M5 F10 oficjalnie
Re: M5 F10 oficjalnie
od lipca
7MA Competition Package 9800euro
423 kW (+11kW)
specific suspension
new steering
specyfic MDM application
exclusive new 20' wheels
sport exhaust system with Black Chrome tail pipes
7MA Competition Package 9800euro
423 kW (+11kW)
specific suspension
new steering
specyfic MDM application
exclusive new 20' wheels
sport exhaust system with Black Chrome tail pipes
no szalu za 40 klockow nie zrobili, w motorze turbo:) mogli odzalowac z 50hp na gwarancji.
Wiesz, AMGay ma pakiet do swojego, to dlaczego bawarczycy mieliby nie mieć 

pakiet 7ME M Driver Pacage 305km/h, hamulce M Carbon Ceramic Brakes i do tego 7MA Competition Package i na nasze pieniadze to bedzie ponad 100 tys zl. Zreszta w niemczech samochod w salonie wychodzi znacznie taniej niz u nas. Np. przy mocno doposazonej M6 to bedzie nawet 200 tys zl roznicy w cenie, az sie nie chce wierzyc jak nas lupie panstwo "polskie" oraz bmw polska
Domniemam, ze za taka kwote to beda jakies hiper szalowe lekkie felgi i wydech akrapovic, zobaczymy w maju
Domniemam, ze za taka kwote to beda jakies hiper szalowe lekkie felgi i wydech akrapovic, zobaczymy w maju
Tak jak by to na czysto policzyć to w PL wychodzi standard taniej niż w DE. Oczywiście przeliczając wszystko z akcyzą i vatem.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Ciekawe "new steering" czy maja na myśli kierownicę co w M6 jest - widziałem na zagranicznym forum, ze gośc bez problemu wymienil kierownice w m5 na ta od m6. gdzies pisali, ze po LCI ma byc własnie nowa kierownica.
tu zdjęcie nowego M5 z kierownica od M6
http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=798507
http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=798507
czy ktos moze wyjasnic polityke firmy?
jesli pakiet 7MA nie bedzie dostepny dla M6 Coupe / M6 Gran Coupe przynajmniej na ta chwile, to czy znaczy ze teraz M5 bedzie wyzej pozycjonowane od modelu M6?
jesli bedzie z wieksza moca, teoretycznie ciut szybsze i moze ciut lzejsze.
To jaki jest sens kupowac np. M6 Gran Coupe czy M6 Coupe
Zreszta juz wyobrazam sobie wpienionych swiezych wlascicieli M5 ktorzy maja odbior auta np. w maju czy czerwcu lub kupili juz w 2013r i dowiedza sie ze ich auto nie bedzie jednak top.
jesli pakiet 7MA nie bedzie dostepny dla M6 Coupe / M6 Gran Coupe przynajmniej na ta chwile, to czy znaczy ze teraz M5 bedzie wyzej pozycjonowane od modelu M6?
jesli bedzie z wieksza moca, teoretycznie ciut szybsze i moze ciut lzejsze.
To jaki jest sens kupowac np. M6 Gran Coupe czy M6 Coupe
Zreszta juz wyobrazam sobie wpienionych swiezych wlascicieli M5 ktorzy maja odbior auta np. w maju czy czerwcu lub kupili juz w 2013r i dowiedza sie ze ich auto nie bedzie jednak top.
Nie wiem, ale wydaje mi się ze troche inny klient jest na M5, troche inny na M6. M6 Gran Coupe - faktycznie, moze pomiędzy - choc osobiście widze różnice duzo. skoro chce m5 to mam to przemyślane w kazdym calu i zmiany w pakietach performance, etc w m6 czy m6 GC nie wpływają na moje odczucia i percpecje. kazdy kto chce coś porobić, zchipuje profesjonalnie M5/M6 na 640 KM etc doda wydech - i po sprawie... Pomijam różnice w cenie - M5 dobrze zrobione katalogiem ok 550-570 tys a m6 do 700 dobija...
mala poprawka, jednak okazuje sie ze opcja bedzie wystepowac takze w M6, ale ciut drozsza.
Co do chipowania o ktorym mowisz, to chyba juz jak sie skonczy gwarancja lub klient nie bedzie chcial jej przedluzyc. Albo ze mu nie zalezy na gwarancji to wowczas rzeczywiscie moze modowac
Co do chipowania o ktorym mowisz, to chyba juz jak sie skonczy gwarancja lub klient nie bedzie chcial jej przedluzyc. Albo ze mu nie zalezy na gwarancji to wowczas rzeczywiscie moze modowac