Jaki Aku do 3.2 ?
Jaki Aku do 3.2 ?
Moze mi ktos powiedziec, jakie parametry ma ori aku do 3.2? Musze kupic nowy, stary ma 55 Ah 480A jakis za maly mi sie wydaje...
BCC Interior - Tapicer Samochodowy
- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Re: Jaki Aku do 3.2 ?
No jasne, że Twój akumulator ma zbyt małą pojemność, powinien mieć przynajmniej 70Ah dla coupe i 80Ah dla cabrio.
OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Tak tez podejrzewalem.. dzieki za info. Zamowie 80Ah cos dobrego.Poprzedni wlasciciel mechanik, ale wyglada na to ze pojecia o autach ma zerowe. Sporo musialem po nim poprawiac. Pozdrawiam
PS. polatalem po sklepach... z inter cars oferuja jakis Jenox 77Ah 770 prad rozruchowy, aku wzmacniane. Boscha lub Varte odradzaja mi, gdyz nie wiadomo skad pochodza i problemy z gwarancja sa w razie "W" . Polska nie niemcy,
Wiekszy niz 80Ah chyba by gabarytowo nie pasowal. Wyprobuje Jenox ,jak co zawsze mozna wymienic 

- Oleg
- Moderator
Bosch i Varta to jedno i to samo.
Osobiście używam i w eMce (Bosch S5), i w dupowozie (Varta), sporo tych akumulatorów zakładałem też znajomym do różnych aut i nigdy nie było z nimi żadnych problemów także z czystym sumieniem polecam. Za to odradzam Centre, bardzo duża ilość wadliwych akumulatorów i reklamacji.
Osobiście używam i w eMce (Bosch S5), i w dupowozie (Varta), sporo tych akumulatorów zakładałem też znajomym do różnych aut i nigdy nie było z nimi żadnych problemów także z czystym sumieniem polecam. Za to odradzam Centre, bardzo duża ilość wadliwych akumulatorów i reklamacji.
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Dzieki za info,ale juz zamowilem Jenoxa. Sprawdze po zakupie na moc, jesli bedzie slabo poszukam cos z Boscha lub Varty.
MOLL też robi dobre akumulatory 

Dzieki, bede mial na uwadze w razie potrzeby.Pozdrawiam
Akumulatory Boscha i brak problemów?? Wolne żarty! Nie tak dawno byłem na szkoleniu Boscha ale z innego asortymentu to nawet prowadzący szkolenie nie chciał rozmawiać na temat akumulatorówOleg pisze:Bosch i Varta to jedno i to samo.

Odpowiedź była krótka: "Nie przyszliśmy tu rozmawiać o akumulatorach"

- Oleg
- Moderator
Dokładnie tak. W sumie kupiłem chyba z 8 sztuk Boscha S4 i S5 na przestrzeni ostatnich 6 lat do różnych aut, od Fiata 500 począwszy na BMW E65 i Jag'u XJ8 skończywszy, żadnego nie musiałem reklamować więc wiem co piszę 

BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Odebralem wlasnie aku, znajomy zmierzyl prad i jest lepiej niz pisza
podaja rozruchowy 770 a stan mam 820. Jenox Gold77Ah 770A. W sobote sobie polatam w koncu, podobno sucho bedzie
Ps. Przedstawie moja perelke na dniach na forum

