Skrzynia biegów M5 e39
Skrzynia biegów M5 e39
Witam Panowie mam pytanko dotyczące dziwnej anomalii pojawiającej się przy zmianie biegu z 2 na 3. Przy wolnej jeździe tego nie słychać lecz gdy zaczyna się ostra jazda słychać specyficzny zgrzyt. Spotkałem się z opinią że jest to synchronizator jeśli tak to na ile jest to poważna usterka i z jakimi kosztami naprawy się wiąże.
Ps: Dodam, że problem jest w aucie które chcę zakupić. Pytanie czy jest to poważna usterka??
Proszę o pomoc i opinię.
Ps: Dodam, że problem jest w aucie które chcę zakupić. Pytanie czy jest to poważna usterka??
Proszę o pomoc i opinię.
Re: Skrzynia biegów M5 e39
zmiana skrzyni. tyle.
dzięki za szybką odpowiedz.
Wiadomo obecnie coś więcej na ten temat? Bo podobno te skrzynie są nierozbieralne. Ma ktoś jakieś doświadczenia, bo niestety mam podobny problem jak kolega wyżej.
pod koniec maja oddaje ten sam problem do zrobienia do magika od skrzyn biegów, dam znac co i jak
Co tam z Twoją skrzynią? W mojej zmieniliśmy olej plus jakiś taki powlekacz do skrzyń ale jedyne co dało, to może, że zgrzyta trochę ciszej.remik8891 pisze:pod koniec maja oddaje ten sam problem do zrobienia do magika od skrzyn biegów, dam znac co i jak
-
- Auto: E39M5 E60M5 E93 335i E39 V8
kto zmieniał, kto się patrzyłStuffman pisze:W mojej zmieniliśmy olej

Ktoś musiał zrobić sesję dla pewnej małolatyKarolToJA pisze:kto zmieniał, kto się patrzyłStuffman pisze:W mojej zmieniliśmy olej![]()

na pazdziernik/listopad zostawilem temat gdy samochod laduje pod kocem:)