Moim zdaniem eMka to nienajlepszy wybór auta do jazdy na codzień. Szkoda samochodu, poza tym koszty eksploatacji będą kosmiczne (m. in. olej co 8tys.). Ja moją jeżdże raz w tygodniu do Chorzowa i z powrotem i muszę jeździć spokojnie bo z moją lepszą połówką i poniżej 10,5l/100km jeszcze nie wzięła.
6 dni w tyg. pracuję po 12-14h jeżdżąc saxo albo stojąc przy gorących piecach gastronomicznych i po robocie pomimo zmęczenia i tak raz, dwa razy w tygodniu w nocy (czasem 3 i 4 razy w tygodniu... shit) w Ustroniu jest głośno

Wtedy pali jak smok a rano trza do roboty iść, rachunki zapłacić, faktury i czasem dudków brak bo...to jest silniejsze ...i mam z tym problem
Po mieście 15 i ostro w górę, w nocy bardzo ostro w górę... Ale gwarantuję Ci, że e36 M3 to najlepsza materialna rzecz jak Cię w życiu spotka, więc się nawet nie zastanawiaj, kupuj. Pod warunkiem, że do jazdy na co dzień coś innego/spokojniejzego/ekonomiczniejszego
Z drugiej strony jeśli w ogóle pytasz o spalanie to chyba nie jest to auto dla Ciebie. Ten samochód kupuje się sercem, nie portfelem. Ja w swoją w pół roku od zakupu wsadziłem 9.000zł (bez paliwa), ostatnio same oleje - silnik, most i skrzynia, świece, 3 rolki, 2 paski i czujnik świateł cofania i 1600 w dupie. Za tydzień odbieram trzeci tłumik w MG Motorsport i 850, w niedalekich planach motorsporty i hardtop i tak co chwilę i zawsze coś i jak kochasz swój samochód to zawsze coś a i zawsze coś się może zepsuć i Ty coś możesz zepsuć

I są jeszcze rzeczy, które po zakupie musisz zrobić (pomijając te w konkretnym egzemplarzu bo wątpię żebyś igłę znalazł).
Reasumując jeśli nie jesteś w stanie 1-2tys. miesięcznie wsadzić w samochód (bez paliwa) to odpuść sobie chyba że kupisz coś a potem sprzedasz coś w co trzeba będzie na starcie 15 wsadzić, to wtedy tak, ale szkoda by było...
Pamiętaj jednak, że to megafrajda posiadać ///M a jak już naprawdę przegniesz z paliwem to wystarczy w dowód rejestr. spojrzeć i już się gęba cieszy. Przeważnie to nie wystarczy i maszynę odpalisz, potem pomyślisz skąd wziąść kasę na inne rzeczy
Trochę się rozpisałem, ale chciałem Ci pokazać że spalanie to najmniejszy problem. e36 M3 rządzi się innymi prawami

To miłość, którą trzeba pielęgnować