tuje juz posadzone, czas na rododendronyDino444 pisze:Co dalej??

tuje juz posadzone, czas na rododendronyDino444 pisze:Co dalej??
Dobrewania pisze:tuje juz posadzone, czas na rododendronyDino444 pisze:Co dalej??
ciekawe JAJOsaron22 pisze: Mozesz napinac wiecej info na temat tego silnika??
Jest to sześcio cylindrowy dwusuwowy silnik MAN B&W. Silnik wolno obrotowy 150 obr/min moc 3840 kW. Silnik może pracować na paliwie diesel (MDO) marine diesel oil jak i (HFO) heavy fuel oil czyli paliwo ciężkie. To drugie wymaga grzania do około 95 stopni celcjusza.saron22 pisze:bardzo ciekawy silnik - domyslalm sie ze okretowy. Mozesz napinac wiecej info na temat tego silnika??
Te Wania - masz z tym jakis problemwania pisze:ciekawe JAJOsaron22 pisze: Mozesz napinac wiecej info na temat tego silnika??
Paliwa jakie mamy tosaron22 pisze:Te Wania - masz z tym jakis problemwania pisze:ciekawe JAJOsaron22 pisze: Mozesz napinac wiecej info na temat tego silnika??![]()
Łukasz///M5 prawde mowiac okreslenia ktore podajesz nie wiele mi mowia. Kompletnie nie znam sie na takich silnikach. Na codzien troche grzebie w Scaniach, MANach - zobaczylem naklejke i stad zainteresowal mnie ten temat. Najwieksze wrazenie robi na mnie MOC
A skąd wziąłeś nowe obszycie ?? Można to kupić, ktośto robi ?Łukasz///M5 pisze:Jakiś czas temu reanimowałem gałkę zmiany biegów. Stare obszycie zeszło bez problemu.