problem z przednimi światłami
Re: problem z przednimi światłami
Ma ktoś może instrukcję obsługi jak zdemontować całkowicie lampy przednie??
- yakuza
- Auto: M5f10,750f01,335f30,e46v8m62
- Kontakt:
-wyciagamsz kierunkowskaz zalezy czy masz polift czy przedlift kierunkowskaz jest przykrecany na srobke krzyzowy srobokret w blotniku jest taki jajkowaty otwor (widac go po otwarciu maski), albo jest wciskany i musisz w tej dziurce w blotnku nacisnac na zatrzak i wyciagasz kierunek do przodu
-nastepnie zdejmujesz oslonke ze spryskiwacza lampy
- nastepnie listewke pod lampa
-jak zdejmiesz listewke odkrecasz lampe 2 srobki sa nad lampa a 2 z tylu lampy na dole i wysuwasz lampe ze slizgu do przodu i gotowe
-nastepnie zdejmujesz oslonke ze spryskiwacza lampy
- nastepnie listewke pod lampa
-jak zdejmiesz listewke odkrecasz lampe 2 srobki sa nad lampa a 2 z tylu lampy na dole i wysuwasz lampe ze slizgu do przodu i gotowe

potwierdzam wyciągnięcie lamp jest naprawde bardzo proste 

Ja też mam problem z światłami tzn. najczęściej skaczą-przygasają kiedy dodaję więcej gazu w trakcie jazdy.
Wkurza mnie to, bo gdy wyprzedzam kogoś to wszyscy myślą że im mrugam śiatłami.
Nie wiem od czego zacząć, może w BMW Serwisie (Zdunek, FOTA) gdzieś w trójmiescie ktoś ma pojęcie jak usunąc tę usterkę.
Nie wiem od czego zacząć, może w BMW Serwisie (Zdunek, FOTA) gdzieś w trójmiescie ktoś ma pojęcie jak usunąc tę usterkę.

ORYM3
nie działa ci poziomowanie, prawdopodobnie przedni czujnik uszkodzony.Ory pisze:skaczą-przygasają kiedy dodaję więcej gazu w trakcie jazdy.
wjedz na podnośnik lub kanał, odepnij przedni czujnik (jest przymocowany do prawego przedniego wahacza), poruszaj ramieniem i popatrz czy reguluje. Tak samo sprawdz tylni (przymocowany także z prawej strony, ale z tyłu, na belce).
Witam wszystkich.
Od niedawna zaznajamiam się z kupionym niedawno egzemplarzem M3 2006r
wczoraj wieczorem odkryłem ciekawa rzecz, mianowicie po włączeniu dlugich świateł włączają się drogowe h7 ale nie zmienia kąta xenon czyli świeci cały czas nisko. Co może być nie halo?
Od niedawna zaznajamiam się z kupionym niedawno egzemplarzem M3 2006r

Nie otwierają się klapki w reflektorach. Możliwe, że jest to kwestia zakodowania modułu świateł NCS'em lub coś się po prostu popsuło, lecz wątpię, że stało się to w obydwu reflektorach na raz.WojtekZ pisze:Witam wszystkich.
Od niedawna zaznajamiam się z kupionym niedawno egzemplarzem M3 2006rwczoraj wieczorem odkryłem ciekawa rzecz, mianowicie po włączeniu dlugich świateł włączają się drogowe h7 ale nie zmienia kąta xenon czyli świeci cały czas nisko. Co może być nie halo?