DNND 01 = viewtopic.php?t=1678
oraz
DNND 02 = viewtopic.php?t=2578
Ja jeszcze nie mam gotowego auta, ale walczę z tym nieustannie (choć z powodu permanentnego braku czasu powoli mi to idzie). Proponuję jednak już wstępnie się umówić na DNND 03.
Spotkanie rozpocznie się tradycyjnie pod Auchan w Bielsku-Białej (sklep jest przy drodze ekspresowej z Cieszyna do B-B). Łatwo tam trafić. Tradycyjnie spędzimy tam trochę czasu aby pogadać i pooglądać fury. Później planowana jest większa (niż w zeszłym roku) trasa objazdowa dla grupy samochodów. Data spotkania oraz szczegółowy grafik nie jest jeszcze ustalony. Myślę coś o początku czerwca, ale wolałbym żebyście się wypowiedzieli. Godzina spotkania popołudniowo - wieczorna - do ustalenia jeszcze - piszcie o której Wam pasuje! Nie upieram sie przy godzinie wieczornej, w sumie może nawet lepiej byłoby wczesnym rankiem, tak żeby ruchu nie było. W dzień widoki na tej trasie są bardzo fajne. Trasa jest lekko zmodyfikowaną trasą, która w zeszłym roku nie doszła do skutku.
Miejsce spotkania:
Auchan ul. Bohaterów Monte Cassino 421, Bielsko-Biała
MAPKA
Trasa objazdowa zawiera następujące etapy:
1. Przejazd z Bielska do Szczyrku jako mała rozgrzewka.
2. Przejazd ze Szczyrku do Wisły - zawiera bardzo ciekawa partię - przejazd przez przełęcz Biały Krzyż 934 m npm (były oes rajdu Wisły) - jest kilka ciekawych zakrętów - droga w miarę dobrym stanie jak na Polskie warunki.
3. Przejazd nowa oddana droga przez Kubalonkę, aż do Istebnej. Od Istebnej i dalej droga może być nieco gorsza, dawno tam nie jechałem bo w sumie mam nie po drodze wiec musze dopiero sprawdzić dupowozem.
4. Przejazd przez Koniaków na Laliki i dalej na Zwardoń.
5. Przejazd na teren Słowacji i dalej w stronę Cadcy.
6. Przejazd od Cadcy do Novej Bystricy - jest to trasa górska z nowa super nawierzchnią, na której odbywają się zawody słynnego Berg Trophy (www.berg-trophy.pl) on-board TUTAJ
7. Przejazd w stronę Namestova
8. Powrót na teren Polski przez Korbielów i tam planuje drugi postój, pierwszy postój jeszcze nie wiem gdzie haha

9. Przejazd do Żywca.
10. Przejazd z Żywca przez Kocierz Moszczanicki do Targanic i dalej w stronę Porąbki. Tam jest kilka wąskich momentów, ale da się myślę przejechać.
11. Z Porąbki na Kęty i dalej do Bielska. Nową obwodnicą Bielska pod Auchan gdzie będzie my się żegnać.
Pętla ma około 255km z powrotem na miejsce spotkania. Trochę czasu i paliwa zejdzie. Kto się pisze?
Serdecznie zapraszam wszystkich z podbeskidzia, śląska i nie tylko, mam nadzieję, że stała ekipa dopisze.
Dobrze, żeby każdy miał GPS lub CB. Obowiązkowo trzeba mieć dowód osobisty lub paszport ponieważ trasa częściowo biegnie przez Słowację.