Ps. Przedstawie moja perelke na dniach na forum

- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Zgadzam sie z Kolega, mam dokladnie tak samo. Problem mialem z Centra, odkad jezdze na Boschu ( 5 czy 6 sztuk ) nie mam zadnych problemow z akumulatorem. Nawet w autach, ktore wiecej stoja niz jezdza.Oleg pisze:Dokładnie tak. W sumie kupiłem chyba z 8 sztuk Boscha S4 i S5 na przestrzeni ostatnich 6 lat do różnych aut, od Fiata 500 począwszy na BMW E65 i Jag'u XJ8 skończywszy, żadnego nie musiałem reklamować więc wiem co piszę
Ci co mieli z nimi problemy, moze mieli jakies chinskie podroby ?
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
W moim e63 BOSCH AGM S5 wytrzymał 15 miesięcy i ok 40tyś km.
Ogólnie sporo jest reklamacji na te akumulatory więc macie szczęście ja bym ich na obecny czas nie polecał 5-10lat temu nie bylo lepszych.
Ogólnie sporo jest reklamacji na te akumulatory więc macie szczęście ja bym ich na obecny czas nie polecał 5-10lat temu nie bylo lepszych.
To może i ja się wypowiem, w zwiazku ,że sprzedajemy w sezonie tysiące akumulatorów różnych marek. Z definicji nie ma akumulatorów absolutnie dobrych i absolutnie złych, są jednak trendy które to określają. Niestety w statystykach dot.reklamacyjnosci oczywiście są również reklamacje bzdurne, które należy przyjąć i wpadają w statystykę. W zeszłym roku mieliśmy miłą klientkę, która kupiła nowy akumulator i któregoś razu zostawiła swojego starego OPLA na światłach (czy na innym odbiorniku prądu) Wróciła z reklamacją, ponieważ akumulator jest przecież nowy i nie powienien się rozładować...ale to dygresja.
Co do akumulatorów dostępne dla mnie statystyki za okres styczen-październik 2015 wyglądały następująco i dot.sprzedaży z 2014 (mniej więcej bo pamiętam tylko jedną istotną liczbę, ale nie chcę tutaj siać kryptoreklamy
)
CENTRA FUTURA (29 reklamacji)
BOSCH (wszystkie linie od S3 do S6) 16 reklamacji
VARTA (również wszystkie) 12 reklamacji (wolumen sprzedaży jest mniejszy w niż BOSCHU) tak jak mówie to statystyka
BANNER (wszystkie linie) 2 reklamacje.
A teraz najzabawniejsze...Marki własne produkowane na litwie pod budżetowymi cenami nie przekroczyły 20 reklamacji.
Co do BOSCHa i VARTY ktoś słusznie zwrócił uwagę, że to nie są akumulatory produkowane przez BOSCHA czy VARTE. Produkcja odbywa się miejscowości "ceska lipa" w czechach w fabryce założonej przez JONSONS&CONTROL i nie mają nic wspólnego z pierwszo-montażowany akumulatorami wkładanymi VARTY do pojazdów .które potem jeżdżą bezproblemowo 10 lat...VARTA i BOSCH to ten sam akumulator w innym kolorze obudowy i naklejki.
Co do FUTURY tak złych statystyk nie mieliśmy nigdy, zdecydowanie jakość jest obnizana z roku na rok i niestety to nie jest już zależne od polityki poznańskiej centry. Nie mam obaw pisząc o tym publicznie gdyż również wycofujemy się z CENTRY, ze względu na jakość produktu. O akumualtorach JENOXa wiele słyszałem ale nimi nie handluję, osobiście poszukiwałbym akumulatorów ,które są produkowane tą samą technologią na OE jak również na AM.
Osobiście również dotknęły mnie 3 reklamacje na akumulatorach BOSCHa i co najgorsze w temacie, rozpatrywanie reklamacji odbywa się nie w oparciu o zasadność usterki takiej reklamacji, i bardzo często klient jest po prostu ofiarą światowego globalizmu, który ma w nosie jednostkę kupującą sztukę. Produkt jest zawsze wolny od wad - a klient nie ma racji...
Co do akumulatorów dostępne dla mnie statystyki za okres styczen-październik 2015 wyglądały następująco i dot.sprzedaży z 2014 (mniej więcej bo pamiętam tylko jedną istotną liczbę, ale nie chcę tutaj siać kryptoreklamy

CENTRA FUTURA (29 reklamacji)
BOSCH (wszystkie linie od S3 do S6) 16 reklamacji
VARTA (również wszystkie) 12 reklamacji (wolumen sprzedaży jest mniejszy w niż BOSCHU) tak jak mówie to statystyka
BANNER (wszystkie linie) 2 reklamacje.
A teraz najzabawniejsze...Marki własne produkowane na litwie pod budżetowymi cenami nie przekroczyły 20 reklamacji.
Co do BOSCHa i VARTY ktoś słusznie zwrócił uwagę, że to nie są akumulatory produkowane przez BOSCHA czy VARTE. Produkcja odbywa się miejscowości "ceska lipa" w czechach w fabryce założonej przez JONSONS&CONTROL i nie mają nic wspólnego z pierwszo-montażowany akumulatorami wkładanymi VARTY do pojazdów .które potem jeżdżą bezproblemowo 10 lat...VARTA i BOSCH to ten sam akumulator w innym kolorze obudowy i naklejki.
Co do FUTURY tak złych statystyk nie mieliśmy nigdy, zdecydowanie jakość jest obnizana z roku na rok i niestety to nie jest już zależne od polityki poznańskiej centry. Nie mam obaw pisząc o tym publicznie gdyż również wycofujemy się z CENTRY, ze względu na jakość produktu. O akumualtorach JENOXa wiele słyszałem ale nimi nie handluję, osobiście poszukiwałbym akumulatorów ,które są produkowane tą samą technologią na OE jak również na AM.
Osobiście również dotknęły mnie 3 reklamacje na akumulatorach BOSCHa i co najgorsze w temacie, rozpatrywanie reklamacji odbywa się nie w oparciu o zasadność usterki takiej reklamacji, i bardzo często klient jest po prostu ofiarą światowego globalizmu, który ma w nosie jednostkę kupującą sztukę. Produkt jest zawsze wolny od wad - a klient nie ma racji...
Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
A czy ktoś z Was słyszał o akumulatorach Yuasa? Do M3 3.2 to może być np. taki http://www.iparts.pl/czesc/akumulator-y ... x3100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do najtańszych nie należą te baterie ale z tego co udało mi się dowiedzieć zbierają pozytywne opinie.
Do najtańszych nie należą te baterie ale z tego co udało mi się dowiedzieć zbierają pozytywne opinie.