Bardzo mocne felgi 18" ?
Bardzo mocne felgi 18" ?
Tak się zastanawiam czy ktoś spotkał się z mocnymi felgami 18" pod 72.6 5x120? Chodzi o coś z wytrzymałością większą niż Doppelspeiche bo te z mojego doświadczenia mimo że radzą sobie całkiem nieźle to też lubią się srogo pogiąć.
Znajomy twierdzi że każda felga na rajdach się pognie ale musi być coś co nie wymaga reanimacji po każdym oesie? Czy ktoś ma może listę kutych felg BMW? Chyba podstawową cechą jest to żeby felga nie była za szeroka.
Znajomy twierdzi że każda felga na rajdach się pognie ale musi być coś co nie wymaga reanimacji po każdym oesie? Czy ktoś ma może listę kutych felg BMW? Chyba podstawową cechą jest to żeby felga nie była za szeroka.
Re: Bardzo mocne felgi 18" ?
Pancerne są felgi od M5 e39, ale to 74,1.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Pierścienie centrujące kosztują grosze
No i jest tych felg trochę na rynku.

Tak, to nie stanowiłoby problemu bo i tak na aucie są dystanse. Wystarczyłoby dotoczyć odpowiednie do felg. Jakby ktoś jeszcze miał podobne opinie odnośnie tych felg z M5 to byłbym wdzięczny.
Edit: z drugiej strony widze żę tył to 9.5" a to nie wróży dobrze
Edit: z drugiej strony widze żę tył to 9.5" a to nie wróży dobrze

Czemu nie wróży dobrze?
Felga bo strzale w tarkę na torze się lekko, ale na prawdę lekko uszczerbiła, a zwrotnica powiedziała papa, więc felga sama w sobie na prawdę mocna.
Felga bo strzale w tarkę na torze się lekko, ale na prawdę lekko uszczerbiła, a zwrotnica powiedziała papa, więc felga sama w sobie na prawdę mocna.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Nie wróży dobrze bo przy tym ET i 9,5 cala ciężko upchnąć to w E36.
- racesupport1
- Kontakt:
zawsze możesz dorobić dystanse zmieniające rozstaw i kupić Enkei'a, prostowałem felgi z WRX STI 2010, ori. Enkei... nie spotkałem się nigdy z tak sztywną felgą... a że zajmuje się prostowaniem felg to conieco wiem... osobiście latam na CMS/CMR Alpina Look ale na 17', bardzo tanio da się wyrwać, dorwałem komplet za 400zł a potem drugi za 550zł, felgi mają podwyższoną nośność, normalnie felgi do osobówek mają zazwyczaj w okolicach 600-730 w zależności od ciężaru samochodu, CMS ma 800kg obciążenia na jedno koło
Waga felgi 9,750kg, 17' 7.5J

Z tym problemu nie będzie. Problem jest raczej taki że z mojego doświadczenia im szersza felga tym chętniej się gnie po wewnętrznej. Kwestią dyskusyjną pozostaje też sens zakładania opon na tyle szerokich żeby na takiej feldze nie było naciągu.--==maly==---- pisze:Nie wróży dobrze bo przy tym ET i 9,5 cala ciężko upchnąć to w E36.
racesupport1, dzięki za ciekawą sugestię. Chodzi o te felgi?

Felgi od m5 e39 faktycznie są pancerne i cieżko w podobnej kasie i rozmiarze bedZie znaleść coś lepszego, ale tylne bez naciągania nadkola nie wejdą. Za niskie et, i za szeroka felga.
Kumpel ma w e36 przód 8 i tył 9 cali i bez problemu siadają, opony przód 225/40 i tył 255/35. Niestety nie pamiętam jakie ET.
No "M", no fun