Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

2000-2006 | silnik: S54
pele

Re: Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

Post autor: pele » ndz cze 27, 2010 10:12

slyszalem ze w salonie sprzedaja niebite i z zerowym przebiegiem :grin:
vin: JP!!!

moalord

Post autor: moalord » ndz cze 27, 2010 11:12

PELE - To tylko plotki na mieście :)

BTW w mojej bedzie na dniach wymieniony dyfer na nowy z ASO i pare innych lelmentów (z poprzednimi wymianami sprężyn itp bedzie kompletny serwis zawieszenia) + nowe drążki kierownicze przód + tarcza sprzęgła... serwis za ok 20tys zl

Auto będzie igła na długie lata - szkoda że muszę sprzedać :(

Awatar użytkownika
Umiar
Kontakt:

Post autor: Umiar » ndz cze 27, 2010 16:24

to jak to jest: piszesz nam już od kilku tygodni jaką to masz igłę a nagle wkładasz w nią 20 tysi, i sprzedajesz.. igła na długie lata... a o tym że masz dyfer do wymiany (co jest chyba istotną informacją przy cenie okolo 70 tys), nie wspominałes.
Pozdrawiam
Umiar

kosiniak

Post autor: kosiniak » ndz cze 27, 2010 20:40

ahahahhaa :mrgreen:

moalord

Post autor: moalord » ndz cze 27, 2010 22:06

Oj kosiniak, jak zwykle bardzo inteligenty na poziomie komentarz do wypowiedzi poprzednika ;) Twój podpis na dole jest bardzo adekwatny do wielu twoich wypowiedzi.. także poraz kolejny nie mam zamiaru wchodzić z tobą w dyskusję.

BTW, Miałem delikatną przygodę na dziurawej drodze i zgłosiłem to na AC PZU, a tam z odrobiną szczęścia udało się również wraz z wahaczem zaakceptować dyfer. W sumie szczęście w nieszczęsciu, ale jak każdy wie, dyfer w M to rzecz istotna, także auto będzie przekazane nowemu właścicielowi w stanie IGŁA z bardzo mocnym doinwestowaniem. Także okazja i alternatywa dla aut na gołych tarczach i oponach z nieznanym stanem technicznym lub (raczej napewno) ukrytymi wadami tech.

Mogłem "wyrwać" kasę i zrobić auto na szybkiego "u sąsiada" i na tym nieźle zarobić. Ale postąpiłem uczciwie bo auto i tak idzie na sprzedaż i chcę żeby nowy nabywca miał bardzo dobre auto zrobione w ASO BMW które będzie mu służyć latami. Drążki kierownicze (cena z robocizną ok 1800zl) oraz wymiana tarczy sprzęgła (ok. 2tys zł) robię poza AC na własny koszt, też w ramach doprowadzenia auta do bardzo dobrego stanu tech. mimo iż te elementy nie wymagają natychmiastowej wymiany i żebym chciał, spokojnie bym to zataił i udawał że nie wiem o co chodzi lub nie wiedziałem lub nie znam sie na autach a to samochód 5-ty w rodzinie i jeździł nim dziadek w weekendy ;) Takie są niestety realia i sprzedawcy w Polsce, ale nie ja.

Pozdr.

kosiniak

Post autor: kosiniak » ndz cze 27, 2010 22:35

to co piszesz to jakies bzdury. Budowa domu, potrzebne pieniadze a tu nagle takie prezenty, normalnie jestem w szoku jaki chojny jestes, ostatni grosz oddasz blizniemu. Szkoda tylko ze mieszasz sie w tych swoich zeznaniach. Mocne doinwestowanie? wymiana czesci eksploatacyjnych nie nadajacych sie do uzytkowania? to nazywasz mocnym doinwestowaniem? To poprostu tyle kosztuje, zycia nie oszukasz. 20kpln to nie jest zadna zaporowa kwota przy naprawie m3, kogo ty chcesz wprowadzic w blad? bo ja nie wiem? sam siebie?

