BMW e36 M3 swap by spider
Re: BMW e36 M3 swap by spider
Nie powiem zeby brzydkie bylo, przygarnalbym do kolekcji. Niemniej jednak piszesz, ze swap bezproblemowy, dwa lata jezdzi a w innym temacie rozkmina gdzie uciekly konie. Nie przeszkadzalo Ci to przez 2 lata? Nie sprawdzales wczesniej bledow vanosa etc.? szczegolnie, ze to swap? Czy nagle oslablo?
Generalnie naprawde mi sie podoba i fajnie jak wszystko bedzie gralo. Zycze by tez malo to kosztowalo:)
Pozdrowka
Generalnie naprawde mi sie podoba i fajnie jak wszystko bedzie gralo. Zycze by tez malo to kosztowalo:)
Pozdrowka
Szczerze mówiac nie rozumiem co ma wspólnego jedno z drugim. Swap pod względem technicznym jest bajecznie prosty i bezproblemowy Jeżdze tym samochodem po swapie przez dwa lata i nic się nie urwalo nie przytarło nie pekło itp. O to mi chodziło pisząc że swap bezproblemowy i jeździ dwa lata a to że koni trochę brakuje niema nic wspólnego ze swapem i uważam że jeżeli kupił bym całego dawcę i chciał nim jeździć to również ten sam problem by był.Błędów vanosa nie wyrzuca z reszta żadnych innych też juz nie pokazuje, więc wszystko jest ok. Braku mocy nie odczuwałem wcześniej bo nie miałem porównania a porównując do filmików na yt to i tak wychodziła o wiele lepiej jednak hamownia pokazała że jednak brakuje trochę. Od tego czasu wymieniłem przepływkę(co w sumie nic nie dało) zlikwidowałem nieszczelność w dolocie i wyczyściłem przepustnice co poskutkowało wyraźna poprawa i napewno wynik na obecna chwile był by lepszy. Więc mimo tego i tak swapa uważam za bardzo udanego. Mam również nadzieję ze powrót do seryjnej mocy albo chociaz wmiarę zblizonej nie zabije mnie finansowo
Pozdrawiam!
W ramach uaktualnienia tematu wrzucam dwie fotki z niedzielnej przejażdżki
W następnym tygodniu zrobi sie cos profesjonalniejszego.

W ramach uaktualnienia tematu wrzucam dwie fotki z niedzielnej przejażdżki

Ostatnio udało się zrobić parę dodatkowych fotek niestety sesja wpół deszczowa

-
- Auto: e36
Kolego powiedział byś jaki masz rozmiar opon? 225/45/17 przód i tył 245/40/17 ?
Przód 215/45R17 tył 235/40R17 troszke nietypowo ale tak mi pasowalo z pewnych powodów.
Człowieku masz fantastyczny samochód!:) Może nie WBS ale za to śliczą coupetkę, jak mam WBS ale... cabrio
Po niemal dziesięcioletnim marzeniu o e36 M3 i ostatnim okresie poszukiwań sztuki do 20tys. w akceptowalnym stanie w końcu kupiłem cabriolota (naprawdę była okazja) i jest ok, ale i tak zamieniłbym się na coupe bez chwili zastanowienia. W auto i tak wsadziłem kupę kasy i maszyna jest w naprawdę dobrym stanie (nie piszę w bardzo dobrym bo w bdb stanie to jest auto nowe, ewentualnie taki sedanik z allegro za 66.999), ale należę do tych drugich i eMkę kupiłem do szybkiej jazdy a nie lansowania się i na przykład czuć brak tej fantastycznej sztywności budy jaka powinna być, zwłaszcza przy wysokich prędkościach. W sumie nie narzekam, copue też kiedyś będzie, poza tym przy złożonym dachu autko jest piękne 
Jeśli do końca wszystko zrobisz tak jak powinieneś to śmiało możesz powiedzieć, że masz eMkę, no... może eMkę w 99,99% bo na przykład takich wzmocnień jakie ma tylko ori nie zrobisz;)
I czowieku masz fantastyczny samochód! Kupa ludzi może o takim tylko pomarzyć, hmm... kupa ludzi marzy o "głupiej" 316 a Ty masz prawdziwego pociska, w dodatku pięknego w najlepszym z możliwych nadwozi
Gratulacje!
PS. Niebawem pochwale się w showroomie swoją eMką, tylko jeszcze zmiana wydechu bo mam skorpiona i jakoś tu mi nie pasuje;)

Jeśli do końca wszystko zrobisz tak jak powinieneś to śmiało możesz powiedzieć, że masz eMkę, no... może eMkę w 99,99% bo na przykład takich wzmocnień jakie ma tylko ori nie zrobisz;)
I czowieku masz fantastyczny samochód! Kupa ludzi może o takim tylko pomarzyć, hmm... kupa ludzi marzy o "głupiej" 316 a Ty masz prawdziwego pociska, w dodatku pięknego w najlepszym z możliwych nadwozi

PS. Niebawem pochwale się w showroomie swoją eMką, tylko jeszcze zmiana wydechu bo mam skorpiona i jakoś tu mi nie pasuje;)
Dzięki wielkie za miłe słowo. Wiesz dla jednych jest ważny ten WBS na początku vinu a dla innych mniej. Fakt ja też wolał bym mieć oryginalna M3 nawet z tej racji że te samochody najnormalniej w świecie zaczynaja robić się rarytasami których za wiele nie ma przez co będa się coraz bardziej cenić a moja to zawsze bedzie tylko swap i mimo że miał bym wszystkie części jak w oryginalnym M3 to i tak to zawsze bedzie swap. A tak poza tym to sam czekam na opis twojego auta w showroomie więc dawaj temacik 

Kolejny mały upgrade bo trochę ta kiera raziła
tak było

a tak wyglada obecnie

Sory za jakość ale robiłem tym co mi wpadło w łapy
tak było

a tak wyglada obecnie

Sory za jakość ale robiłem tym co mi wpadło w łapy

Jeszcze klimatronik jej daj 

Klimatronik zostawie sobie na zimowe wieczory ale w kazdym bądz razie jest taki plan.
Jak zebral to bys zrobil w jedna sobote