Witam.
Postanowiłem kontynuować jednak w tym wątku, z uwagi na przejrzystość jeśli chodzi o historię auta.
Samochód ma się dobrze,za mną przejechane około 4000 km od kupna. W międzyczasie:
-wymiana oleju Liqui Moly 10W60 z płukaniem silnika i ponowna wymiana oleju po 1500 km
-wymiana świec, filtrów oleju , paliwa,kabinowego, czyszczenie i konserwacja K&N
-wymiana płynu hamulcowego, oleju w skrzyni biegów oraz dyfrze
-wymiana simmeringu na łączeniu wału z dyfrem
-wymiana uszczelnień wysprzęglika
-wymiana kpl zawieszenia przód ( oprócz amortyzatorów)
-wymiana chłodnicy i płynu chłodniczego
-czyszczenie chłodnicy oleju oraz wymiana wszystkich pasków klinowych
-czekam na komplet przewodów hamulcowych w stalowym oplocie.
Aktualnie auto jeździ na kutych (sprawdzone) felgach Throwing Star , zakupionych dzięki pomocy Venoma

w rozmiarze 8 i 9 cali . Na pewno czeka mnie zabawa z zaworami i przepustnicami , skrzynią biegów - być może sprzęgłem, wydechem oraz cieknącym tylnym amorem EDC. Jeśli chodzi o blacharkę to buda wydaje się prosta , podłużnice przód, bagażnik proste, ingerencji wymagają jedynie progi oraz nieznacznie miejsca pod zbiornikiem paliwa oraz pas pod chłodnicą. Pomalowana jest dobrze, co faktycznie widać na zdjęciach , aktualnie po aplikacji/zabezpieczeniu kosmetykami Auto Glym ( Super Resin Polish + Ultra Deep Shine+Extra Gloss Protection) , którą zamierzam powtórzyć przed zimowaniem . Jedynie na tylnych drzwiach w dolnym rogu jest mały bąbelek

Co mnie bardzo cieszy - auto praktycznie nie ma luzów w napędzie , silnik ma po 12 bar na każdym cylindrze, pracuje równo i wkręca się bez zająknięcia. Samochód daje dużą frajdę z jazdy, moje E39 nie daje mu rady.. Póki co udało mi się rozpędzić na niemieckiej autostradzie

samochód do licznikowych 265 km/h . Końcem października auto wstawione będzie do garażu na sen zimowy i rozpocznie się mozolne ale sukcesywne kompletowanie części i poprawianie stanu samochodu. Jak większość z Użytkowników, ogranicza mnie dość mocno czas, nad czym głęboko ubolewam... Zdjęć niestety nie wkleiłem,bo nie mam ich za wiele i są średniej jakości. Być może w dalszym terminie uda mi się coś wrzucić. Zadowolony, pozdrawiam serdecznie.