[Photobook] M5 w Polsce

1988-1995 | silniki: S38B36, S38B38
Awatar użytkownika
Blade
Kontakt:

Re: [Photobook] M5 w Polsce

Post autor: Blade » czw mar 01, 2012 22:25

Venom pisze:Moja książka wyszła tak:
super wyszła :580:
The Mechanic

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » pn mar 05, 2012 01:45

Wiesz co, ja Ci coś powiem... Ty na tym masz szansę sporo zarobić, pytanie tylko czy ją wykorzystasz! Napisz takie o wszystkich typach m5 i kasiory zgarniesz kupe!
ps. Jak odpuszczasz ten pomysł to ja mogę się tym zająć? :?:

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
Kontakt:

Post autor: Venom » pn mar 05, 2012 17:15

Nie sądzę, żeby dało się na tym zarobić, bynajmniej nie w języku polskim. Ja to robie z czystej pasji, nic więcej.

Jeśli chcesz to stwórz swoje opisy, wrzuć swoje zdjęcia i sprzedawaj. Każdym ma wolny wybór. Życzę Ci zbicia fortuny :)

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » wt mar 06, 2012 17:09

Moj drogi przyjacielu, gdybym choć w połowie się tak znał na m5 jak Ty to bym bez wachania się za to zabrał. Niestety jak pewnie już zauważyleś wiedzy na temat m5 mam niewiele i moje dzieło było by co najmniej słabe ,a wrecz komiczne. Gdybyś napisał tak treściwie jak napisałeś ,ale o całych dziejach m5 i m3 , ładnie to oprawił to napewno byś na tym zarobił i TO DUŻO. Taki album sprzedawał by się po 120zl lekko, a jak myslisz ile byś sprzedał takich albumów? 100szt to chyba w pierwszym tyg tylko bywalcom tego forum. Może zrobi się głosowanie na tym forum i sie przekonasz, że to tylko przedsmak tego biznesu... Robisz to z czystej pasji? TO IDEALNIE BO TYLKO Z PASJI RODZĄ SIĘ FORTUNY!!!!
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2012 22:06 przez alduwiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » wt mar 06, 2012 17:24

Venom pisze:Nie sądzę, żeby dało się na tym zarobić
Niechce Cie uraźić ale własnie takie podejscie Kowalskich do biznesu tłumaczy pytanie dlaczego jest tak mało ludzi bardzo bogatych a tak dużo biednych!
Otóz wg mnie, tym co odróżnia ludzi którzy beda bardzo bogaci od tych co nigdy niczego nie osiągną, jest zdolnośc do podejmowania ryzyka!!! A nie jak to sie wszystkim wydaje że wyksztalcenie,dobry zawód, szczęście czy cos tam...

Taki człowiek zawsze podejmuje ryzyko, szuka okazji i bardzo często przegrywa -traci wszystko, ale się nie poddaje i dalej ryzykuje DO SKUTKU!!! Nawet gdy 10x z rzędu pójdzie z torbami to dalej się nie poddaje ( NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE ) az w końcu mu sie uda i ta jedna, jedyna inwestycje przyniesie mu takie dochody że zwrócą mu się po stokroć tamte niepowodzenia.
Normalny człowiek widząc okazje do interesu powie- hmmm... nie wiem sam... a jak nie wyjdzie? To strace tyle pieniedzy!...eeeeetam za duże ryzyko!!!
A nawet jak zaryzykuje i się sparzy to w następnym przypadku juz sobie odpuści mając w pamieci tamto niepowodzenie!
Tylu ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy ,ile by mogli zarabiać więcej gdyby zostawili w pieruny swoja prace na etacie i zaryzykowali otwierając własna firme. Niestety strach przed niepowodzeniem i utratą śmiesznego acz pewnego dochodu z pensyjki jest tak silny, że w efekcie czego kazdy tylko narzeka, że mało zarabia, że kryzys trwa już od 1965, że to wina rzadu i takie tam bzdury

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » wt mar 06, 2012 18:12

Bardzo dziękujemy za wykład, bo rozumiem, że to było kierowane nie tylko do mnie.

:)

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » wt mar 06, 2012 19:08

Alduwiel, bierz się w takim razie do roboty, powiększaj wiedze na temat M5 i przejmuj temat :)

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt mar 06, 2012 20:04

alduwiel pisze:Taki album sprzedawał by się po 120zl lekko, a jak myslisz ile byś sprzedał takich albumów? 100szt to chyba w pierwszym tyg tylko bywalcom tego forum.
Venom pisze:Zapłaciłem za nią 200zł.
I Venom byłby 8k PLN w plecy :-D

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » wt mar 06, 2012 22:13

Stary wydruk jednej sztuki to 200zl, ale wierz mi jeśli chodzi o druk to ilośc wpływa na cene jednego egzęplarza... Przy 1000 to cena jednej na pewno nie przekroczy 20zl, a jak dobrze poszukasz i potargujesz to jeszcze mniej.

Dobra tak naprawde to nie wiem ile by to wyszło za jedną sztuke ale w hurcie, bo sobie te dane z palaca wyssałem , ale wiem jedno- TU JEST SIANO DO ZAROBIENIA. Ile to nie wiem , ale ileś to napewno !!!
Całkiem mozliwe że wiecej niz można sobie wyobraźić. Wiadomo może byc wtopa , ale jak już napisałem DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY. Jak otwierałem swoją firmę 9lat temu to znajomi sie ze mnie śmiali że mi odbiło do końca- to bedzie mój koniec!!! Nawet z rodzina musiałem walczyć, bo ani grosza na start nie miałem, więc ten pomysł się im absolutnie nie podobał. Zaczołem od kredytu 20tys(do oddania 30) i to był cały mój kapitał na start... Dziś mam 27lat i wiem że tamto ryzyko jakie podjołem było moim najwiekszym zyciowym sukcesem.

