Jako, że dawno nic nie pisałem w moim temacie postanowiłem, że trzeba się wziąć i coś napisać
Jakiś czas temu, wiem że wielu z was się to nie spodoba zamontowałem sobie ringi...
Ogolnie ringi sa zamontowane jako swiatla do jazdy dziennej przy wlaczeniu swiatel postojowych ringi sie wylaczaja i do tego przy otwieraniu i zamykaniu samochodu ringi swieca

Rzeczy potrzebne do zamontowania ringow wedlug mojego sposobu opisanego na obrazku:
-ringi z wiazka kupione za 200zl na allegro
-dodatkowy przekaznik za 10zl
-zlaczki meskie i zenskie kilkanascie sztuk za pare zl
-koszulka termokurczliwa za grosze ;p
-kabelki do podlaczenia roznokolorowe pare zl
-lutownica, kalafonia, cyna
-nicnacsy widoczne na zdjeciach
-kot przeszkadzajacy w lutowaniu
-piwko na umilenie czasu
Pogladowy schemat mojego podlaczenia(na opisie sa bledy mialo byc SMD nie Led ale mniejsza o to) Jakby ktoś chciał sobie zamontować tak jak ja

Tutaj juz gotowa kostka z przekaznikiem
W trakcie pracy (Ojciec pomagal)
Ringi juz zalozone
Tutaj juz swieca

Tutaj krotki filmik jak dzialaja ringi przy otwieraniu i zamykaniu samochodu
https://www.youtube.com/watch?v=PD506HyAfE0" onclick="window.open(this.href);return false;
tak jak jest w opisie filmiku za zywo ringi tak nie migaja przy otwieraniu i zamykaniu samochodu, dzialaja plynnie
P.S. Dźwięk jest trochę przesunięty ale to wina telefonu
Potem przyszedl czas na zmianę oleju tym razem padło na LIQUI MOLY i oczywiście filtr też wymieniony na KNECHT

i od razu mogę powiedzieć same plusy o tym oleju:
-mam wrażenie, że chodzi ciszej niż na Castrolu (lepsza kultura pracy)
-temperatura pracy spadła o jakieś 5 stopni przy każdych warunkach ( patrząc na oko ;p )
-ogólnie lepiej samochód chodzi na tym oleju według mnie
No i na koniec chyba najważniejsze co zrobiłem do tej pory czyli wpadła klapa CSL (Oczywiście ORI) i tu podziękowania dla Mańka i Olafa którzy pomogli zrealizować ten mod (tym razem nie trwało to tak długo jak w przypadku Olafa, klapę dostałem szybciutko)

Wiązka własnej roboty z lampkami LED

Tutaj już pomalowana i w fazie ustawiania jej na odpowiednie miejsce

Zdjęcie zrobione na szybko bo już się zciemniało...
Tutaj już na spokojnie następnego dnia mogłem porobić zdjęcia
I doszedł przy okazji jeszcze taki modzik a mianowicie automatycznie podnoszona klapa

a mianowicie chodzi o takie coś...
Z tym, że będę musiał chyba zamówić mocniejsze sprężyny bo te działają trochę słabo jak założyłem klucze...
No i to na razie na tyle

Teraz trzeba znaleźć dyfuzor CSL żeby dopełnić kształtu

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” ― Jeremy Clarkson