Belka tył - podskakuje
Re: Belka tył - podskakuje
Może szukam dziury w całym, ale nie wierze, że nowe auto miało taki objaw. Poliuretany zamówione, zobaczymy, jeśli nie to pójde drogą "drugiego" Przemka 

W mojej na mokrym też jest podobnie, ale jeździłem ostatnio eMką która miała powymieniane podobno wszystko w zawiasie (raczej pewny temat bo wiem czyja była to raz i kto przy niej dłubał to dwa
) i było podobnie stwierdziliśmy z kierowcą jednoznacznie że to przez opony chyba. Prawda Bombel 

-
- Auto: e39 m5 '99
c odo opon to na zimówkach czy na letnich bylo tak samo. Na suchej nawierzchni takich problemów nie miałem. we wtorek odbieram auto wiec zobaczymy co z tego wyszlo
Ja mam taki problem i na suchym, ale tylko na granicy przyczepności, gdy chcę jak najlepiej wystratować na granicy poslizgu, na mokrym to praktycznie zawsze występuje, gdy koła "buksują"
-
Na razie wystąpiły problem i zmiana amorków została przesunięta na później. Mam pytanie, czy kupować ori amorki czy zamiennik o ile taki występuje i ewentualnie jaki polecacie?
Mi podskakiwala m5(e34) jak miala wyjebane pol zawiasu, szczegolnie tuleje belki. Opony nie mialy specjalnie znaczenia na taki efekt, mimo, ze juz druty szly. To tak co teraz mi sie przypomnialo. Warto sprawdzic sprezyny, to nie emka, ale zmiana odmienila mi calkiem auto i mimo, ze sa obnizajace auto prawie identycznie stoi(co swiadczy o ich zajezdzie i ew mozliwosci pierdolenia sie, nawet podbijania - czego nie sprawdzilem, bo auto do bokow to sie tylko na zime nadaje).
Poliuretan wrzucony - poprawy brak, aleeee auto jest stabilniejsze, bardziej przewidywalne, zwłaszcza jadąc bokiem. Okazało się jednak, że wahacz od zbierzności ma luzzz i koło latało dość mocno, więc wymieniłem, teraz tylko zbieżność została - poddaje się powoli...
-
Jestem po wymianie amorków z tyły. Czuć zdecydowana poprawę, delikatne podskakiwanie jest jeszcze odczuwalne na mokrym ale to już nie to co było wcześniej. W tyg postaram sie zobaczyć jak będzie na innych oponach.
Nie byłem pewien czy czytałeś mojego posta równo z przed roku - nawet się złożyła ,że dziś jest rocznicaRe: Belka tył - podskakuje
Postprzez Konrad95x » So maja 11, 2013 19:23
W 2008roku miałem identyczny dyskomfort. Na sucho jeszcze było to niezauważalne. Na mokro dosyć mocno potrafiło załupać. Skuteczność amorków z tyłu wynosiła ~70% auto po 150kkm. Nic nie wskazywało na usterkę i jak Ty również przejrzałem zawieche. W I kolejności wymieniłem zawias. Amory i sprężyny o twardszej charakterystye i problem nigdy już nie powrócił.pozdr Konrad
Konrad

Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;