Dobra proponuje tak, zrobimy glosowanie gdzies na forum z zapytaniem ilu by było potencjalnych chętnych na taki album. Co wy na to?|

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » wt mar 06, 2012 22:59

alduwiel pisze:Dobra proponuje tak, zrobimy glosowanie gdzies na forum z zapytaniem ilu by było potencjalnych chętnych na taki album. Co wy na to?|
\
Jestem za :)

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » czw mar 08, 2012 01:16

Panowie, trochę powagi. Nie chce mi się po Was ciągle sprzątać. Abduwiel, nie rozumiem Twojego uporu żeby przekonać wszystkich że to świetny deal. Venom zrobił coś bardzo fajnego i należą mu się za to brawa.

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » czw mar 08, 2012 11:19

Bo czasem najgłupsze pomysły zrodzone własnie z pasji okazują się byc strzałem w dziesiątke, np facet z usa który od najmlodszych lat spisywał sobie dobre cytaty do swojego dziennika. Na 50 urodziny wpadł na pomysł, że te najlepsze oprawi w twardą okładkę i wydrukuje ( TYLKO DLA SIEBIE).
Poszedł do drukarni i dowiedział sie ze wydrukowanie jednej sztuki to bedzie nie wiele mniej niż 10 szt. więc pomyslał że wydrukuje 10 szt i zrobi prezent bratu i rodzicom... Po tyg przychodzi i okazało się że Facet sie pomylił co mu to wyliczał i policzył nie za 10szt tylko za 100 szt i ma własnie do odebrania 100szt bo faktycznie za tyle zaplacił. Teraz nie wiedział co z tym zrobić, rozdał wszystkim znajomym co chcieli taki zbiór cytatów. zostało mu jakieś 60szt i z tymi książeczkami udał się do księgarni gdzieś koło akademika z zapytaniem czy nie odkupili by od niego tych książeczek. Na to usłuszal że nie, ale mogą je wziąść w komis-ustalili cene i cześć! Po miesiącu wraca i od progu wita go radosny sprzedawca krzycząc że już się nie mógł doczekać jak wróci bo chce następną partie!!!! Okazało się że to był taki hit, że wszystkie się sprzedały w tydzień!!! Facet ruszył z drukiem na szeroką skale i do dziś zarobił na tym około 1-2 miliona dolców!!! ( dokladnie chyba 1,6miliona) a było to całkiem nie dawno i trzeba dodac ,że cały czas zarabia bo ksiażka sie dalej sprzedaje!!!!
Mało?? to proszę jakaś baba wpadla na pomysł ,że napiszę książkę pod tytułem ,,Co faceci wiedzą o kobietach!'' i w środku było 320 PUSTYCH stron!!!
Książkę tę sprzedawała jako kawał i schodziła jak ciepłe bułki ze względu na cenę! Każdy kto ją wziął do reki wybuchał śmiechem i kupował na prezent np żona dla męża!!
Głupie??? ten bardzo głupi pomysł przyniósł jej do dzisiaj już ponad 12 milionów dolarów!!!

Więc niech ktoś mi powie, że taki pomysł z albumem i ciekawymi anegdotkami o wszystkich modelach m5 i m3 jest bez szans powodzenia!!!

Ilu by było chętnych? Ja osobiście chcę 1, Juz pytałem sie znajomych, to jeden co nie jest bywalcem na tym forum ,ale ma m3 powiedział, że wziąłby też 1 a może dwa bo jego kumpel tez by chciał, więc już 3 sprzedane do tego juz trzech bywalców tutaj sie zgłosiło że chce,to już jest 6 szt

Dobra to mam pytanie, ile byś chciał za taki album o m5 i m3 dla mnie, ale o wszystkich modelach w wersji elektronicznej ? Masz okazje zrobić coś z pasji i stuprocentowy zysk gwarantowany u mnie!!!

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » czw mar 08, 2012 21:35

Ja interesuję się praktycznie tylko modelem M5 E34 i ten model znam najbardziej. Inne Mki tak bardzo mnie nie kręcą, mimo że zawsze czuję wielki podziw, respekt i chylę czoła przed nimi.

Zebranie materiałów i opisanie tego, co znajduje się w mojej książce zajęło mi sporo czasu, ale było przy tym bardzo przyjemne. O innych modelach bym się tego nie podjął - no chyba, że o M3 E30 :). Obecnie nie mam jednak na to czasu.

W planach mam zrobienie dwóch książek o M5 E34 - bo dwie osoby są chętne. Nie planuję na tym zarobić bo nie o to chodzi. Poza tym jak dokończę swoją stronę o tym modelu, to wtedy pewnie zrobię dla siebie jeszcze jedną taką, ale bardziej kompletną książkę.

Wszystko w ramach pasji. :)

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » pt mar 09, 2012 01:32

No to klapa bo ja nie mogę być autorem- odemnie nikt nie kupi , bo mnie tu wszyscy nie lubią :-(

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » pt mar 09, 2012 15:30

alduwiel pisze:No to klapa bo ja nie mogę być autorem- odemnie nikt nie kupi , bo mnie tu wszyscy nie lubią :-(
Ja myślę, że żeby być autorem to trzeba coś napisać albo zrobić :) a nie że nikt Cie tu nie lubi, więc powodzenia, droga wolna!

ODPOWIEDZ