Nie pokazuje od razu . Pokazuje dopiero po osiągnięciu temperatury , a i tak do dziś nie wiem czy wyłącznie chodzi o temp oleju czy jeszcze inne parametry.Pawel_M3GT pisze:U mnie pokazuje poziom dopiero po kilku minutach.
Nie powinno czasem pokazywac od razu? jesli czujnik jest w 100% sprawny![]()
Bo jesli tak, to po prostu kupie nowy czujnik w ASO i po sprawie.
ilość oleju
Re: ilość oleju
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Jak jest ciepla to tak samo trzeba czekac dobrych kilka minut. Dziwne , chyba tak nie powinno byc.jgw pisze:Nie pokazuje od razu . Pokazuje dopiero po osiągnięciu temperatury , a i tak do dziś nie wiem czy wyłącznie chodzi o temp oleju czy jeszcze inne parametry.Pawel_M3GT pisze:U mnie pokazuje poziom dopiero po kilku minutach.
Nie powinno czasem pokazywac od razu? jesli czujnik jest w 100% sprawny![]()
Bo jesli tak, to po prostu kupie nowy czujnik w ASO i po sprawie.
Tak właśnie to działa , nic się nie martw wszystko jest w porządku.
A swoją drogą żeby do takiego wspaniałego silnika , który zużywa raczej sporo oleju - co z resztą jest całkiem normalne - nie dać zwykłego bagnetu
A swoją drogą żeby do takiego wspaniałego silnika , który zużywa raczej sporo oleju - co z resztą jest całkiem normalne - nie dać zwykłego bagnetu

- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Specjalniejgw pisze:Tak właśnie to działa , nic się nie martw wszystko jest w porządku.

jgw pisze:Tak właśnie to działa , nic się nie martw wszystko jest w porządku.
Sporo ? Ile Ci bierze ?
Dziwne mi nic nie ubywa oleju .
Panowie , naprawdę jest różnica pomiędzy "bierze" a zużywa.pawel1234 pisze:jgw pisze:Tak właśnie to działa , nic się nie martw wszystko jest w porządku.
Sporo ? Ile Ci bierze ?
Mój egzemplarz mieści się w średniej światowej że tak powiem , wg. jakiejś sondy na bimmerforum czy coś takiego , czyli minimum litr na 10 tyś ,ale to jeśli się nie przekracza pewnych obrotów.
Natomiast radosna jazda w Niemczech po w miarę pustych autostradach to co najmniej 2-3 litry na 10 tyś, ale to już jest max.
Od razu odpowiadam na niepostawione jeszcze pytanie - NIe. Nie istnieją silniki , które nie zużywają oleju