c63 amg osiągi
c63 amg osiągi
Witam,
Miał ktoś może styczność z c63 sedan a konkretniej chodzi o osiągi.
Książkowo podają 4,4s od 0-100 km/h.
Rozmawiałem z jedną osobą i twierdziła, że jest to trochę przesadzone - bardziej realne jest uzyskanie czasu lekko poniżej 5s. Oczywiście przy dobrych warunkach drogowych.
Pozdrawiam
Miał ktoś może styczność z c63 sedan a konkretniej chodzi o osiągi.
Książkowo podają 4,4s od 0-100 km/h.
Rozmawiałem z jedną osobą i twierdziła, że jest to trochę przesadzone - bardziej realne jest uzyskanie czasu lekko poniżej 5s. Oczywiście przy dobrych warunkach drogowych.
Pozdrawiam
części do aut zachodnich i japońskich - pw.
Re: c63 amg osiągi
Nie zrobi 4,4, bo mercedes nie ma trakcji. Niestety nie prowadzi sie jak bmw. Niemniej jednak jako uzytkownik amg na codzien uwazam, ze sa duzo mniej awaryjne, duzo mniej pala niz bmw m3, m5. Czesci w aso tez sa relatywnie tanie.
O prowadzeniu też właśnie wspominał.. ale mowił, że jeżeli ktoś nie śmiga na torze to spokojnie daje radę i np. mi to wystarczy.
Jeździsz c63 czy innym amg ? jeżeli c63 to jaki czas wykręcasz?
Moim zdaniem pomijając te przekłamane osiągi i prowadzenie - dźwięk rekompensuje większą część wad
Jeździsz c63 czy innym amg ? jeżeli c63 to jaki czas wykręcasz?
Moim zdaniem pomijając te przekłamane osiągi i prowadzenie - dźwięk rekompensuje większą część wad

mam e55. Zgadzam sie, ze jezeli nie jezdzi sie po torze, to sa to fajne auta. Obawiam sie troszke zimy w aucie(moj pierwszy sezon z nim i auto nie ma szpery).
Troszeczkę pokory pewnie się przyda 
Zastanawiam się nad tym c63 ale chyba trzeba będzie samemu się przejechać i zadecydować. Ciekaw jestem tego realnego czasu do "setki", swoją drogą po jakiego ciorta Mercedes podaje takie a nie inne osiągi...

Zastanawiam się nad tym c63 ale chyba trzeba będzie samemu się przejechać i zadecydować. Ciekaw jestem tego realnego czasu do "setki", swoją drogą po jakiego ciorta Mercedes podaje takie a nie inne osiągi...
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Jak interesuje Cie czas do 100km\h to kup sobie golfa r z dsg żadne rwd nie jest dobre 0-100 i byle kompakt 300KM awd robi wiatrak z rwd i to powtarzalnie a nie jak się uda.
0-100 to mi się z hondziarzami kojarzy 

Nie chodzi mi tylko o 0-100, gdyby tak było wolałbym petarde 4x4
Chciałem się dowiedzieć od kogoś kto użytkował jak to wygląda w rzeczywistości.
Co zrobić, taki bulgoczący sedan jak c63 właśnie mi odpowiada - a np. w/w golf mało ma wspólnego z moimi "wymysłami"

Chciałem się dowiedzieć od kogoś kto użytkował jak to wygląda w rzeczywistości.
Co zrobić, taki bulgoczący sedan jak c63 właśnie mi odpowiada - a np. w/w golf mało ma wspólnego z moimi "wymysłami"

- Foinix
- Auto: E36 M3 3.2
- Kontakt:
ja bym bardziej interesował się wynikami typu 100-200
nawet jak się z kimś gonisz to w 90% jeździ się z rolki, no chyba że masz zajawke na 1/4 ze startu, ale tutaj wynik 0-100 też nie jest najważnieszy...
nawet jak się z kimś gonisz to w 90% jeździ się z rolki, no chyba że masz zajawke na 1/4 ze startu, ale tutaj wynik 0-100 też nie jest najważnieszy...
“Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych”
ś.p. Ayrton Senna da Silva
ś.p. Ayrton Senna da Silva
Robiłem sparing z takim C63 AMG, pierwszy właściciel, 70kkm, 2011r z tego co pamiętam. 100-200km/h około 10s, czyli porównywalnie z moim, powyżej odjeżdżał, ale ogranicznik pozowolił mi go dogonić. Auto fajnie brzmi, ale uzyskanie na seryjnych 265mm tych 4.4 jest niewykonalne. Bliżej okolice 5s