Nie pokazuje poziomu oleju
Nie pokazuje poziomu oleju
hej,
emka nie pokazuje poziomu oleju,i nie ma zadnych błędów .Mieliscie taką sytuacje ??wymieniłem czujnik poziomu ale nic sie nie zmieniło
pozdrawiam
emka nie pokazuje poziomu oleju,i nie ma zadnych błędów .Mieliscie taką sytuacje ??wymieniłem czujnik poziomu ale nic sie nie zmieniło
pozdrawiam
- arturo
- Auto: M4,X5M Comp, X5M, X6M ...
Re: Nie pokazuje poziomu oleju
Ale jak nie pokazuje ? Podaje jakiś komunikat ? Np . w stylu , że pomiar teraz jest niemożliwy czy absolutnie nic się nie dzieje ?
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021
Było: E92 M3

mam polski język wgrany wiec najpierw byl komunikat w menu tresci"przekalkulowane przebiegi między olejowe"cokolwiek by to znaczylo
a teraz jest pomiar w danej chwili niemożliwy

Olej musi osiągnąc odpowiednią temperaturę ,żeby wyświetliło jego poziom.
Obadaj instrukcję obsługi...
pzdr
Obadaj instrukcję obsługi...
pzdr
to wiem do tej pory nie było z tym problemów ,przeglądy robie według kompa nawet teraz wyszła wymiana oleju ale już skasować oleju nie mogli
uszkodzenie czujnika, błędy w sofcie???
Działało działało i się zesrało, czy też przestało działać wskutek innych okoliczności ?
dzwona nie miałem jeżeli o to pytasz,wygląda na to ze wysypało sie programowo
- arturo
- Auto: M4,X5M Comp, X5M, X6M ...
Polski soft oryginalny czy dogrywany u Heńka ?
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021

no właśnie o to mi się rozchodzi. czy kolega jezdzil jezdzil i pewnego dnia przestało mierzyć, czy kolega pojechał na wgranie polskiego i już nie pokazuje.
- LINKIN
- Auto: M6 F13 LCI
- Kontakt:
Mi poziom oleju pokazuje, ale mam inny problem.
Wyświetla mi stan oleju na połowie, więc postanowiłem dolać pól litra żeby było na maxa. Niestety wg. komputera nadal jest pół stanu, miał ktoś podobnie?
Z tego co się orientuje od minimum do maximum jest 1 litr, więc wydaje mi się że dolałem wystarczającą ilość oleju.
Wyświetla mi stan oleju na połowie, więc postanowiłem dolać pól litra żeby było na maxa. Niestety wg. komputera nadal jest pół stanu, miał ktoś podobnie?
Z tego co się orientuje od minimum do maximum jest 1 litr, więc wydaje mi się że dolałem wystarczającą ilość oleju.
Daj mu jeszcze jedną szansę, czyli niech ostygnie, rozgrzeje jeszcze raz olej do temperatury roboczej, i zrób pomiar.
Pozdrówka!
Trochę pojezdzij to wskoczy na właściwy poziom.Nie dolewaj na czuja bo przelejesz.LINKIN pisze:Mi poziom oleju pokazuje, ale mam inny problem.
Ja dla pewności zawsze korzystam z DIS i tam podglądam ile oleju faktycznie jest.
A nie można bagnetem sprawdzić?
Nie wiem jak w S65, ale w moim e70 też myślałem że nie ma bagnetu, a się okazało że jest po prostu schowany z założenia że nie jest dla użytkownika a serwisu.
Nie wiem jak w S65, ale w moim e70 też myślałem że nie ma bagnetu, a się okazało że jest po prostu schowany z założenia że nie jest dla użytkownika a serwisu.
- LINKIN
- Auto: M6 F13 LCI
- Kontakt:
Wczoraj pół dnia przelatałem kilka/kilkanaście razy odpalałem i gasiłem, niestety poziom oleju cały czas w tym samym miejscu.
Możliwe, że będę miał dziś możliwość podpięcia pod kompa to sprawdzę tak jak sugerujesz BYNTAS.
kostek_ja myślę, że u mnie bagnetu nie ma, albo jest tak schowany, że go nie dojrzałem. W 335i bagnetu też nie było, ehh w takich samochodach nie ma tak istotnej i podstawowej rzeczy...
Możliwe, że będę miał dziś możliwość podpięcia pod kompa to sprawdzę tak jak sugerujesz BYNTAS.
kostek_ja myślę, że u mnie bagnetu nie ma, albo jest tak schowany, że go nie dojrzałem. W 335i bagnetu też nie było, ehh w takich samochodach nie ma tak istotnej i podstawowej rzeczy...