Acha, no i witam wszystkich!

EDIT: Tu jest ten tekst, od 6:30 - http://youtube.com/watch?v=GZOheF-1atc
EDIT2: Chyba jednak się da, zrozumiałem ten tekst o entuzjaźmie

No właśnie, czy w e46 M3 wystarczy raz nacisnąć żeby całkowicie wyłaczyć ? Bo słyszałem jakies opowieści że trzeba pare sekund przytrzymać.MaRoS pisze:W każdym bmw da się wyłączyć "do końca"
MaRoS pisze:W każdym bmw da się wyłączyć "do końca"
Pare sekund się trzyma w bmw nie///M. W eMce wystarczy raz. Pewnie myslałeś, że jeździłeś z do połowy wyłączonym ESP?idzik pisze: No właśnie, czy w e46 M3 wystarczy raz nacisnąć żeby całkowicie wyłaczyć ? Bo słyszałem jakies opowieści że trzeba pare sekund przytrzymać.
A m3 e36 to chyba w ogóle nie posiadało ?
Z tego co wiem mylisz się. W poprzedniej generacji emek (e46, e39, e38 itd.) i starszych które miały DSC (ESP w bmw). Owe DSC miało tylko 2 tryby (włączone i wyłączone (wyjątkiem jest nasze M3 CS które ma 3 tryby, ale i 2 przyciski)) i wystarczyło jedno kliknięcie żeby ten tryb zmienić (niezależnie czy to M czy nie). Natomiast każde BMW nowej generacji ma 3 tryby (włączone, znieczulone i wyłączone) jak się tylko kliknie to wyświetla się żółte DSC i kontrola ingeruje później (tak jak u nas jak się włączy M track mode), a jak się przytrzyma przez 5s to się wyłącza całkowicie i wyświetla się znaczek z trójkątem i strzałką dookoła niego.MaRoS pisze:Pare sekund się trzyma w bmw nie///M. W eMce wystarczy raz. Pewnie myslałeś, że jeździłeś z do połowy wyłączonym ESP?idzik pisze: No właśnie, czy w e46 M3 wystarczy raz nacisnąć żeby całkowicie wyłaczyć ? Bo słyszałem jakies opowieści że trzeba pare sekund przytrzymać.
A m3 e36 to chyba w ogóle nie posiadało ?
z tego co sie orientuje to ESP bylo tylko w M3 EVO i to ze skrzynia SMG.schu pisze: Chyba jednak się da, zrozumiałem ten tekst o entuzjaźmieale pewien nie jestem, help. I jak to sie ma do tych"nieEvo", bo raczej takiego sobie zapodam
Nie jestem pewien co do innych, ale E46 nie ///M z ESP napewno miało wersje 3 zakresową.kostek_ja pisze:Z tego co wiem mylisz się.
http://rapidshare.com/fil...E46_PL.pdf.htmlMaRoS pisze:Nie jestem pewien co do innych, ale E46 nie ///M z ESP napewno miało wersje 3 zakresową.kostek_ja pisze:Z tego co wiem mylisz się.
Nie dokońca. Moje e38 750iL ma tylko on/of, a szpery nie ma. A w nowych działa to na tej zasadzie co u nas M track mode.MaRoS pisze:Czyli z tego wynika, że auta z DSC i bez szpery mają 3 zakresy działania natomiast te ze szperą On/Off...