M3 E46... złoto dla złodzieji?
Re: M3 E46... złoto dla złodzieji?
z 2010 roku wiec pewnie się pozmieniało ale może się przydać
http://www.komunikacyjne.ubezpieczenie. ... ,9362.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.komunikacyjne.ubezpieczenie. ... ,9362.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak ale sama wycena jest pożalsieboże... brałem rzeczoznawce podczas wyceny AC ( u mnie wyszło OC i AC holowanie do 1000 km od Polski) i zrobił mi wg swojego magicznego cennika, uwaga: cały wydech supersprinta na 300 zł
. O wartości całego auta nie wspomnę bo krajowe szroty z allegro zaniżają wartość rynkową. Dobrze przy zakupie i sprowadzeniu bo z eurotaxu rocznik 2003. stoi 32 tyś zł.
Kradną wszystko! Najlepiej zamontować GPS i z bani.

Kradną wszystko! Najlepiej zamontować GPS i z bani.
Dla ciekawostki eurotax wycenia e36 m3 na 10 tys zł 

- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
wzial bym kazda ilośćSkrzeku pisze:Dla ciekawostki eurotax wycenia e36 m3 na 10 tys zł

Nojapierodole peżota 206 teżSkrzeku pisze:Dla ciekawostki eurotax wycenia e36 m3 na 10 tys zł

Latem byłem w Krakowie po nadkola, totalnie obce miasto i obce dunpne centrum handlowe do którego później zajrzałem. A jak wróciłem do podziemnego garażu to łezki w oczach. Po kwadransie bezsensownych poszukiwań, bo przecież zostawiłem auto w trefie G8 a tam echo, wreszcie doszło do mnie że wszędzie są strefy G8 i to nie G8 tylko GB - Galeria Bronowice w tym samym czasie uśmiechnięci ochraniarze krzyczą że mają auto
Kilka dni później elektryk mi zamontował taki porządny myk o którym oczywiście tylko ja wiem. Kolo okazał się fanem i użytkownikiem BMW i dał fajny rabat- z 250 na 180 i myślę że to lepiej wydane pieniądze (niż w AC w które nie wierzę, bo przecież i tak by mi nie wypłacili, bo auto zajumane w innym mieście niż zarejestrowane auto- tak ponoć działa to piękne AC).

Kilka dni później elektryk mi zamontował taki porządny myk o którym oczywiście tylko ja wiem. Kolo okazał się fanem i użytkownikiem BMW i dał fajny rabat- z 250 na 180 i myślę że to lepiej wydane pieniądze (niż w AC w które nie wierzę, bo przecież i tak by mi nie wypłacili, bo auto zajumane w innym mieście niż zarejestrowane auto- tak ponoć działa to piękne AC).
Dlatego też auta o naprawdę dużej wartości albo jakieś klasyki lepiej ubezpieczyć w Niemczech, zero problemów z wyceną a przede wszystkim z realna wartością pojazdu.
M3e30 parę lat temu stało w eurotaxie całe 7 tyś zł, teraz już nie figuruje na całe szczęście, aż strach pomyśleć jakie przeboje by były w razie jakiejkolwiek stłuczki.
M3e30 parę lat temu stało w eurotaxie całe 7 tyś zł, teraz już nie figuruje na całe szczęście, aż strach pomyśleć jakie przeboje by były w razie jakiejkolwiek stłuczki.
można ubezpieczyć auto w de jezdzac na pl blachach ?
06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
Moja w zeszlym roku w wakacje, wg infoekspert, byla warta 46700 a tez mam 2003 rok tyle ze cabrio, jak widac co system to inna wartosc.Barton66 pisze:Dobrze przy zakupie i sprowadzeniu bo z eurotaxu rocznik 2003. stoi 32 tyś zł.
Jedna wielka porazka to wartosc dodatkowego wyposazenia cale 496zl a mam indyviduala, deska obszyta skora itd itp.
Tego nie wiem, wszystkie znane mi przypadki to rejestracja na kogos znajomegoporscheee pisze:można ubezpieczyć auto w de jezdzac na pl blachach ?
W 2014 roku M3 E46 2002 - 29tys wg eurotaxu... a na allegro najtańsza za 44 więc to nie 'szroty z ogłoszeń' zaniżają tą cenę.
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272
-
- Auto: BMW E39 M5 `01
- Kontakt:
Kolega ma rację, w lipcu ubezpieczałem swoja co prawda E39 M5 poliftowe i w PZU wartość auta 27,8 tys.bartus pisze:W 2014 roku M3 E46 2002 - 29tys wg eurotaxu... a na allegro najtańsza za 44 więc to nie 'szroty z ogłoszeń' zaniżają tą cenę.
http://www.petrocar.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Może teraz i najtańsza 44 ale były i walnięte, amerykańce, angliki wydaje mi się, że te też są przyjmowane do średniej ceny... Przynajmniej mi tak Pani tłumaczyła w US na podstawie czego wyliczają.bartus pisze:W 2014 roku M3 E46 2002 - 29tys wg eurotaxu... a na allegro najtańsza za 44 więc to nie 'szroty z ogłoszeń' zaniżają tą cenę.
Polecam każdemu, kto podpisuje umowę ubezpieczenia przeczytać OWU, a szczególną uwagę poświęcić temu ile musi być kluczyków, czy należy je dostarczyć po kradzieży auta wraz z dokumentami. Tutaj niektórzy stosują klasyczne postanowienia, niektórzy surowsze (np. Generali). Nigdy nie spotkałem się z czymś takim co napisałeś, bo nie jest to prawdą.spa pisze:w AC w które nie wierzę, bo przecież i tak by mi nie wypłacili, bo auto zajumane w innym mieście niż zarejestrowane auto- tak ponoć działa to piękne AC).
Eurotax - pisana przez dziadków leśnych poezja, która z rzeczywistością ma tyle wspólnego, co roślinność na księżycu. To jest lobbowany twór, który ma tylko i wyłącznie na celu obniżanie odszkodowań przez ubezpieczalnie, nawet "kosztem" niższego opodatkowania przy zakupie (które i tak jest wystarczająco wysokie).
jakiś rok temu byłem zapytać na ile wyliczą mi wartość auta i w ubezpieczalni wyszło 46k, m3 2002r coupe. Nie wiem dlaczego u kogoś innego 2003r jest wyliczany na trochę ponad 30k
Faktem jest to, że jeśli np. auto zostanie skradzione nawet za miesiąc to można dostać 41k... a podpierają się różnymi sposobami żeby tylko się usprawiedliwić dlaczego to wypłacą 5k mniej...
Jak wyliczali mi kwotę to opcja bez nawigacji i skrzyni automatycznej (jak powiedziałem że nie jest to zwykły manual to od razu zaznaczono automat) wychodziła okolo 5k mniej.

Faktem jest to, że jeśli np. auto zostanie skradzione nawet za miesiąc to można dostać 41k... a podpierają się różnymi sposobami żeby tylko się usprawiedliwić dlaczego to wypłacą 5k mniej...
Jak wyliczali mi kwotę to opcja bez nawigacji i skrzyni automatycznej (jak powiedziałem że nie jest to zwykły manual to od razu zaznaczono automat) wychodziła okolo 5k mniej.
części do aut zachodnich i japońskich - pw.