nie ma mocyKisol pisze:Zalozylem ori z M3 zakupione w PL ale nie jestem z niego zadowolony od poczatku i do dzis czyli kolo 2 lat nie spina na 3 biegu a niekiedy na 2 .Ostatnio zakladalismy z bratem sprzeglo z 3.0d do e30 M50 i chodzi idealnie zero pozlizgu wiec przy najblizszej wymianie w M3 zakladam docisk z d i jakas tarcze organiczna bo seryjne sprzeglo jest zdecydowanie za slabe.

M3 ma duzo wieksza przyczepnosc oraz ponad 100koni wiecej.
Poza tym seryjne sprzegla nie sluza do "spinania na 3 biegu"
- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
Wczesniej zbudowalem e36 M50B25 na 0,7 bara i wlasnie tam tez zastosowalem docisk z 3.0d i bez problemu trzymalo na kazdym biegu wiec uwazam ze docisk z 3,0d jest duzo mocniejszy niz M3 .Chyba ze ktos chce zachowac M3 w orginale to odradzam bo sam nie kupil bym takiego auta z jakimikolwiek przerobkami.
Ja polecam wyczynowe sprzęgła sachs'a, sam mam takie w e36 i spisuje się wyśmienicie przy niespełna 700 Nm.
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
dokładnie, sachs performance sa swietne, niestety drogie, ale to najlepsza opcjachudini3 pisze:Ja polecam wyczynowe sprzęgła sachs'a, sam mam takie w e36 i spisuje się wyśmienicie przy niespełna 700 Nm.
odświeżę temat
mianowicie
s50b32 6biegów
lepiej kupić ori sprzęgło dedykowane luk moge je mieć po rabacie za 1030zł tarcza docisk łożysko
cena toche duza
czy kupić z czegoś innego 3.0d czy innego bmw bedzie pasowało i dobrze sie sprawowało ???
raczej wolał bym zostać przy dwumasie i nie chce zakłądać wyczynowych spieków itp
mianowicie
s50b32 6biegów
lepiej kupić ori sprzęgło dedykowane luk moge je mieć po rabacie za 1030zł tarcza docisk łożysko
cena toche duza
czy kupić z czegoś innego 3.0d czy innego bmw bedzie pasowało i dobrze sie sprawowało ???
raczej wolał bym zostać przy dwumasie i nie chce zakłądać wyczynowych spieków itp