M Track Day 10, sobota 23.02.08, tor Lublin

Spotkania na torze i wszystko co sie z tym wiaze
Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Re: M Track Day 10, sobota 23.02.08, tor Lublin

Post autor: Pablo » ndz lut 24, 2008 13:27

Nawet jak sie spinamy to robimy słabe. A jak sie rospinamy to robimy jeszcze słabsze. Sytuacja bez wyjścia.
Gratuluje wszystkim czasów oczywiście.
17.01.11

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » ndz lut 24, 2008 13:37

Było bardzo fajnie, dużo aut, chyba najlepszy MTD jak do tej pory. No i normalnie wszyscy (prawie) jeździli bokiem !!!

Kostek, 4 sekundy różnicy to jest taka przepaść, że ja pier... naprawdę.

Tygrysio, jak będziesz potrzebował jakichś części, daj znać. Wszyscy inni którzy potrzebują plastików niech też piszą :wink: .

Odnośnie opon, a dlaczego tam leżą opony, a nie np. jakieś betonowe krawężniki? Różnicy by nie było. Jeżeli na jakimś MiniMax ktoś sobie ścinał zakręt tak, żeby jeździć po trawie to chyba nie nasz problem! A jak kogoś wyrzuca za zakrętu to nic nie pomoże, mylę się?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
tom_kulturysci
Auto: E46 M3 & 335D

Post autor: tom_kulturysci » ndz lut 24, 2008 15:11

no niezle, niezle panowie...
widze ze juz Bombel dotarl maszine :)

p.s. Cube-K chyba jak zawsze "towar" ma przy sobie (czarnowlosa lady) ;)

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Post autor: Pablo » ndz lut 24, 2008 16:32

Druga relacja z MTrack Daya by Pablo. Troche krótsza bo krócej byłem :roll: .

///Mtrack Day 23/02/2008

#$@%&&!!! Tak można podsumować pierwszą połowę dnia z mojej perspektywy. Jak nie ma prądu to nie jestem w stanie wyjechać samochodem z domu. Witamy w 21 wieku.

Kolejna wizyta na torze miała miejsce w Lublinie. Jak zwykle zbiórka dla jadących z Warszawy rano na Shellu. Reszta zawodników dojeżdża ze wszystkich stron Polski.

Pojawiam się na torze w Lublinie dopiero ok. 11.30. W związku z tym ominęła mnie jedna z głównych atrakcji tego dnia, czyli zapoznanie Bombla z Kostkiem. Żałuje, że tego nie widziałem ale najważniejsze, że w końcu do tego doszło. Teraz mogą pielęgnować swoją przyjaźń w realu.

Oprócz stałego składu, pojawili się nowi uczestnicy – Chudy w E46 i beemek w trochę pogniecionej E36. Był też Tygrysio, który z jakiegoś powodu jechał 250km do serwisu w Lublinie :wink: .

Grzesiek (69) zaprezentował się na nowych felgach, Bombel zaprezentował swoje nowe auto. Cebul nic nie zaprezentował.

Paweł pokazał, że nigdy nie odpuszcza i został idolem lubelskich licealistów. Robili sobie z nim zdjęcia co najmniej jakby był gwiazdą serialu „Na Wspólnej”.

Os_ tym razem nie jeździł za wszystkimi. Ale chciał.

Maros jak zwykle zrobił najlepszy czas i tym razem dostał pucharek. Rozleciał się. To znaczy pucharek się rozleciał a nie Maros, ani żadna część jego samochodu, a w szczególności zderzak.

Byli też Cube-K i Gizmuf. Przybyli z innymi dziewczynami niż przedostatnio. Ale z tymi samymi co ostatnio. Wszyscy byli w szoku. Publiczność zamarła w milczeniu. Chmury zasłoniły słońce. Wyraźnie się ochłodziło.

Scenariusz dnia był podobny jak w przypadku poprzednich wizyt w Lublinie. Dziadek TagHeuer mierzył czasy i przysypiał w swoim Subaru, zawodnicy pokonywali kolejne kółka z piskiem opon i przy aplauzie bardzo licznej widowni zapewniającej muzykę dyskotekową i raczącej się produktami branży browarniczej. Jednak nie wszystko wyglądało jak zawsze. Tym razem, w odróżnieniu od poprzednich MDayów większość uczestników wybrała jazdę bokiem. Czasy zeszły na drugi plan. Oczywiście poza uznanymi specjalistami od jazdy bokiem (wiadomo kto…), reszta ćwiczyła raczej pojedyncze zakręty ale w końcu chodzi o to żeby trenować a tor jest do tego najlepszym miejscem. Trzeba stwierdzić, że wszyscy robią wielkie postępy. Z każdym kolejnym okrążeniem rośnie szybkość pokonywania zakrętów oraz wychylenie pojazdów. Już niedługo będziemy mieć niezłą ekipę driftingową. Oczywiście od czasu do czasu ktoś uraczy pozostałych zawodników oraz publiczność efektownym wypadnięciem z toru, no ale nauka wymaga poświęceń.

I wszystko byłoby super gdyby nie setki opon porozstawianych po całym torze, które miały chronić trawę przed zniszczeniem (?). Nie znam niestety logiki stojącej za ustawieniem piramid z opon wokół toru ale jeżeli miały chronić trawę i pobocze to egzaminu nie zdały. Natomiast powodowały duży stres kolejnych zawodników, którzy w te opony wpadali.

Na szczęście obyło się bez zniszczeń. Nikt, powtarzam, NIKT, nic nie złamał ani nie urwał, a w szczególności Maros.

