Spalanie M3
Spalanie M3
Ile palą Wasze emki? Czytałem właśnie jakieś posty i duzo osób unosiło sie że emka nie pali wiecej niż 20l! Moja pali 25l/100 ( 240km na pelnym baku) Dodam że zawsze raczej "latam"...
Re: Spalanie M3
ja nawet przy szaleństwach po mieście nie przekroczyłem wg kompa 20l.
max jaki miałem to 19,4l
normalnie po mieście jeżdząc dynamicznie 15-16
acz nie jeżdzę eMą na codzień w korkach, więc nie wiem jak wtedy
max jaki miałem to 19,4l
normalnie po mieście jeżdząc dynamicznie 15-16
acz nie jeżdzę eMą na codzień w korkach, więc nie wiem jak wtedy
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Mi się nigdy nie udało więcej niż 17L jeżeli mówimy o spalaniu od tankowania do tankowania. Średnio około 12-13L.
25L na 100KM to albo masz popsute coś w aucie albo non stop pedał w podłodze choć to nie realne bo w mieście jest za ciasno a w trasie nawet z pedałem w podłodze takiego spalania nie zrobisz więc nie wiem jak Ci to wychodzi.
25L na 100KM to albo masz popsute coś w aucie albo non stop pedał w podłodze choć to nie realne bo w mieście jest za ciasno a w trasie nawet z pedałem w podłodze takiego spalania nie zrobisz więc nie wiem jak Ci to wychodzi.
Coś jest zdecydowanie nie tak - tyle, to mi nie wyszło nawet na Nurburgringu!
Średnie 65/35 (trasa/miasto) to ca. 13 l, wynik konsystentny (i to przy dość ciężkiej nodze).

Jak jeżdże spokojnie w 85% po mieście to pali mi 15-16 l.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Też nie mało chyba,że sporo korków świateł itd.LB pisze:Jak jeżdże spokojnie w 85% po mieście to pali mi 15-16 l.
-
spalanie na poziomie 12-13 to chyba tylko w trasie. W mieście pali mi w granicach 14.5 - 16.5 Przy normalnej jeździe.
No jak to w W-wie, dodatkowo po zamknięciu Świętokrzyskiej... Piszę, żeby chętni na M3 wiedzieli czego się spodziewać, bo ci co mają, to wiedzą ;-)--==maly==---- pisze:Też nie mało chyba,że sporo korków świateł itd.LB pisze:Jak jeżdże spokojnie w 85% po mieście to pali mi 15-16 l.
Ja akurat robię test na najniższe spalanie.
Jazda 70% z wiochy do miasta 15km, 30% po małym mieście.
Pierwsze 150km miałem średnią 8,8l / 100km ale to była trudna jazda biegi zmienialem jak tylko obroty mi pozwalaly nie wypszedzałem za dużo.
Teraz jeżdże dalej spokojnie ale juz cuś tam wyprzedze i mocniej przyspiesze, predkości na poziomie do 130km/h, mam mniej wiecej pół baku i przejechane około 340km a komputer wskazuje 9,9l / 100km.
Wiem że emka nie jest do takiej jazdy ale chciałem to sprawdzić i do końca baku bedę jeździł spokojnie.
Wcześniej przy normalnej jeździe ( czyli czasem światła, czy jakieś lepsze auto na drodze do objechania) miałem średnią z 6 000km - 11,7l / 100km.
Zimą z trzech baków 12,3l / 100km.
Dla mnie to spalanie jest rewelacyjne jak na to auto.
Jazda 70% z wiochy do miasta 15km, 30% po małym mieście.
Pierwsze 150km miałem średnią 8,8l / 100km ale to była trudna jazda biegi zmienialem jak tylko obroty mi pozwalaly nie wypszedzałem za dużo.
Teraz jeżdże dalej spokojnie ale juz cuś tam wyprzedze i mocniej przyspiesze, predkości na poziomie do 130km/h, mam mniej wiecej pół baku i przejechane około 340km a komputer wskazuje 9,9l / 100km.
Wiem że emka nie jest do takiej jazdy ale chciałem to sprawdzić i do końca baku bedę jeździł spokojnie.
Wcześniej przy normalnej jeździe ( czyli czasem światła, czy jakieś lepsze auto na drodze do objechania) miałem średnią z 6 000km - 11,7l / 100km.
Zimą z trzech baków 12,3l / 100km.
Dla mnie to spalanie jest rewelacyjne jak na to auto.
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach
ja przy takiej jezdzie jak pisze Tomcio, mialem rowne 10l. Ale generalnie jest to straszna jazda. Mi srednio spalanie przy noramlane, ostrzejszej jezdzie wychodzi ok 14l co i tak wynik moim zdaniem rewelacyjny jak na taki motor.