Hamulce do M3
Re: Hamulce do M3
do tych tarcz musisz mieć jarzma od csl do nabycia bez problemu w aso podobnie jak tarcze (ja tak kupiłem) , zacisk zostaje ten co masz i klocki tez te same ....
06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
11/01 996 Turbo Manual Black/Black
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
09/09 Cayenne 3.6 White/Beige
11/01 996 Turbo Manual Black/Black
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
09/09 Cayenne 3.6 White/Beige
Co do tarcz, to zamierzam kupić zimmermany. W serwisie na tą chwilę dostępne są tylko ate i textray. Ate miałem i nie wytrzymały zbyt długo a o texratrach słyszałem, że są niewiele lepsze. Może orientuje się ktoś, czy ktoś robi takie adaptery lub ma kontakt do gościa który robi adaptery do brembo?
- Sieniek
- Auto: BMW M3 E46/Yamaha R1
Wpisz sobie na facebooku pawel zukowski na zdjeciu profilowym bedzie felga on zajmuje sie renowacja zaciskow brembo i dopasowuje je do innych samochodow miedzy innymi m3 e46 kilka osob ma od niego zestawy na tym forum a nawet ja teraz zbieram kase na zestaw od niego narazie nie ma aukcji na allegro bo pisalem z nim i mowil ze jest zajety renowacja i niedlugo wystawi znowu aukcje, z tym ze te zasiski sa na tarcze od m3 e92
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” ― Jeremy Clarkson
Uzbrój się tylko w cierpliwość jak chcesz od niego zamawiać. Zamówiłem pod koniec marca zestaw na przód i na tył. Miało to trwać 2 tyg. po 4 miesiącach kupiłem używane Stoptechy bo miałem już dość nieodbierania telefonów i ciągłych wymówek.
- yakuza
- Auto: M5f10,750f01,335f30,e46v8m62
- Kontakt:
kolega sam kupil zaciski, a pawlowi dal do malowania i dorobienia adapterow i bylo tak jak napisales, nie odbieranie telefonu to standart, a czas wykonania wydluzyl sie kilkukrotnieganzen pisze:Uzbrój się tylko w cierpliwość jak chcesz od niego zamawiać. Zamówiłem pod koniec marca zestaw na przód i na tył. Miało to trwać 2 tyg. po 4 miesiącach kupiłem używane Stoptechy bo miałem już dość nieodbierania telefonów i ciągłych wymówek.
Tylko, że mi w zupełności wystarczą oryginalne zaciski. Większe tarcze zamierzam wsadzić z nadzieją, że nie pogną się tak szybko jak standardowe. Jarzma można dostać w serwisie, ale byłoby świetnie gdyby udało mi się obniżyć koszty. Orientujecie się czy ktoś kiedykolwiek próbował robić takie adaptery?
Przeczytałem cały temat, jednak nikt tutaj nie był zadowolony ze swoich hebli. Czy jest zatem jakiś złoty środek pomiędzy $ a skutecznymi heblami? ja w swojej S4 miałem zestaw od Prosiaka 6 tłok na tarczy 330/32 i byłem zadowolony. W Mce szukam jakiegoś rozwiązania, warunek jeden, musi pasować pod koła R18 bo takie chce zakupić na tor...
-
- Auto: E46 m3 2001 EU (engine Lift)
Zajeździć hamulce może każde bez wyjątku, też czytałem ten temat dość dokładnie. Chyba nie ma co kombinować za bardzo i po prostu kupić te od Csl i tyle. Wszystko inne wychodzi drogo i nie wiem czy jest sens pakowania kupy kasy.
- Sieniek
Czy ja wiem, ja mam te od CSL ale nie uważam ich za rewelacyjne, są bardzo dobre ale mogłyby być lepsze no i wyglądają strasznie słabo...
Ja dalej zamierzam wziąźć brembo 8 tłoczków na przód i 4 na tył + tarcze od e92 a na nie 18 przecież wchodzą więc są najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem
Ja dalej zamierzam wziąźć brembo 8 tłoczków na przód i 4 na tył + tarcze od e92 a na nie 18 przecież wchodzą więc są najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” ― Jeremy Clarkson
Sieniek podejrzewam, że przy tej wadzę auta, heble o których piszesz mogą robić wrażenie. Pytanie jaki prajs? 10 tys taki zestaw( zaciski, tarcze, klocki + przewody) miętko!
- Sieniek
No tak 6 tys to zaciski + przewody o ile zrobisz to sam to zaoszczędzisz na robociźnie i się pobawisz przy okazji potem tarcze i klocki ale to wszystko jest oem więc są też zamienniki.
Pako mówił, że jest bardzo zadowolony a on ma z czego hamować.
No ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo a co dopiero tanio dlatego ja też jeszcze swoich nie kupiłem bo jak zmieniać to wszystko na raz a to trzeba położyć dużo kasy.
Pako mówił, że jest bardzo zadowolony a on ma z czego hamować.
No ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo a co dopiero tanio dlatego ja też jeszcze swoich nie kupiłem bo jak zmieniać to wszystko na raz a to trzeba położyć dużo kasy.
-
Ile... ?! Kup same jarzma w aso 850zł bez zniżki / szt. + 2x tarcza 1200zł, klocki 400zł. I będzie git Albo zostaw serię i załóż przewody hamulcowe Goodrich'a i będą o niebo lepiej pracowały
- Sieniek
Ale za tą cenę masz zaciski brembo 8 tłoczków przód 4 tył a nie po jednym, tarcze są o 15 mm większe czyli taka sama różnica (prawie) jak przesiadka z ori na CSL więc jak zmiana na csl to dla ciebie o niebo lepiej to tu masz o dwa nieba lepiej no i jak powiedziałem wygląd
-
Daj linka to takich przyjemności plzzz
tak to wygląda na aucie:
http://mforum.com.pl/viewtopic.php?p=71326#p71326" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mforum.com.pl/viewtopic.php?p=71326#p71326" onclick="window.open(this.href);return false;
chyba prędzej goodridgeAlbo zostaw serię i załóż przewody hamulcowe Goodrich'a i będą o niebo lepiej pracowały
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272