Problem z...
Re: Problem z...
BYŁOOO viewtopic.php?t=129 a tak nawiasem to poco dawac to komuś do roboty (lepiej samemu)
Hej Panowie 
Szczęśliwym trafem utrafilem ori felgę przód więc już będzie na zapas oraz z lekkimi uszkodzeniami i dwoma pęknięciami przedni zderzaczek, ale jest ori - hura!
Obecnie ganiam za akumulatorem, bo obecny już jest w nienajlepszej kondycji i stąd kolejna prośba o Waszą pomoc, powiedzcie mi dokladnie jakich parametrów powinienem wypatrywać (Ah i A).
Pozdrowienia, Michał

Szczęśliwym trafem utrafilem ori felgę przód więc już będzie na zapas oraz z lekkimi uszkodzeniami i dwoma pęknięciami przedni zderzaczek, ale jest ori - hura!

Obecnie ganiam za akumulatorem, bo obecny już jest w nienajlepszej kondycji i stąd kolejna prośba o Waszą pomoc, powiedzcie mi dokladnie jakich parametrów powinienem wypatrywać (Ah i A).
Pozdrowienia, Michał
Tak wiem, to pierwszy parametr ale drugi jest równie ważny 

-
jeżeli chcesz tylnia klapę usprawnić aby świeciły się 3 lampki to zdejmij wykładzinę z klapy bagażnika i tam na środku jest wtyczka 2 pinowa na zamku, sprawdź próbnikiem czy jest napięcie jeżeli jest to przeczyść wtyki i powinno działać podświetlenie jak tak zrobiłem i działa; ale gdy nie będzie napięcia to będziesz miał do wymiany przewód chyba czerwono biały gdzieś na zgięciu klapy w miejscu gdzie wiązka przewodów najbardziej "pracuje , wygina się"Kudłaty pisze:Dzięki za pomoc z oznaczeniami.
Co do oświetlenia to nie działa mi schowek, maska i bagażnik także mamy podobny problemZa dwa tyg. oddaje "bestie" do elektryka na usunięcie usterek elektrycznych oraz naprawę spryskiwacza szyby oraz świateł.
podobna sytuacja jest w przedniej masce masz na dole po lewej stronie włącznik stykowy który włącza/wyłącza się po zamknięciu czyli przełącznik zamyka się po dotknięciu wzmocnienia górnego więc analogicznie sprawdź czy prąd dochodzi , wtyczkę , przewody ,żarówki , oprawki itd. ...
wszystkie te czynności można samemu wykonać na parkingu nie jest to takie trudne
m5 e34 3,6 13.747 et
Dzięki za informacje. Elektryk nadal dłubie auto. Oświetlenie schowka oraz silnika już działają, nie pamiętam jak bagażnik. Przy okazji wyszło, że brak światła cofania to wina czujnika, zamówiłem nówkę w ASO - 49zł. Zdemontowali stare radio. Jak się okazało żeby zdemontować radio musieli rozebrać pół deski rozdzielczej, bo radio było na elektromagnesie który je blokował pr mam stracić pracę, bo nie lubią mnie w PiS. Nie protestowali, gdy premier mówił, że w Polsce nie ma wolnych mediów. Protestują w sprawie kichnięcia, a nie są w stanie dostrzec huraganu. Tym Państwu, poza wszystkim innym, najwyraźniej brakuje poczucia humoru. Wierze, że nie z powodu jaki sygnalizował w swoim czasie Włodzimierz Majakowski pisząc, że żeby się śmiać trzeba mieć twarz.<br
No i znowu muszę Wam pozawracać troszkę głowę
Dalej dopieszczam swoją "bestię" i dopatrzyłem się kilku kolejnych detali:
1. oświetlenie deski rozdzielczej:
- czy powinny być podświetlone przełaczniki od włączania świateł pozycyjne/mijania oraz świateł przeciwmgłowych przód/tył?

2. fotel kierowcy: czy powinno być podświetnone sterownie podudzia oraz pamięcii?

3. schowek - zastanawia mnie co tutaj się powinno znajdować?

To by było na razie tyle

Dalej dopieszczam swoją "bestię" i dopatrzyłem się kilku kolejnych detali:
1. oświetlenie deski rozdzielczej:
- czy powinny być podświetlone przełaczniki od włączania świateł pozycyjne/mijania oraz świateł przeciwmgłowych przód/tył?

2. fotel kierowcy: czy powinno być podświetnone sterownie podudzia oraz pamięcii?

