Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie
Bombel wcale nie tak bez problemu. Smg na manuala jest w miarę prosto wymienić ale odwrotnie to jest kupę walki z elektroniką dziesiątki modułów przekaźników instalacji itd pytałem kiedyś o to Pawła z łodzi jednego z lepszych magików od elektroniki w bmw i mówi,że by się nie podjął bo zbyt czasochłonna i pracochłonna operacja a nie wie czy by się na 100% udało.
Nie chcę zaśmiecać forum więc pozwólcie że tutaj spytam. Za jakiś czas będę się przymierzał do zakupu zabawki która zastąpi driftowóz - padło na M3 E46 w cabrio.
Pytanie mam do skrzyni biegów. Jak działa zwykła to wiem ale interesuje mnie SMG. Czy to ma jakieś tryby automatyczne żeby w korkach się nie męczyć? Jak z płynnością przełączania przy normalnej jeździe? Czy kierowca ma pełną kontrolę nad przełożeniem, a nie tak jak w automatach że i tak wrzuca wyższy bieg kiedy dochodzi się do odcinki? Co z międzygazem - przy redukcji sama wkręca silnik czy trzeba to robić manualnie (co domyślam się, że może być trudne bez fizycznej kontroli sprzegła)? No i ogólnie czy SMG mają jakieś słabe punkty?
Pytanie mam do skrzyni biegów. Jak działa zwykła to wiem ale interesuje mnie SMG. Czy to ma jakieś tryby automatyczne żeby w korkach się nie męczyć? Jak z płynnością przełączania przy normalnej jeździe? Czy kierowca ma pełną kontrolę nad przełożeniem, a nie tak jak w automatach że i tak wrzuca wyższy bieg kiedy dochodzi się do odcinki? Co z międzygazem - przy redukcji sama wkręca silnik czy trzeba to robić manualnie (co domyślam się, że może być trudne bez fizycznej kontroli sprzegła)? No i ogólnie czy SMG mają jakieś słabe punkty?
Tryb auto jest,pelna kontrola nad przelozeniem jest,miedzygaz jest i slabych punktow brak 

I wszystko w temacieschumi pisze:Tryb auto jest,pelna kontrola nad przelozeniem jest,miedzygaz jest i slabych punktow brak

Dzięki koledzy, powiedzcie mi jeszcze czy jest sens ściągać auto z Anglii? Odnoszę wrażenie że w UK te auta użytkowane są bardziej jako dupowozy dla wyższej klasy średniej niż coś czym można pociskać po drogach. Jak z tym jest? Czy za Ł12 da się kupić dobre auto? Sam pomysł anglika mi w ogóle nie przeszkadza, to auto ma być dla mnie a nie na handel. Z Polski nie chcę a Euro teraz trochę za drogie żeby z Reichu ściągać. Walona też mnie nie interesuje..
a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214
było coś wczesniej na ten temat ale nie za wiele. Ktoś ją oglądał może ?
bo z tego co widze to pobijana byłaa
było coś wczesniej na ten temat ale nie za wiele. Ktoś ją oglądał może ?

jedno życie , jedna marka WiaDomo jaka 

Inur - po co ściagac z Angli i robić przekładki, to już bedzie lipa, w wawie ma kolega czarna cabrio troche pod tuningowana na 420 KM ;D zapie.... ostro jeszcze nie wystawiał jej na aukcje i nie dużo chce
a gdzie mieszkasz w poznaniu ;> może miałbyś jak sprawdzić tą żółta z kowalewickiej z komisu, bo jednemu ziomek sie przymierza na Phoenixa, a ja moge załatwić temat tej z wawy bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania) i to cacko zadbane, bo koles ma kase i nawet nie zalezy mu żeby przyciac na niej.

a gdzie mieszkasz w poznaniu ;> może miałbyś jak sprawdzić tą żółta z kowalewickiej z komisu, bo jednemu ziomek sie przymierza na Phoenixa, a ja moge załatwić temat tej z wawy bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania) i to cacko zadbane, bo koles ma kase i nawet nie zalezy mu żeby przyciac na niej.

To prawdopodobnie auto z TEGO filmiku...adim3 pisze:a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214
było coś wczesniej na ten temat ale nie za wiele. Ktoś ją oglądał może ?bo z tego co widze to pobijana byłaa
adim3 pisze:w wawie ma kolega czarna cabrio troche pod tuningowana na 420 KM ;D zapie.... ostro jeszcze nie wystawiał jej na aukcje i nie dużo chce
takie rzeczy to tylko w Erzeadim3 pisze:bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania)

420KM mówisz? wolnossące?

Filmik usuniętyKoki pisze:To prawdopodobnie auto z TEGO filmiku...adim3 pisze:a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214
było coś wczesniej na ten temat ale nie za wiele. Ktoś ją oglądał może ?bo z tego co widze to pobijana byłaa

Mogę się przejechać obejrzeć tą emkę ale o E46 nie wiem absolutnie nic więc wątpię żebym był w stanie porządnie takie auto sprawdzić. Jakby co to pisz na PW, będę miał czas w tygodniu.adim3 pisze: a gdzie mieszkasz w poznaniu ;> może miałbyś jak sprawdzić tą żółta z kowalewickiej z komisu, bo jednemu ziomek sie przymierza na Phoenixa, a ja moge załatwić temat tej z wawy bo chyba on chciał kolo 58 ( do dogadania) i to cacko zadbane, bo koles ma kase i nawet nie zalezy mu żeby przyciac na niej.
Co do tego cabrio to na razie muszę spasować. Nie śpieszy mi się z tym, poza tym wolałbym poszukać dobrej serii a nie "grzebanej" pod maską. Ale gdybym za jakiś czas nadal nic nie znalazł ciekawego to się odezwę.
filmik szybko usunięty bo własciciel czyta ten temat i równie szybko reagujePrezes pisze:Filmik usuniętyKoki pisze:To prawdopodobnie auto z TEGO filmiku...adim3 pisze:a co powiecie na tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11623214

a oglądał ktoś to wogóle? ( możliwe tylko w erze ) - No i na mokotowie u mojego ziomka HE hE 

to może napiszcie dla potomności, co było na tym filmiku ?Beny pisze:filmik szybko usunięty bo własciciel czyta ten temat i równie szybko reagujePrezes pisze:Filmik usuniętyKoki pisze: To prawdopodobnie auto z TEGO filmiku...

Pozdrówka!