Nie wiadoma przyczyna POMOCY:) Smg akumulator
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: Nie wiadoma przyczyna POMOCY:) Smg akumulator
Nom bo nie wymieniali u Ciebie regulatora a jest bardzo drogi z tego co pamiętam w tym modelu alternatora.
Auto odstawiłem do garażu i czekałem na mechanika.
Po kilku dniach znajomy podjechał, chciałem mu to pokazać ale kontrolka sie nie zapaliła, jeżdżę już tydzień i ani razu się nie zapaliła. Mam podjechać do niego na kompa.
Zmierzył Ładowanie i na postoju miałem 14,2.
Czy to możliwe że wcześniej auto stało dwa tygodnie po czym wziołem go na przejażdżkę i aku był niedoładowany i dlatego ta kontrolka się świeciła bo alternator nie wyrabiał? A teraz jak pojezdziłem to się "doładował"? i nic nie swieci.
Po kilku dniach znajomy podjechał, chciałem mu to pokazać ale kontrolka sie nie zapaliła, jeżdżę już tydzień i ani razu się nie zapaliła. Mam podjechać do niego na kompa.
Zmierzył Ładowanie i na postoju miałem 14,2.
Czy to możliwe że wcześniej auto stało dwa tygodnie po czym wziołem go na przejażdżkę i aku był niedoładowany i dlatego ta kontrolka się świeciła bo alternator nie wyrabiał? A teraz jak pojezdziłem to się "doładował"? i nic nie swieci.
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Nie po prostu teraz alternator/wirnik działa akurat prawidłowo zazwyczaj przy ostrzejszej jeździe zaczyna świecić kontrolka a z czasem coraz gorzej.
U mnie początkiem lata było tak samo kontrolka ładowania mrugała przy ostrej jeździe .... teraz jest spokój ale widzę, że zimą zdemontuję alternator i oddam do regeneracji.
Demontaż tutaj : DIY M3 Alternator
Demontaż tutaj : DIY M3 Alternator
BMW M3 CSL Silber Grey Metallic, P 911 997 GT3 RS 4.0 White, Radical SR4 , Caterham Roadsport, Jaguar F-type and others ;-)
Ja na razie zostawiam. Jak się jeszcze raz zapali wtedy regeneracja.
Tomoking rzadko tu ostatnio bywasz a zawsze chciałem Twojego CSLa zobaczyć. Ja mieszkam tuż przy granicy z Karviną, więc może jakiś spocik?
Pozdr
Tomoking rzadko tu ostatnio bywasz a zawsze chciałem Twojego CSLa zobaczyć. Ja mieszkam tuż przy granicy z Karviną, więc może jakiś spocik?
Pozdr
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach
.... CSL już zakonserwowany na zimę stoi w garażu . Nie ma zabezpieczenia antykorozyjnego więc zimą skazany jest na postój. STI powróciło do łask
i teraz Panamera też będzie miała większy luzik 
niedawno podobne do twojegoE46 na PL blachach próbowało się ścigać ze mną. Jechałem STi
przez Detmarowice w kierunku Zawady (Gołkowice) .... jechał długo za mną ale go "strzepałem"

niedawno podobne do twojegoE46 na PL blachach próbowało się ścigać ze mną. Jechałem STi
przez Detmarowice w kierunku Zawady (Gołkowice) .... jechał długo za mną ale go "strzepałem"

BMW M3 CSL Silber Grey Metallic, P 911 997 GT3 RS 4.0 White, Radical SR4 , Caterham Roadsport, Jaguar F-type and others ;-)
Musiała być tylko podobna bo ze mną nie poszłoby Ci tak łatwo 

BtW moj problem z kontrolka doladowania przy wysokich obrotach zniknal po wymianie alternatora na nowy.
Te Valeo alternatory sa naprawde do bani . Taki sam padl nam na 24 godzinnym wyscigu w Barcelonie w zeszlym roku we wrzesniu
..byl nowy a padl w 5 tej godzinie wyscigu
Te 18 minut na jego wymiane kosztowalo nas pierwsze miejsce
Te Valeo alternatory sa naprawde do bani . Taki sam padl nam na 24 godzinnym wyscigu w Barcelonie w zeszlym roku we wrzesniu
..byl nowy a padl w 5 tej godzinie wyscigu

Te 18 minut na jego wymiane kosztowalo nas pierwsze miejsce

kiedyś pytałem o nowy, tylko na zamówienie i koszt (nie chcę tutaj skłamać) ale coś lekko ponad 3000 w serwisie...Tomcio pisze:Jaki orientacyjny koszt
- regeneracji?
- kupno używanego? (już znalazłem na alle od 200zł do 700zł)
- ew. nowego?
części do aut zachodnich i japońskich - pw.
Dokładnie identyczny problem przy ostrym przyspieszaniu albo przy redukcji zapalala się kontrolka akumulatora w moim przypadku oberwal się wirnik w alternatorze gdzie przy wysokich obrotach albo przy szybkim wkrecaniu dochodziło do zwarcia i nie było ładowania koszt z robocizna okola280 zł gdzie zostały wymienione łożyska. Elektryk dodatkowo powiedział mi ze ten wirnik jest dość typowy i występuje w vw