Blachy do wzmocnienia podłogi - wymiary

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Re: Blachy do wzmocnienia podłogi - wymiary

Post autor: --==maly==---- » wt gru 01, 2015 22:54

Dla mnie temat wyczerpany ale zanim zaczniesz sprzedawać blachy to upewnij się,że są odpowiednie bo na rynku jest z 5 wzorów jeden jest możliwy ale nie idealny reszta to chłam. Nasze to modyfikacja powstała w wyniku rozcinania starej wymienionej podłogi wyciętej z dwóch różnych m3 gdzie było za późno na wzmocnienie. Sprawdziliśmy jak zbudowana jest ta część nadwozia co się niszczy i wychodzi że większość blach jest nic nie wartych bo nie są mocowane do odpowiednich wzmocnionych punktów podłogi tylko do papierowej blachy.

Pozdrawiam

GhostfaceBRN
Auto: M3 E46

Post autor: GhostfaceBRN » śr gru 02, 2015 17:15

Również uważam, że bez sensu ten temat dalej drążyć.
Co do wzmocnień to ja nie chcę uruchamiać ich sprzedaży bo to nie jest coś czym się zajmuje na co dzień. Po prostu mam blachy jak redish-a, miałem je w rękach. Mam możliwość wycięcia ich na plazmie, takich samych jak ja mam na samochodzie. I dlatego piszę tu na forum, w tzw swoim sosie, że jakby ktoś potrzebował to mogę pomóc. Sam ich nie wycinam i za darmo nie będą ale na bank sporo taniej niż zamówić z zagranicy. Uważam, że po to jest forum i po to tworzymy jakąś społeczność żeby min. takie rzeczy znajdować między sobą. Dlatego wcześniej pytałem o wymiary a teraz mówię, że mogę mieć blachy. Po prostu.
Pozdrawiam.

Jacky X
Auto: STI

Post autor: Jacky X » wt mar 29, 2016 21:59

Widząc jaka jest podaż M3 słusznie domyślałem się,że kupić w miarę utrzymaną sztukę jest ciężko. Ale nie spodziewałem się ,że w BMW może istnieć problem z blachami podłogi. Te dziury, pęknięcia może nie są niebezpieczne ale na pewno chwały marce nie przynoszą. I o ile temat panewek i vanosów jest ogólnie znany to dobrze ,że przed zakupem zajrzałem na forum.

W magię tych blaszeczek średnio wierzę. Jakieś takie cienkie. IMHO dobry blacharz weźmie sobie swój materiał i będzie spawał na ile mu zdolności starczy i nie wyjdzie mu gorzej niż te gotowce. A jak zna swój fach to zrobi to lepiej. Jak to tam tak pracuje i pęka to tam nie takie blaszki tylko solidny kawał blachy się należy.

Awatar użytkownika
--==maly==----

Post autor: --==maly==---- » wt mar 29, 2016 22:33

To co widzisz z zewnatrz to nie wszystko. Dobre blachy wzmacniajace maja otwory zeby przyspawac je do najmocniejszych punktow podlogi.
To ze sobie wspawasz 30cm na 30cm nic nie da jak przymocujesz to do papierowej blachy a z takiej jest wieksza czesc podlogi z tyłu.

OLSZI
Auto: BMW M3 e46

Post autor: OLSZI » wt mar 29, 2016 22:35

Może i by sobie poradził widziałem te które robione były u Małego i robota bardzo dobra....
Pozdrawiam.

Jacky X

Post autor: Jacky X » wt mar 29, 2016 22:42

--==maly==---- pisze:To co widzisz z zewnatrz to nie wszystko. Dobre blachy wzmacniajace maja otwory zeby przyspawac je do najmocniejszych punktow podlogi.
To ze sobie wspawasz 30cm na 30cm nic nie da jak przymocujesz to do papierowej blachy a z takiej jest wieksza czesc podlogi z tyłu.
Tak ,już wiem. Przeczytałem bardzo uważnie ten wątek.
Jaka jest przyczyna tej osobliwej wady konstrukcyjnej? Wszak nadwozia wszystkich samochodów pracują, wiele marek rdzewieje, niektóre nawet bardzo ale rzadko słyszy się aby to się właśnie tak objawiało.

Awatar użytkownika
Bombel
Kontakt:

Post autor: Bombel » wt mar 29, 2016 23:18

Fizyka, wybita tuleja ma luz, który przy sporej dźwigni jaką daje szpilka pozwala wyrwać ją z podłogi.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.

Jacky X

Post autor: Jacky X » pt sie 12, 2016 21:01

Czy ten problem , tej pękającej podłogi dotyczy wszystkich E46 czy tylko m3. Czy np. 330Ci też na to cierpi ?

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator
Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT

Post autor: Oleg » wt sie 16, 2016 07:07

wszystkich

OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

EmEmIl
Auto: 330Ci

Post autor: EmEmIl » śr paź 12, 2016 09:38

Witam.
Chciał bym wzmocnić podłogę przed zrobieniem zabezpieczenia antykorozyjnego całego podwozia. Na alledrogo firma z Pabianic sprzedaje dwa zestawy wzmocnień prostszy nr.aukcji 6556860860 oraz bardziej rozbudowany nr.aukcji 6544037344 czy któryś z tych zestawów warto zakupić ? Jeśli nie gdzie szukać dobrych wzmocnień do e46 330Ci auto nie jest driwtowozem lecz ma służyć jeszcze długo , podłoga jest cała na chwilę obecną.

Awatar użytkownika
--==maly==----

Post autor: --==maly==---- » śr paź 12, 2016 10:42

Obydwa zestawy to nic nie dające dziadostwo. Ich powierzchnia i wykonanie jest wręcz śmieszne.
Zobacz tutaj jak wyglądają pęknięcia a potem na te blachy które wklejałeś.
https://www.facebook.com/Car-Mechanic-B ... 28/photos/" onclick="window.open(this.href);return false;

EmEmIl
Auto: 330Ci

Post autor: EmEmIl » śr paź 12, 2016 13:01

Dzięki za pomoc. Rzeczywiście te blachy raczej nic nie dają, pęknięcia występują w zupełnie innych miejscach. W takim razie czy są dostępne gotowe wzmocnienie, które należycie wzmocnią miejsca występowania tych pęknięć ? Czy trzeba rzeźbić je na własną rękę ?

ODPOWIEDZ