Zawieszenie Gwintowane Ground Control do M3 e46

Oferty sprzedaży części do BMW ///M
Regulamin forum
ZASADY UMIESZCZANIA OGLOSZEN:

1. Na forum obowiazuje zakaz dzialalnosci komercyjnej. Na przyklad: linki w podpisie, tematy nie bedace ogloszeniami prywatnych osob, bannery reklamowe, etc.

Istnieje mozliwosc zareklamowania sie na Mforum, w tej sprawie prosze o kontakt ze mna: PW (prywatna wiadomosc) lub mail. Wszystko znajdziecie w moim profilu lub na pasku ponizej.
Oferujemy m.in. reklame bannerowa (banner duzy, maly, gora lub dol strony), temat sponsorowany, forum sponsorowane, wspolpraca na M Track Day, i inne

2. To forum to nie portal aukcyjny, wiec prosze o podawanie w tresci ogloszenia ceny oferowanego przedmiotu(ow), badz przedzialu cenowego.
Wyjatkiem od reguly sa ogoszenia w ktorych znajduja sie linki do Allegro, badz innych portali.
Ogloszenia nie spelniajace powyzszego wymogu beda usuwane.

3. Dla ofert sprzedaży aut zostało stworzone dedykowane forum "Sprzedam auto". Proszę o zamieszczanie tam tylko ogłoszeń sprzedaży aut BMW ///M lub podobnych.

4. Proszę o ogłoszenia dotyczące tylko części (oraz aut) związanych BMW ///M (np. części pasujące do takich aut lub auta o podobnych osiągach / historii)
Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Zawieszenie Gwintowane Ground Control do M3 e46

Post autor: kostek_ja » wt maja 10, 2011 16:24

Mam do sprzedania zawieszenie Ground Control Street/School do M3 e46 o twardości "aggressive" (mam gdzieś zapisany dokładny spring rate, jak ktoś che mogę podać). W skład zestawu wchodzą:
- amortyzatory koni ustawione do tego zawieszenia z regulacją twardości od góry (zarówno przód jak i tył)
- sprężyny eibacha
- górne mocowania przednie ze zwiększoną regulacją kąta pochylenia koła.
- tylne górne mocowania razem ze wzmocnieniem tylnego kielicha (dosyć słaba część w e46 M3)
- regulacja wysokości (zakres 4mm z przodu i 3mm z tyłu)

Link do strony producenta:
http://www.ground-control-store.com/pro ... 615/CA=262

Trochę zdjęć:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zawieszenie jest dosyć twarde jednak dobrze tłumi nierówności. Dla mnie w najmiększym ustawieniu jest bardzo fajne do jazdy na co dzień. Po spięciu świetnie radzi sobie na torze.

Jedną z największych zalet tego zawieszenia jest regulacja wysokości. Przód reguluje się bardzo łatwo i szybko. Przy najwyższym ustawieniu jeszcze nie spotkałem krawężnika na który bym nie wjechał, a po obniżeniu samochód wygląda rewelacyjnie. Regulacja wysokości tyłu jest bardzo ciężka (tak chyba będzie w każdym zawieszeniu z tak umiejscowioną sprężyną), aczkolwiek praktycznie zbędna gdyż maksymalnie obniżony tył (nadkole pokrywa się z oponą) ma większy prześwit niż maksymalnie podniesiony przód.

Tak wygląda moja eMka po maksymalnym obniżeniu:
ObrazekObrazek
maksymalnie obniżony przód, z tyłu został jeszcze prawie centymetr do opuszczenia:
Obrazek
Przepraszam za jakość zdjęć.

Zawieszenie sprzedaję tylko ze względu na brak regulacji wyprzedzenia w górnych mocowaniach. Mimo że zamówiłem z ową regulacją, przysłali mi wersję standardową. Ze względu na koszt samych górnych mocowań postanowiłem to zawieszenie sprzedać i kupić KW clubsport z ową regulacją.

Cena nowego zawieszenia - 1849$ + podatki + wysyłka
Moja cena - 5000PLN

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Re: Zawieszenie Gwintowane Ground Control do M3 e46

Post autor: kostek_ja » pt maja 20, 2011 10:59

Zawieszenie wciąż jest na samochodzie. Nie trzeba kupować w ciemno żeby się okazało że jest np. za twarde. Można się przejechać i zobaczyć jak pracuje.

Dla forumowiczów 4500 PLN ;)

Piotrk

Post autor: Piotrk » wt maja 31, 2011 18:15

kostek_ja pisze:- regulacja wysokości (zakres 4mm z przodu i 3mm z tyłu)
Chyba chciałeś cm,a nie mm napisać ;)

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt maja 31, 2011 18:25

Faktycznie pomyliłem się. Powinno być w cm. Niestety nie mogę już wedytować.

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » śr kwie 04, 2012 15:13

Nowa cena: 3000zł

Awatar użytkownika
PAKO
Kontakt:

Post autor: PAKO » czw cze 28, 2012 18:13

Masz ten zawias jeszcze?