Steff pisze:super auto , tylko ta fajera pasuje jak świni siodło , kundlowanie takiego rodzyna jest bez sensu
Gdybyś poświęcił trochę więcej czasu i przeczytał opis a nie tylko oglądał obrazki , wiedział byś dlaczego jest taka kierownica a nie inna..
Steff pisze: jak uturbiasz to rozumiem hebel jak nie to takie trochę strasznie małolatek pod remizą amg i mam więcej tłoczków niż zer na koncie
No tak , standardowe podejście , najpierw narobić koni a później się zastanawiać jak to wyhamować ...
Pawel_M3GT pisze:Skoro dla kogos jest to kasowanie sie na tloczki to chyba nie wie co mowi i raczej nigdy nie jezdzil na takim kicie.
Przy duzych predkosciach roznica jest wyrazna.
Nie wiem czy jest do konca sens w zakladaniu tylu, ktory w M3 calkowicie wystarcza ( nawet w profesjonalnie przygotowanych samochodach do wyscigow zaklada sie tylko przod, a na tyl, ktory jest dosc lekki , wystarcza seryjny uklad )
Zeliwny zacisk w M to troche nieporozumienie. Ciezki, kilkukrotnie wolniej przyjmuje i oddaje cieplo. Tak samo jak przekladnia kierownicza, ktora jest do du...
Cos tym dziadkom w Motorsporcie nie do konca wyszlo.
Takze nie sluchaj , zakladaj , testuj, moze wyjdzie tak , ze za mocno bedzie hamowac tylem i trzeba bedzie wrocic do serii badz zamontowac korektor. Musisz po prostu potestowac.
Generalnie idziesz w dobra strone Powodzenia !
Paweł bardzo dobrze wytłumaczył dlaczego takie hamulce ,dodam tylko że blisko domu mam autostradę i często nią jeżdżę z dużymi prędkościami , parokrotnie też musiałem się nagle do hamować co na seryjnym setupie nie jest niczym przyjemnym bo momentalnie czuć jak hamulce tracą na sile ...
wania pisze:Maniekkk, to moze bylo trzeba na tyl kupic zaciski od porsche boxter ktore sa 4tloczkowe z przelotowym mocowaniem i sa do nich adaptery pod M3
Wania to nie jest tak że ja się uparłem na taki zestaw , szukałem czegoś mniejszego ale trafiła się możliwość kupienia tego zestawu , czyli :
-zaciski 8 tłoczków w świetnej kondycji z klockami na których jest jeszcze 70% materiału , dodam że wchodzą tu dwa komplety klocków
-zaciski tył nowe z nowymi klockami !!
Cały ten zestaw wyrwałem za cenę kompletu zacisków 6 tłoczkowych po regeneracji z all więc myślę że było warto .
Zaciski będą jeszcze malowane żeby się pozbyć logo i je odświeżyć, a taki zestaw myślę że mi jeszcze długo posłuży w tym czy następnym samochodzie .