Problem z...
Re: Problem z...
Kudlaty, nie gadaj, nie ma problemu z wyborem 255/40/17.
Jak chcesz jeszcze kupic uzywki, to nie kombinuj z jakimiś węższymi bo sie kiedys zdziwisz, pomijam ze zużyta opona węższa będzie jeszcze gorzej trzymać.
Jak chcesz jeszcze kupic uzywki, to nie kombinuj z jakimiś węższymi bo sie kiedys zdziwisz, pomijam ze zużyta opona węższa będzie jeszcze gorzej trzymać.
Pozdrówka!
Chciałem kupić nowy komplecik, ale z tego co patrzyłem to kicha z wyborem, a jak są to cena z syfitu bo raczej rzadko chodliwy temat bo mało popularny. W używkach to loteria z guzem / bez guza a już raz się sparzyłem 

- czarny8800
Ja osobiście wybieram zawsze używane opony 7 mm nigdy się nie sparzyłem. Jeśli nie masz zaufania do allegro, prosta rada szukaj w warszawie
na miejscu założą ci sprawdzisz wyważysz.

bez prawka, a punkty się zbiera.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
http://m5e34.pl/index.php?idm=35Kudłaty pisze: Kolejne pytanie: na nasze fele w jakim rozmiarze powinny być gumy?
Na zimę wrzuciłem 235 i 255 ale to chyba tyci za szeroko
Najciemniej pod latarnia

- czarny8800
Mam problem ze wspomaganiem kierownicy
Zaczyna mi ciężko chodzić i jak skręce na maxa w prawo to słyszę pompę i przerywa waląc w koła. Jakaś rada? Do wspomagania chyba całe Edc jest podłączone?

- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Wg mnieczarny8800 pisze:Do wspomagania chyba całe Edc jest podłączone?
Do wspomagania jest podlaczone SLS (popularna nazwa NIVO)
EDC to zupelnie inny mechanizm.
Sprawdż poziom płynu czy nie jest za niski , ewentualnie może to być zapowietrzenie układu.czarny8800 pisze:Mam problem ze wspomaganiem kierownicyZaczyna mi ciężko chodzić i jak skręce na maxa w prawo to słyszę pompę i przerywa waląc w koła.
- czarny8800
Zmęczenie robi swojeVenom pisze:Wg mnieczarny8800 pisze:Do wspomagania chyba całe Edc jest podłączone?
Do wspomagania jest podlaczone SLS (popularna nazwa NIVO)
EDC to zupelnie inny mechanizm.

U mnie jak wspomaganie zaczynało szaleć okazało się, że prawy przewód od nivo puszcza płyn. Koledzy dobrze podpowiadają, zacznij os prawdzenia stanu płynu.
- czarny8800
No i poszła do warsztatu
prawa tylna strona. Nie wiem co się stało, ale nalałem płyn bo było pusto odpaliłem i odjechałem z miejsca postojowego w garażu i została ogromna plama
. Jutro się okaże co się stało to jak podniosą na podnośniku.
Mam nadzieje że to tylko jakiś przewód.

Oby tylko przewód. U mnie puszczał płyn przy samej nakrętce.
Jeśli przewód to masz tydzień czekania na sprowadzenie, przeróbkę przewodu bo i tak nie będzie pasował
, koszt 300zł + płyn + wymiana - blehhhhhh...
Jeśli przewód to masz tydzień czekania na sprowadzenie, przeróbkę przewodu bo i tak nie będzie pasował

Idąc za Waszą radą postanowiłem pozostać przy fabrycznym rozmiarze opon. Postawiłem na używki w super stanie z 7mm bierznikiem. Jak na razie wrzuciłem na przód.
Ad. czerownej kontrolki o której wspominałem kilka postów wyżej: u mnie temat wygląda następująca.. owa kontrolka zapala się dopiero po załączeniu rygli (bez znaczenia: z kluczykam, czy z pilota), miga bardzo szybko ok kilkunastu sekund i załącza się na stałe aż do otwarcia drzwi z pilota/kluczyka.
Ad. czerownej kontrolki o której wspominałem kilka postów wyżej: u mnie temat wygląda następująca.. owa kontrolka zapala się dopiero po załączeniu rygli (bez znaczenia: z kluczykam, czy z pilota), miga bardzo szybko ok kilkunastu sekund i załącza się na stałe aż do otwarcia drzwi z pilota/kluczyka.
-
raczej gruszka ciśnieniowa popuściłaczarny8800 pisze:No i poszła do warsztatuprawa tylna strona. Nie wiem co się stało, ale nalałem płyn bo było pusto odpaliłem i odjechałem z miejsca postojowego w garażu i została ogromna plama
. Jutro się okaże co się stało to jak podniosą na podnośniku.
Mam nadzieje że to tylko jakiś przewód.
m5 e34 3,6 13.747 et
Jeśli będziesz miał problemos z gruszką to bardzo chętnie odstapię jedną używkę w przywoicie nieprzywoitej cenie 50zł 

Panowie, przepraszam że tak zamęczam ale mam do Was kolejne pytanie ... detal ale strasznie mnie wkurza i muszę coś z tym zrobić ... a mianowicie, na pokrywie zaworowej idzie listwa która jest przykręcana na trzy śruby- w moim przypadku są to śrubki typu torx. Byłem w ASO, zamówiłem wedle katalogu i dostałem zupełnie co innego niż oczekiwałem. Obsługa zasugerowała, że ktoś mógł wkręcić inne śrubki lub mam prawidłowe ale BMW zastąpiło to inną śrubą wystęującą dokładnie pod tym samym numerem części. Czy moglibyście zerknąć jak to wygląda w waszych autkach?