2008 M3 E90 6Speed w USA

2008-2013 | silnik: S65B40
Awatar użytkownika
hiob

Re: 2008 M3 E90 6Speed w USA

Post autor: hiob » pt gru 07, 2012 20:54

Pojechałem na tor, sesja z instruktorem. Nie chodziło tam o bicie rekordów, ale o naukę podstaw. Głownie zwracano uwagę na balans samochodu, najlepszy, czyli najszybszy tor jazdy itp.

Tor jest do przejechania na 3-4 biegu, ale wiele okrążeń przejechałem bez zmiany na trójkę. Auto ma wystarczająco duży moment, by mocno ciągnąć na czwartym, nawet po wyjściu z najostrzejszych zakrętów, ale gdyby to był prawdziwy wyścig, redukcja przyniosłaby dodatkowe sekundy zysku.

Na torze nie wolno wyprzedzać, z wyjątkiem kilku prostych i po zasygnalizowaniu przez wyprzedzanego, że widzi i się zgadza. Ale, jak widać, nie było tam zbyt wielkiego ruchu i znakomita większość okrążeń była bez bliskich spotkań z innymi samochodami.

Mam więcej nagranego materiału, więc skleję jeszcze jeden film, jak tylko znajdę czas. Nie mam jednak nic z zewnątrz, nie było ekipy, by to dla mnie zrobiła.

A przed świtem, obok toru, na "drodze serwisowej" przejechałem sobie 0-200 km/h. Nawierzchnia była szorstka, trochę dziurawa, powietrze niemal mroźne, więc moc była, ale były problemy z trakcją. Nawet nie tyle z "początkową", co z przenoszeniem tych 600 KM w okolicach maksymalnych obrotów, ale i tak uzyskałem wynik satysfakcjonujący: koło 4 sekund setka, w 12 sekund 200, plus minus jedna, czy dwie dziesiąte sekundy.

http://www.youtube.com/watch?v=8To0HP6sKno http://www.youtube.com/watch?v=Wg5v35C_d_k
www.katolik.us Zapraszam.

Awatar użytkownika
hiob

Post autor: hiob » sob lut 14, 2015 21:45

Wiem, wiem, okropnie brzydkie felgi, ale słoneczko tak pięknie dziś świeciło, że nie mogłem się powstrzymać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze parę fotek z nową siostrzyczką. :P

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
matt01
Auto: M5 E39

Post autor: matt01 » pt lut 20, 2015 16:40

Panie hiob.Pełen szacunek autko świetne.Fajna ta rejestracja KR z przodu taki dumny Polak.Powoli nasz narod nie ma się czego wstydzić.Felga faktycznie troszkę psuje auto ale najwazniejsza jest Panska radosc bo po to sie kupuje auta ze stajni M.Ogladalem wiele filmikow na YT -bardzo fajne i rzeczowe.Pozdrowionka :)

Awatar użytkownika
hiob

Post autor: hiob » czw lut 26, 2015 19:30

matt01 pisze:Panie hiob.Pełen szacunek autko świetne.Fajna ta rejestracja KR z przodu taki dumny Polak.Powoli nasz narod nie ma się czego wstydzić.
Ja uważam, że nigdy nie mieliśmy się czego wstydzić. Zawsze byłem dumny z tego, że jestem Polakiem. W przeciwieństwie do członków innych narodów nigdy nie musiałem się czerwienić patrząc w lustro.

Problem polega jedynie na tym, że ludzie utożsamiają dumę z majętnością, wstydząc się np. swej biedy, albo wstydzą się polityków aktualnie będących u władzy. To jednak nie ma nic wspólnego z dumą narodową, która jest pochodną całej historii narodu.

Przy okazji - serdecznie polecam doskonałą książkę "Sprawa honoru" amerykańskich historyków Lynne Olson i Stanleya Cloud. Dostępna w formie audio na YT. Zwłaszcza powinien ją przeczytać każdy Polak w Wielkiej Brytanii - i polecić ją swym brytyjskim przyjaciołom.

A to jakaś fotka z początków lat osiemdziesiątych z mojej pracy w Stanach. Ciężarówka jeszcze nie moja, ale i tak była na niej jakaś (PL)-ka.

Obrazek

Gdy już miałem swoją własną, polskie symbole były troszkę bardziej widoczne. :D

Obrazek

Honik

Post autor: Honik » pt mar 20, 2015 16:52

Gdyby przemalować te felgi, lekko obniżyć auto i założyć na to mięsistego semi slicka to już by to całkowicie inaczej wyglądało :)

Ostatnio przesunięty w górę pt mar 20, 2015 16:52 przez: hiob.

ODPOWIEDZ