Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Re: Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

Post autor: --==maly==---- » pt cze 11, 2010 11:16

Bombel wcale nie tak bez problemu. Smg na manuala jest w miarę prosto wymienić ale odwrotnie to jest kupę walki z elektroniką dziesiątki modułów przekaźników instalacji itd pytałem kiedyś o to Pawła z łodzi jednego z lepszych magików od elektroniki w bmw i mówi,że by się nie podjął bo zbyt czasochłonna i pracochłonna operacja a nie wie czy by się na 100% udało.

Jaqb
Kontakt:

Post autor: Jaqb » sob cze 12, 2010 12:53

Awatar użytkownika
Inur
Auto: E36 M3 3.2

Post autor: Inur » śr cze 16, 2010 22:25

Nie chcę zaśmiecać forum więc pozwólcie że tutaj spytam. Za jakiś czas będę się przymierzał do zakupu zabawki która zastąpi driftowóz - padło na M3 E46 w cabrio.

Pytanie mam do skrzyni biegów. Jak działa zwykła to wiem ale interesuje mnie SMG. Czy to ma jakieś tryby automatyczne żeby w korkach się nie męczyć? Jak z płynnością przełączania przy normalnej jeździe? Czy kierowca ma pełną kontrolę nad przełożeniem, a nie tak jak w automatach że i tak wrzuca wyższy bieg kiedy dochodzi się do odcinki? Co z międzygazem - przy redukcji sama wkręca silnik czy trzeba to robić manualnie (co domyślam się, że może być trudne bez fizycznej kontroli sprzegła)? No i ogólnie czy SMG mają jakieś słabe punkty?

schumi

Post autor: schumi » śr cze 16, 2010 23:32

Tryb auto jest,pelna kontrola nad przelozeniem jest,miedzygaz jest i slabych punktow brak :wink:

Awatar użytkownika
Tomcio
Auto: M3 e92 Competition

Post autor: Tomcio » czw cze 17, 2010 11:09

schumi pisze:Tryb auto jest,pelna kontrola nad przelozeniem jest,miedzygaz jest i slabych punktow brak :wink:
I wszystko w temacie :)

Awatar użytkownika
Inur

Post autor: Inur » sob cze 19, 2010 21:26

Dzięki koledzy, powiedzcie mi jeszcze czy jest sens ściągać auto z Anglii? Odnoszę wrażenie że w UK te auta użytkowane są bardziej jako dupowozy dla wyższej klasy średniej niż coś czym można pociskać po drogach. Jak z tym jest? Czy za Ł12 da się kupić dobre auto? Sam pomysł anglika mi w ogóle nie przeszkadza, to auto ma być dla mnie a nie na handel. Z Polski nie chcę a Euro teraz trochę za drogie żeby z Reichu ściągać. Walona też mnie nie interesuje..

adim3
Kontakt:

Post autor: adim3 » sob cze 19, 2010 22:32

a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214
było coś wczesniej na ten temat ale nie za wiele. Ktoś ją oglądał może ? :razz: bo z tego co widze to pobijana byłaa
jedno życie , jedna marka WiaDomo jaka ;)

adim3
Kontakt:

Post autor: adim3 » sob cze 19, 2010 22:39

Inur - po co ściagac z Angli i robić przekładki, to już bedzie lipa, w wawie ma kolega czarna cabrio troche pod tuningowana na 420 KM ;D zapie.... ostro jeszcze nie wystawiał jej na aukcje i nie dużo chce ;)
a gdzie mieszkasz w poznaniu ;> może miałbyś jak sprawdzić tą żółta z kowalewickiej z komisu, bo jednemu ziomek sie przymierza na Phoenixa, a ja moge załatwić temat tej z wawy bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania) i to cacko zadbane, bo koles ma kase i nawet nie zalezy mu żeby przyciac na niej.

Koki

Post autor: Koki » sob cze 19, 2010 22:47

adim3 pisze:a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214
było coś wczesniej na ten temat ale nie za wiele. Ktoś ją oglądał może ? :razz: bo z tego co widze to pobijana byłaa
To prawdopodobnie auto z TEGO filmiku...

Krystian
Auto: ///M E46
Kontakt:

Post autor: Krystian » sob cze 19, 2010 23:21

adim3 pisze:w wawie ma kolega czarna cabrio troche pod tuningowana na 420 KM ;D zapie.... ostro jeszcze nie wystawiał jej na aukcje i nie dużo chce
adim3 pisze:bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania)
takie rzeczy to tylko w Erze ;)

420KM mówisz? wolnossące? :lol:

Awatar użytkownika
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes » sob cze 19, 2010 23:29

Koki pisze:
adim3 pisze:a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214
Filmik usunięty :(
pozdrawiam
Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka

Awatar użytkownika
Inur

Post autor: Inur » ndz cze 20, 2010 00:18

adim3 pisze: a gdzie mieszkasz w poznaniu ;> może miałbyś jak sprawdzić tą żółta z kowalewickiej z komisu, bo jednemu ziomek sie przymierza na Phoenixa, a ja moge załatwić temat tej z wawy bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania) i to cacko zadbane, bo koles ma kase i nawet nie zalezy mu żeby przyciac na niej.
Mogę się przejechać obejrzeć tą emkę ale o E46 nie wiem absolutnie nic więc wątpię żebym był w stanie porządnie takie auto sprawdzić. Jakby co to pisz na PW, będę miał czas w tygodniu.

Co do tego cabrio to na razie muszę spasować. Nie śpieszy mi się z tym, poza tym wolałbym poszukać dobrej serii a nie "grzebanej" pod maską. Ale gdybym za jakiś czas nadal nic nie znalazł ciekawego to się odezwę.

Beny

Post autor: Beny » ndz cze 20, 2010 15:48

Prezes pisze:
Koki pisze:
filmik szybko usunięty bo własciciel czyta ten temat i równie szybko reaguje :razz:

adim3
Kontakt:

Post autor: adim3 » pn cze 21, 2010 14:36

a oglądał ktoś to wogóle? ( możliwe tylko w erze ) - No i na mokotowie u mojego ziomka HE hE :D

Awatar użytkownika
boogie
Auto: M Sechs

Post autor: boogie » pn cze 21, 2010 16:31

Beny pisze:
Prezes pisze:
Koki pisze: To prawdopodobnie auto z TEGO filmiku...
filmik szybko usunięty bo własciciel czyta ten temat i równie szybko reaguje :razz:
to może napiszcie dla potomności, co było na tym filmiku ? :)
Pozdrówka!

Zablokowany