3. schowek - zastanawia mnie co tutaj się powinno znajdować?

To by było na razie tyle

Ad 1. TAK - przełączniki od świateł a właściwie znajdujące się tam symbole powinny być podświetlone, nie pamiętam tylko czy z zapłonem czy po włączeniu świateł.
Ad 2. Z tego co pamiętam z e32 , to sterowanie folela tzn. pamięć i to wysuwanie jak i ogrzewanie powinny być podświetlone.
Ad 3. Miejsce które wskazałeś w schowku na rękawiczki jest przeznaczone na fabryczną latareczkę BMW ( do kupienia w ASO ).
Ad 2. Z tego co pamiętam z e32 , to sterowanie folela tzn. pamięć i to wysuwanie jak i ogrzewanie powinny być podświetlone.
Ad 3. Miejsce które wskazałeś w schowku na rękawiczki jest przeznaczone na fabryczną latareczkę BMW ( do kupienia w ASO ).
No i wszystko jasne. Piękne dzięki za szybką odp.
Podgrzewanie tyłka jest podświetlone i działa, za to jeszcze te dwie duperele jak widać nie bardzo i oddając auto elektrykom nie zwróciłem na to uwagi, co lepsze nawet nie wiedziałem, dop. dziś się dopatrzyłem tego szczegółu. Ok, jak powinny świecić, to świecić będą
Co do latareczki, może ktoś z Was ma takie ustrojstwo na wyposarzeniu aby pokazać?
.. tak sobie pomyślałem, może dałoby się dokupić skubańca na alledrogo? 

Podgrzewanie tyłka jest podświetlone i działa, za to jeszcze te dwie duperele jak widać nie bardzo i oddając auto elektrykom nie zwróciłem na to uwagi, co lepsze nawet nie wiedziałem, dop. dziś się dopatrzyłem tego szczegółu. Ok, jak powinny świecić, to świecić będą

Co do latareczki, może ktoś z Was ma takie ustrojstwo na wyposarzeniu aby pokazać?

Ja mam taką, ale nie mam fotki.
Na allegro pełno :
http://www.allegro.pl/search.php?string ... 0&order=pd
Nie wiem, czy do e34 nie powinna być ta biała.
Na allegro pełno :
http://www.allegro.pl/search.php?string ... 0&order=pd
Nie wiem, czy do e34 nie powinna być ta biała.
Na allegro są chyba ze dwie ( białe ) , ale przy cenie rzędu 50-60 zł plus wysyłka bardziej się opłaca udać do ASO, tam kosztuje kilkadziesiąt złotych.
Szczerze powiedziawszy mi się podoba czarna, szczególnie że wnętrze mam w czarnej skórze.
Teraz pytanie, ori powinna być biała, czy czarna?
Jeśli biała... to czym się różni czarna i czy czarna będzie pasować?
Może ktoś się oriętuje jaka jest cena nowej latareczki w ASO?
Teraz pytanie, ori powinna być biała, czy czarna?
Jeśli biała... to czym się różni czarna i czy czarna będzie pasować?

Może ktoś się oriętuje jaka jest cena nowej latareczki w ASO?

Biała na pewno e36. Dostałem czarną z e34 i mi nie pasowała do e36.
Filtr przeciwpyłkowy jest za konsolą środkową, musisz zdjąć schowek i po lewej stronie przy narzewnicy go znajdziesz.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Dziękować, postaram się zlokalizować skubańca
Jeśli chodzi o filtr: ASO, czy są dostępne zamienniki?
Pytanie o nawiew... środkowy nawiew ten nad radiem: jedną kratkę leci zimne, drugą ciepłe... tak ma być, czy coś nieteges? Np. w mercu w tym miejscu mam tylko zimne i tak byc powinno fabrycznie, a tu?
Na desce rodziejczej po środu przy szybie jest nadmuch... a w nim czerowna fabryczna kontrolka. Raz działa, raz nie... cholera wie... Coż to za ustrojstwo? ...

Jeśli chodzi o filtr: ASO, czy są dostępne zamienniki?

Pytanie o nawiew... środkowy nawiew ten nad radiem: jedną kratkę leci zimne, drugą ciepłe... tak ma być, czy coś nieteges? Np. w mercu w tym miejscu mam tylko zimne i tak byc powinno fabrycznie, a tu?
Na desce rodziejczej po środu przy szybie jest nadmuch... a w nim czerowna fabryczna kontrolka. Raz działa, raz nie... cholera wie... Coż to za ustrojstwo? ...