Krystian pisze:jeśli fabrycznie nie masz modułu TV przy dużej navi to dzwine,
Nie dziwne, a normalne. Moduł TV był opcją i to dosyć drogą. Ja też go nie mam.
1. Nie jestem pewny na 100% jak było w początkowych modelach, ale późniejsze miały raczej tylko opcję bluetooth. Moim zdaniem poprzedni właściciel twojego samochodu zrobił tak samo jak ja tylko ja ten kabel schowałem. Samochód miał fabrycznie bluetooth i do tego Snap-in'a czyli specjalne miejsce na telefon (wymienne wkładki pod dany model) gdzie telefon pasował idealnie i był wówczas podłączony do zewnętrznej anteny (płetwa na dachu) oraz był ładowany. Z faktu że Snap-in'ów pasujących do e46 pod aktualne telefony już się nie robi i owy Snap-in wyklucza uchwyt na kubki, prawdopodobnie Snpa-in został wyjęty, a włożony został uchwyt na kubki. Niestety w Snap-in'ie znajduje się przycisk do parowania telefonu, więc raz na jakiś czas trzeba go podłączyć aby sparować nowy telefon. Moim zdaniem lepiej ten kabel schować i w razie potrzeby po prostu wyjmować uchwyt na kubki i kabel który jest pod nim schowany.
2. Tak jak powiedział Krystian.
3. Jeżeli masz starszą płytkę to możesz zaktualizować (wymienić na nowszą) taniej, ale to wciąż jest dosyć drogo (jakieś 500zł jeżeli dobrze pamiętam). Lepiej kupić nieoryginalną, albo ściągnąć.
4. Obiło mi się o uszy że nie, ale pewności nie mam. Jest firma która sprzedaje głośniki i subwoofer'y pasujące do seryjnej instalacji i w seryjne miejsca, ale ciężko powiedzieć coś o klasie tego sprzętu. Mi wystarcza seryjny harman-kardon.
5. Tego też nie zgłębiałem dokładnie, więc to co napisze nie jest 100% pewne. Do oglądania TV chyba jedyną opcją jest oryginalny moduł TV, ale to droga zabawa, działa raczej bez rewelacji jeżeli chodzi o jakość i wówczas jeżelibyś coś podłączał do tego (np. DVD) to miałbyś dźwięk tylko w mono (da się to obejść, ale to już kolejna kombinacja). Do podłączenia jedynie zewnętrznego źródła (np. DVD) są dużo prostsze i tańsze moduły. Zdecyduj sam co wolisz