Byłem, oglądałem, jestem umówiony na poniedziałek jeszcze, bo dopiero w poniedziałek Aso sprawdzi mi jej historię i pojadę z kumplem, który by ją serwisował, podepniemy kompa i tak dalej... No i wezmę hajs, bo gdybym miał dzisiaj to pewnie bym się przypalił i już zakładał galerię
Dzisiaj byłem posprawdzać z grubsza i tyle mogę napisać:
Na prawym przednim błotniku szpachla przy kierunku do 2000 mikronów, maska drugi lakier, błotnik lewy przód cieniowany, drzwi pasażera przód też, reszta oryginał, słupki, wnęki ori, buda zdrowa. Lakier ma jakieś wgniotki i rysy, ale to raczej typowe dla "Włocha", dwie listwy z shadowa w drzwiach prawy tył błagają o zmianę
Rdza- minimalny nalot na progu i trzy malutkie kropki od spodu. Kupiona w Płocku- tak jak pisał Kropa.
Wnętrze- fotele przód wyglądają słabo, popękana skóra, moim zdaniem do obszycia, kierowca wytarta, ale adekwatnie do przebiegu, nie działa jeden cup holder, poza tym wnętrze w bardzo dobrym stanie, widać, że nic nie kombinowane, spasowane pięknie, nic nie trzeszczy. Szyber metalowy- piszę, bo mnie zastanawiało jaki będzie.
Gwint- aktualnie jest st suspension kupiony nowy, bilstein leży i czeka, trzeba zregenerować.
Od spodu sucho, jest tylko jeden wyciek/zapocenie z pompy wspomagania (?)
Krótkie nadkola- zamienniki leżą **ujowo.
Od spodu widać też, że tunele do chłodzenia tarcz są pogięte, więc przygoda z przodu była, ale niewielka, bo reszta bez śladu.
Silnik- nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z s62, ale na sporcie reakcja na gaz masakryczna, bez też jest dobrze, dokreca się okej, nie ma żadnych niepokojących objawów, ale jechałem jako pasażer. Wrażenia- jedzie srogo, a wydech jest kotem
Vanos- nagrałem dwa marne filmiki i tu proszę o radę, bo moim zdaniem go słychać, ale w porównaniu do tego co można usłyszeć na Youtube to chyba jest nieźle, ale będę wdzięczny za odpowiedź, czy ten typ tak ma, czy już się tłucze. (Uprzedzam, że filmiki raczej z dupy, ale może ktoś coś usłyszy):
https://youtu.be/-tJFdYzN1LA" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/fUuDCAH3uFU" onclick="window.open(this.href);return false;
Dyfer cichy, biegi też wchodziły bez zgrzytów, właściciel ma dziwną maniere jeżdżenia na luzie(?) Ale ogólnie z układu przeniesienia napędu żadnych dziwnych dźwięków nie ma.
Aha olej najpierw lał tws, a od jakiegoś czasu kupuje w Aso 10w60 ori bmw- co to za wynalazek? Jest ok, czy dziadostwo?