Opinie na temat forum....
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Opinie na temat forum....
Wg mnie jest dobrze tak jak jest, przynajmniej tymczasowo. Forum się rozrasta to prawda, ale nie w jakimś zastraszającym tempie. Średnio raptem 10 postów dziennie jest pisanych, więć dużo to to nie jest. Wydaje mi się też, że ciężko będzie zrobić z tego forum coś pokroju mpwr czy nawet tdiracing (mówie o wielkości), więc spokojnie dwóch moderatorów sobie poradzi z pożądkiem. A jakbyśmy nie dawali rady to zawsze można pomyśleć nad jakimiś restrykcjami. Na obecną chwile tylko zachamuje to rozwój forum.
Chce zeby na forum kazdy posiadacz M znalazl cos ciekwego dla siebie. Czy bedzie to informacja o modelu kompresora jaki wlozyc, czy o srodku jakiego uzyc do czyszczenia skory. Tak funkcjonuja najwieksze fora M na swiecie i z nich biore przyklad - www.m3forum.net, www.bm3w.co.uk (juz www.mtorque.co.uk), www.m-forum.de
Sam pewnie dobrze wiesz ze tematy poruszane na forum zaleza tylko od uzytkownikow, to oni tworza forum. Admin czy moderator jest tylko dodatkiem - dba o porzadek, przejrzystosc i poziom dyskusji.
Jesli chodzi o aktywowanie kont, podam taki przyklad: ktos sie rejestruje i widze jego: ksywke, maila, auto i inne info podawane przy rejestracji. I teraz pytanie jak na podstawie takich informacji mam wiedziec czy osoba pasuje do idei tego forum czy nie? Wg mnie to wlasnie poprzez wypowiedzi mozna ocenic "przydatnosc" danego uzytkownika i dalej zadecydowac o jego losach na forum.
Jesli chodzi o te 50 osob to byla jaks forma ataku botow. Nieudana widocznie, bo zarejestrowal sie tylko 1 czy 2
Sam pewnie dobrze wiesz ze tematy poruszane na forum zaleza tylko od uzytkownikow, to oni tworza forum. Admin czy moderator jest tylko dodatkiem - dba o porzadek, przejrzystosc i poziom dyskusji.
Jesli chodzi o aktywowanie kont, podam taki przyklad: ktos sie rejestruje i widze jego: ksywke, maila, auto i inne info podawane przy rejestracji. I teraz pytanie jak na podstawie takich informacji mam wiedziec czy osoba pasuje do idei tego forum czy nie? Wg mnie to wlasnie poprzez wypowiedzi mozna ocenic "przydatnosc" danego uzytkownika i dalej zadecydowac o jego losach na forum.
Jesli chodzi o te 50 osob to byla jaks forma ataku botow. Nieudana widocznie, bo zarejestrowal sie tylko 1 czy 2

Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Wybacz, ale co masz do mnie?69 pisze:Ja od dłuższego czasu jestem tylko obserwatorem i jeśli mogę coś dodać, to proponuję jednak "zainstalować" jakiś filtr typu vin, bo po pół roku bądź roku będzie tysiąc userów nabijających sobie posty daremnymi, nic nie wnoszącymi wstawkami, z czego autentycznych właścicieli eMek będzie 50-ciu, którzy zginą w stosie śmieci.
Przykład: kostek(cośtam).
Aha, jak 10 postów dziennie, to rzeczywiście nie ma się czym przejmować.
Zasugerowałem się tym, że któregoś dnia właśnie te 50 osób
W takim razie moja panika bezzasadna
Zasugerowałem się tym, że któregoś dnia właśnie te 50 osób

W takim razie moja panika bezzasadna

Nie chodzi o Ciebie. Zobacz kiedy byl ten post napisany - dlugo przed Twoja rejestracja na forum.kostek_ja pisze:Wybacz, ale co masz do mnie?69 pisze:Ja od dłuższego czasu jestem tylko obserwatorem i jeśli mogę coś dodać, to proponuję jednak "zainstalować" jakiś filtr typu vin, bo po pół roku bądź roku będzie tysiąc userów nabijających sobie posty daremnymi, nic nie wnoszącymi wstawkami, z czego autentycznych właścicieli eMek będzie 50-ciu, którzy zginą w stosie śmieci.
Przykład: kostek(cośtam).
Jakis czas temu byl tu ktos o podobnej ksywce i narobil troche balaganu. Ale tak posprzatalem ze nie ma teraz sladu

Wybacz nie spojrzałem na datę.
i ja sie wypowiem, z lekkim poslizgiem bo ostatnio czesciej jestem offline 
forum jest o M, i to właśnie oni powinni być glownymi uczestnikami forum. ale szkoda by bylo gdyby tylko oni mieli mozliwosci pisania lub czytania forum. sam nie mam M (ostatnio wogóle z moim BMW rzadko obcuje
) i dlatego staram sie nie wcinać w dyskusje wlascicieli M - nie moja liga. Ale sa tu osoby ktore naprawde sporo wiedza o BMW a niekoniecznie mają Mke. Z drugiej strony, jesli forum bedzie sie tak rozwijalo, bezie trzeba pomyslec o jakiejs selekcji, bo bedzie problem jak na sr.pl czy mpwr, gdzie coraz trudniej o rzeczowa dyskusje bo poziom nowych userow spada.

forum jest o M, i to właśnie oni powinni być glownymi uczestnikami forum. ale szkoda by bylo gdyby tylko oni mieli mozliwosci pisania lub czytania forum. sam nie mam M (ostatnio wogóle z moim BMW rzadko obcuje

Chcialbym wszystkich poinformowac ze forum powstalo dokladnie rok temu - 6 pazdziernika 2006.
Co miesiac jest coraz wiecej tematow, postow, uzytkownikow i odwiedzin
Oby taj dalej!!!
Co miesiac jest coraz wiecej tematow, postow, uzytkownikow i odwiedzin

- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
mateush pisze:Chcialbym wszystkich poinformowac ze forum powstalo dokladnie rok temu - 6 pazdziernika 2006.
Co miesiac jest coraz wiecej tematow, postow, uzytkownikow i odwiedzinOby taj dalej!!!
no to lux! juz rok, zlecialo jak biczem strzelil!
Po kazdym odswiezeniu strony (np przy kazdej wizycie) banner na gorze strony bedzie losowo zmieniany.
Na razie w puli jest 15 bannerow, wiekszosc autorstwa Szczepa.
Jakby komus cos nie dzialalo, lub bannery nie wyswietlaly sie - piszcie.
Na razie w puli jest 15 bannerow, wiekszosc autorstwa Szczepa.
Jakby komus cos nie dzialalo, lub bannery nie wyswietlaly sie - piszcie.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
fajny pomysł, podoba mnie się 

Pierwszy raz wchodze patrze fajnei nowy baner (m3 e34) przechodze do innej stronki i znowu inny
bardzo dobry pomysl!!!!!! fajnie sie oglada

- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
nawet moja zolta strzala jest 
Mateush mozesz jeszcze dodac fotke szczepa (chyba to jego), poswietlone zegary m3

Mateush mozesz jeszcze dodac fotke szczepa (chyba to jego), poswietlone zegary m3

niedługo wygeneruje więcej bannerów,
będzie ciekawiej.
podswietlone zegary M3 też sie zrobi.
M5 e34, nie M3Santino pisze:Pierwszy raz wchodze patrze fajnei nowy baner (m3 e34)

Banery wypas, fajny pomysł, reklama to reklama.
Jeszcze troche czasu i froum zacznie mocno żyć.
Jeszcze troche czasu i froum zacznie mocno żyć.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2