EDC / Nivo itp
-
Re: EDC / Nivo itp
na koreczku czarnym jest wyryty symbol 7,1 lub 11,2 pierwszy zielony drugi zółty
sa zamiemnniki tych plynów 20zł 1l mogę jutro podać po południu symbole zamienników jak wytrzezwieję
sa zamiemnniki tych plynów 20zł 1l mogę jutro podać po południu symbole zamienników jak wytrzezwieję
m5 e34 3,6 13.747 et
-
- Auto: 2xE34 M5, E60 3.0d
U mnie CHF 7.1
Panowie, wiem że było ale dopytam. Okazało się dziś, że mam walnięty tylny amortyzator EDC/NIVO. Oczywiście zamienników nie ma, wiecie czy ktoś to kompleksowo ogarnia i potrafi go naprawić, czy pozostaje zakup nowych ?
A może coś od 540 albo od kombi podpasuje ?
Trochę zdruzgotała mnie wizja zakupu 2 x nowego amora na tył po ponad 2k PL za każdy, szczególnie, że to jeden przedni mi lekko ciekł, a tylnie wyglądają bardzo dobrze.
Na badaniu amortyzatorów wyszły 78%/80% więc sprawność zachowują.
A może coś od 540 albo od kombi podpasuje ?
Trochę zdruzgotała mnie wizja zakupu 2 x nowego amora na tył po ponad 2k PL za każdy, szczególnie, że to jeden przedni mi lekko ciekł, a tylnie wyglądają bardzo dobrze.
Na badaniu amortyzatorów wyszły 78%/80% więc sprawność zachowują.
Jeśli masz amory z EDC po 2k PLN za szt. to się nie zastanawiaj bo cena nowych w ASO to troszke większy wydatek
http://www.oryginalneczesci24.pl/czesci ... 27493.html

http://www.oryginalneczesci24.pl/czesci ... 27493.html
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Masz racje za 2 k PLN jak ktoś ma to biorę, nowe są po 5k PLN 
Przy okazji polecam:
shop.bmw-classic.de
Sklep, który odpaliło BMW dla miłośników klasyków.
No nic jak obiorę teraz brykę z warsztatu to obejrze jak to wygląda. Pytanie czy jak się zdemontuje się te amortyzatory, to jakoś się później ten uklad odpowietrza ?
Coś czuje, że nie bedzie łatwo. Ma ktoś jakieś doświadczenia ?
Firma, którą zaproponował Venom wygląda solidnie i jest chyba jedyna
No i czasem na ebay-u poszukam.

Przy okazji polecam:
shop.bmw-classic.de
Sklep, który odpaliło BMW dla miłośników klasyków.
No nic jak obiorę teraz brykę z warsztatu to obejrze jak to wygląda. Pytanie czy jak się zdemontuje się te amortyzatory, to jakoś się później ten uklad odpowietrza ?
Coś czuje, że nie bedzie łatwo. Ma ktoś jakieś doświadczenia ?
Firma, którą zaproponował Venom wygląda solidnie i jest chyba jedyna

No i czasem na ebay-u poszukam.
-
obok nagengast który może to zrobić po 250 zł szt. i kiedyś zrobił na pewno bo komuś polecałem zapytac i podziękował; jest jeszcze profi firma co znajomi robili przeglądy kompleksowe zawieszeń ale do lancerów więc zapytaj się czy podejmą sie regeneracji
firma techracing.pl ale najpierw spytaj tamtą firmę
firma techracing.pl ale najpierw spytaj tamtą firmę
m5 e34 3,6 13.747 et
No już regeneracja podrożała, chcą 450 zeta za sztukę 
Ale dają 12 miesięcy gwarancji

jesli regeneracja jest skuteczna a kosztuje mniej jak 1/10 ceny nowego amortyzatora to chyba warto?? Poprawcie mnie jesli sie myle...
Ja się będę przymierzał do regeneracji tylnych amorów z nivo bez EDC bo są za miękkie. Jak to ugryść? Myślicie że polecana firma z Gdańska byłaby w stanie to jakoś ogarnać?Przód mam zrobiony na b8.
I jak się jeżdzi na tych a'la B8?? Czujesz jakąś zmianę? Jest też niżej czy tylko twardziej??Kudłaty pisze:Ja się będę przymierzał do regeneracji tylnych amorów z nivo bez EDC bo są za miękkie. Jak to ugryść? Myślicie że polecana firma z Gdańska byłaby w stanie to jakoś ogarnać?Przód mam zrobiony na b8.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Zmiana jest ogromna. Wysokość przodu nie ulegla zmianie. Kazalem nie zmieniać skoku tloczyska bo zawias pozostanie seryjny (mam awersje). Jak dla mnie jest twardo. Jeździ się bardzo fajnie ale czuć że przydałoby się coś zrobić z tyłem bo jest zdecydowanie za miekki.
ale co, to jest powód do żalu? Litości...Zefffiros pisze:No już regeneracja podrożała, chcą 450 zeta za sztukę
No Fear - No Fun!
wszystko drożeje to i regeneracja podrożała

Smutek z powodu ceny nowych amorów. W życiu z 2 razy coś regenerowałem i nigdy nie byłem zadowolony, boje się że wtopię 900 zeta.SyTy pisze:ale co, to jest powód do żalu? Litości...Zefffiros pisze:No już regeneracja podrożała, chcą 450 zeta za sztukę
Pewnie podjadę tam samochodem żeby sami zdjeli, zrobili i założyli, żeby nie było potem żadnych ale...
Ale masz rację Syty, cieszę się w sumie że jest jakaś alternatywa dla zakupu nowych za 10k