dzinkins pisze:jrs pisze:dzinkins pisze:No autko moje (było-jest) - zostaje na 99% u mnie, jak wszystko się uda będzie do wyjazdów na treningi

czyli odkupujesz auto praktycznie od osoby, której to auto sprzedałeś?
Ja odpuściłem zakup, bo nie odpisałeś na mojego maila (PW)..., poza tym klient co ma teraz to auto opowiada bardzo ciekawe historie na temat auta, powodów sprzedaży, poza tym bardzo łatwo zjeżdżał z ceną... co wzbudziło podejrzenia o rzekomym bdb stanie....
jeżeli to nie tajemnica za jaką kwotę teraz p.Karol sprzedaje ?
Kolego ten samochód wraca do mnie jak bumerang (i nie dla tego że coś z nim nie tak), nie odkupuję, karol jest drugim właścielem po mnie .......... a długo by opowiadać!
Karol stał się jego właścicielem pochopnie i nie podołał bieżącej eksploatacji (ale kto by nie wziął nawet w ciemno za cenę o 15tys niższą od rynkowej-bo taką promocję dostał po znajomości!!) Decyzja zapadła że samochód już nie jest na sprzedaż wraca w weekend, przez zimę przeróbka i do zabawy!
A co do sprzedaży to kolego ja bym nie opuścił ani 1zł bo wsadziłem dużo serca w ten samochód i $$$ (a 57 tys to i tak tylko część tego co włożyłem) !! Nie żałuję zrobiłem 120tyś km w WSPANIAŁYM aucie!
i zobacz, takie sytuacje odpychają potencjalnego nabywcę:
1. napisałeś że nie odkupujesz, a chwile dalej że sprzedałeś 15tyś taniej... to w końcu jak to jest? sprzedałeś? pożyczyłeś? użyczyłeś na próbę? bo piszesz sprzeczności w jednej swojej wypowiedzi.
2. wraca jak bumerang, tzn że nie pierwszy raz tak się stało?
3. niestety w ogłoszeniu p.Karol napisał że auto jest w BDB stanie, po zakończeniu 2giej aukcji pojechałem obejrzeć, okazało się, że nie jest BDB, aktualnie kilka rzeczy nie działa, a więc coś jest z nim nie tak, skoro p.Karol przeżył z autem 3miesiące i silnie chciał się go pozbyć za 39'900zl, później 38'900, przez telefon 35tys, na miejscu 32tys i czuć było że zszedł by niżej... p.Karol nie poczuł power with M ? Ciekawo tylko dlaczego.
4. ja też w swoje auta wsadziłem dużo kasy, np. w E36 około 15tyś (nie licząc ceny zakupu) przez 4lata, dziś jest warte 10tyś... a więc co ma piernik do wiatraka ?
5. napisałem do Ciebie ponad miesiąc temu na PW ... do dziś nie odpisałeś, a jesteś czynnym forumowiczem - nie chciałeś ok, tylko teraz publicznie nie sugeruj że autko jest super ...bo nie jest.
6. gdy czytam w dziale "ogłoszenia" o innych M5 E39 (a przeczytałem wszystkie), aż buczy od komentarzy na temat danych aut, w moim wątku, forumowicze ograniczyli się do "sprawdzenia po VINie wyposażenia" i napisania że to Twoje dawne auto, gdy prosiłem w mailu o kontakt....cisza.
7. a pro po eksploatacji.... nie wierzę aby p.Karol sądził że 5litrowy 400konny potwór będzie palił 10litrów,bo tyle pali 520. Przy 540 instrukcja BMW podaje śr=18,8litra/100km , a więc M5 winna min śr=22l/100km. A więc zakładam inne sprawy eksploatacyjne, czyżby to był jeden z tych okazów który lubi 2litry oleju po 60zł/l na 1000km ? Bo koszty serwisowania i innych materiałów ekpl. to oczywiste... ze znaczkiem M cena x3.
moja wypowiedz może sugerować poddenerwowanie, ale tak nie jest, po prostu opisałem swoje wątpliwości, a domysły są gdyż wszyscy forumowicze razem z Tobą milczą jak grób (może nic nie wiedzą-nie zaprzeczam).... a więc mam prawo wiedzieć dlaczego tak jest że wiedza na temat innych M5 jest obszerna i bogata, a tutaj cisza ? i samemu wyciągać wnioski... może i mylne (nie zaprzeczam) ale gdy odpiszesz kolego na mojego maila najlepiej tu publicznie dla potomnych będzie wszystko jasne.
...