E34 M5 Wiązka audio HIFI/zwykła różnice
E34 M5 Wiązka audio HIFI/zwykła różnice
Witam, odbudowując oryginalną wiązkę audio napotkałem taki problem. Pomijajac całą instalację jaką Hans w Niemczech odstawił i ile metrów nie potrzebnych kabli wykroiłem wyszło że:
- wiązka HIFI ma 6 kabli głośnikowych które idą do wtyczki do radia
- wiązka zwykłego audio ma 8 kabli głośnikowych
- wychodzi na to że w HIFI jest jedna masa dla głośników przednich i jedna masa dla tylnych w przeciwieństwie do zwykłej instalacji gdzie dla każdej strony (prawy przód, lewy tył, itd) jest dla każdej strony osobna masa.
Czy ktoś mógłby mi to potwierdzić / przesłać zdjęcie oryginalnej wtyczki do radia z wiazka HIFI?
- wiązka HIFI ma 6 kabli głośnikowych które idą do wtyczki do radia
- wiązka zwykłego audio ma 8 kabli głośnikowych
- wychodzi na to że w HIFI jest jedna masa dla głośników przednich i jedna masa dla tylnych w przeciwieństwie do zwykłej instalacji gdzie dla każdej strony (prawy przód, lewy tył, itd) jest dla każdej strony osobna masa.
Czy ktoś mógłby mi to potwierdzić / przesłać zdjęcie oryginalnej wtyczki do radia z wiazka HIFI?
-
- Auto: 2xE34 M5, E60 3.0d
Re: E34 M5 Wiązka audio HIFI/zwykła różnice
Po pierwsze to sprawdź jaki system był w oryginale w twoim aucie. Oryginalna kostka dla zwykłej instalacji jest nieco inna niż dla instalacji pod BMW Professional.
Wg VIN-u:Łukasz///M5 pisze:Po pierwsze to sprawdź jaki system był w oryginale w twoim aucie. Oryginalna kostka dla zwykłej instalacji jest nieco inna niż dla instalacji pod BMW Professional.
S663A
Radio BMW Professional Radio BMW Professional
S676A
HiFi Lautsprechersystem HiFi speaker system
Wiązka jest ucięta przy radiu, wzmacniacz jest.
Docelowo w aucie ma być takie radio:

Ile rodzajów audio było w M5?
to masz całkiem inna wiązkę radio professional składa się z dwóch części odbiornik w konsoli i tuner w prawej części bagażnika
do konsoli dochodzą tylko kable zasilające a głośnikowe idą do tunera w bagażniku do prawej strony z lewej znajduje się wzmacniacz najprościej zmienić cala wiązkę od systemu sound system biznes pozdro.
do konsoli dochodzą tylko kable zasilające a głośnikowe idą do tunera w bagażniku do prawej strony z lewej znajduje się wzmacniacz najprościej zmienić cala wiązkę od systemu sound system biznes pozdro.
Chętnie, ale podejrzewam że trafić kompletny zestaw to jak 6 w totka. Czyli wychodzi na to że ktoś zmienił wiązkę w aucie? W którym dokładnie miejscu ma byc tuner? Do tej wiązki którą mam obecnie z 6 kablami głośnikowymi w/w radio zadziała?stekmen pisze:to masz całkiem inna wiązkę radio professional składa się z dwóch części odbiornik w konsoli i tuner w prawej części bagażnika
Jakbyś był zainteresowany wiązką od zestawu bavaria c professional rds pisz pw.
-
- Auto: 1
Elewacje ścian i transport tylko wewnętrzny
Jaka cena tej przyjemności? Masz więcej części? Pyta się kumpel z firmy budowlanej Projektoria - info
informacje dodatkowe - jak transport wewnętrzny to tylko w HKS Projekt.