No coż, wszystko co dobre musi się kiedyś skończyć, więc około godziny 16, po krótkim „freestylu” wyruszamy w drogę powrotną. Ruch jest stosunkowo niewielki, więc po krótkiej jeździe, zgodnej z przepisami, dojeżdżamy do domów.

Podsumowując, miał to być w końcu Mtrack Day w scenerii zimowej, na śniegu. Jednak pogoda po raz kolejny postanowiła potraktować nas łagodnie i zapewniła scenerie niemal wiosenną. Bardzo udany dzień, z rekordową frekwencją, świetną zabawą, w miłym towarzystwie. Oby tak dalej. Do zobaczenia następnym razem.

Czasy dostępne na forum. Gratulacje dla najlepszych.

Ciao.

Pablo
www.mforum.com.pl
17.01.11

mateush
Site Admin
Auto: 997TT

Post autor: mateush » ndz lut 24, 2008 16:53

Pablo - dobre, dobre :lol:

Wyniki:
Obrazek

Obrazek
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » ndz lut 24, 2008 17:05

Dobre, ale kilka elementów bym poprawił ;)

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Post autor: Pablo » ndz lut 24, 2008 17:16

MaRoS pisze:Dobre, ale kilka elementów bym poprawił ;)
No, wiem :-)
17.01.11

Tygrysio

Post autor: Tygrysio » ndz lut 24, 2008 18:01

Dobre....... :573:
Pablo nie wiesz po co bylem w Lublinie?
Poprostu dostalem prace w PIH-u, jezdze po serwisach i sprawdzam "punkty obslugi klienta" :-D :-D :-D .........dodam ze bylem piec po osmej na miejscu!!!(chyba za badzo chcialem :grin: )
Co do imprezy to super fajna! (dla mnie zaczela sie od 13.30 i to w roli tfuuuuuu ,szkoda gadac! )
Boki "wysmienite" jak mawiala Pani w teleturnieju "wielka gra"
Idzik rosniesz na DZIKA...... ;)
Nareszcie wiekszosc skupila sie na walorach tylnego napedu :shock:
Tor moim zdaniem pyszny i bardzo techniczny......... :!:
Co do tych opon na torze to juz wszystko zostalo powiedzane.........tlumacznia "goscia".......ZENADA!!!!
Szczep masz moja "IGLE" na fotkach?............daj luknac jak prezentuje sie w Pit-stop'ie :-D
Bomble i reszta swiata , "nadejszlaaaa wiekopomna chwila" poszukiwania E36 w calym polozeniu geograficznym!!!! :wink:
Tylko TYLNY NAPED ......... to jest wlasnie to co Tygrysy kochaja najbardziej!!!

Awatar użytkownika
Vip-X

Post autor: Vip-X » ndz lut 24, 2008 18:36

Tygrysio pisze:
Bomble i reszta swiata , "nadejszlaaaa wiekopomna chwila" poszukiwania E36 w calym polozeniu geograficznym!!!! :wink:
Poszukaj w USA (ebay.com) będzie pewnie najtaniej ...

22.02.2008 - Kurs średni NBP:
1 USD = 2.4074 PLN :lol:

Pozdr. Paweł
Wyprzedzacie mnie na wstecznym :o :(

Idzik
Kontakt:

Post autor: Idzik » ndz lut 24, 2008 18:53

Vip-X pisze:
Tygrysio pisze:
Poszukaj w USA (ebay.com) będzie pewnie najtaniej ...

22.02.2008 - Kurs średni NBP:
1 USD = 2.4074 PLN :lol:

Pozdr. Paweł
e36 ///M w usa to nie bardzo, wersja US zupełnie inna od Europejskiej ;)

Awatar użytkownika
Vip-X

Post autor: Vip-X » ndz lut 24, 2008 18:58

idzik pisze: e36 ///M w usa to nie bardzo, wersja US zupełnie inna od Europejskiej ;)
Wielkich różnic niema... Tylko silnik - mniejsza moc... (ale zawsze taniej) :lol:
Wyprzedzacie mnie na wstecznym :o :(

bako_21

Post autor: bako_21 » ndz lut 24, 2008 19:05

No panowie daliscie popis jak zwykle z fotek wynika ze byla naprawde przednia impreza. A co do tej M3 E36 no to z tego co wiem niezaleznie czy 3.0 czy 3.2 ma ona 240 koni tylko ale podobno bardzo dobre silniki

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » ndz lut 24, 2008 19:26

Vip-X pisze:
idzik pisze: e36 ///M w usa to nie bardzo, wersja US zupełnie inna od Europejskiej ;)
Wielkich różnic niema... Tylko silnik - mniejsza moc... (ale zawsze taniej) :lol:
To różnica zasadnicza. Bez sensu ściągać coś słabszego z US. To jest E36, za 40K masz igłe.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
Szczep

Post autor: Szczep » ndz lut 24, 2008 21:14

Tygrysio pisze:Szczep masz moja "IGLE" na fotkach?............daj luknac jak prezentuje sie w Pit-stop'ie :-D
Jasne, że mam. Igła jest, troche wczoraj zadymiła na pożegnanie.. ;)

Obrazek

Beemek, no tak, sorka - są i Twoje foty: :-P

Obrazek

Obrazek

..oraz szybka ewakuacja Mateusza :smile:

Obrazek

Idzik
Kontakt:

Post autor: Idzik » ndz lut 24, 2008 21:17

Fotki beeemka to trzeba tylko z jednej strony robić :grin:

ODPOWIEDZ