moalord

Post autor: moalord » ndz cze 27, 2010 22:54

Ja nie musze nic zeznawać i nikomu się tłumaczyć, budowa w toku (aktualnie fundamenty), auto użytkowane i serwisowane a dałem konkretne przykłady, bo nie spotkałem się jeszcze z żadnym M3 e46 na Polskim rynku które by ktoś sprzedawał zrobione na ideał i po wszelkich wymianach a wręcz przeciwnie, co raz nowe posty jaka to "idealna i bezwypadkowa" M3 okazuje się parchem. Wiadomo, że to dodatkowe koszta i większość zrobiłem przed tym, jak zapadła decyzja o sprzedaży. Jak nie sprzedam, to będe miał świetne auto zrobione pod siebie i dla siebie a stan surowy zamknięty zacznę robić na wiosne 2011, proste. Ale TY musisz zawsze i wszędzie bez wyjątków szukać dziury w całym - żałosne.

kosiniak

Post autor: kosiniak » ndz cze 27, 2010 23:09

jakiej dziury w calym? tak sie sklada ze tez mam M3E46 i wiem ze 20kpln to nie jest zadne mocne doinwestowanie, tez robilem teraz caly zawias na ori gratach i wiem ile to kosztuje. Ty zas zachowujesz sie tak, jakbys wlozyl tam czesci ze zlota i wszedzie podkreslasz ze wlozyles tam te 20kpln, malo tego, ta kwota nie zmienia sie od dluzszego czasu a niby cos tam caly czas robisz i dokladasz, wiec wychodzi na to ze chyba zaokragliles ja juz sporo wczesniej.

Awatar użytkownika
Rickson
Kontakt:

Post autor: Rickson » ndz cze 27, 2010 23:55

Trochę to burzy ideał M3 od forumowiczów

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Post autor: Camil » pn cze 28, 2010 00:05

Co niby burzy? Auto trzeba obejrzec, obejrzec dokladnie niezaleznie od tego czy sprzedaje handlarz czy rodzina.

moalord

Post autor: moalord » pn cze 28, 2010 06:12

Kosiniak, skończ pisać głupoty... Pisałem wcześniej co było zrobione i że auto jest po serwisie i wymianach za ok. 10tys zl. Teraz dochodzi grubo ponad 2-gie tyle i inforumje o tym, jako uczciwy sprzedawca. Mam do tego prawo, od tego jest forum. Więc nie opowiadaj bajek, że coś wcześniej zaokrągliłem bo to bzdury i twoje wymysły.

Robię to po to, bo 80% nowych użytkowników M nie zna cen części i kosztów serwisu. Jeżeli wg. ciebie przygotowanie auta do stanu perfekt za "przykładowe" 20tys nie jest mocnym doinewstowaniem, to gratuluje. Nikomu nie życzę kupić auta za 65tys a potem włożyć 20-30tys, no chyba że jest się Kosiniakiem i dla niego to pikuś, norma i nieznaczące kwoty :-D

Poraz kolejny... cytuję: "Nie wchodź w dyskusję z debilem!! Najpierw zniży Cię do swojego poziomu a na koniec pokona doświadczeniem!!" - znasz to ? Także skończ już zbędne atakowanie i wsciskanie (jak zresztą zawsze) swojej racji każdemu.

Awatar użytkownika
Umiar
Kontakt:

Post autor: Umiar » pn cze 28, 2010 09:38

moalord,
nie reaguj tak gwałtownie na każdą uwagę w Twoim kierunku, bo naprawę stajesz się przez to mało wiarygodny. Twierdzenie że wszystkie polskie M3E46 to parchy tez między bajki włożyć, jest nas tu wielu, co kupiło auta od klubowiczów, i jesteśmy zadowoleni. A ci co sprzedawali, nie afiszowali się na lewo i prawo "super igłą stanem nówka" swoich M3. Takie pisanie i uzasadnianie dlaczego sie sprzedaje, łącznie z jakimiś osobistymi wstawkami, powoduje, że czytając Twoje posty nabiera się przekonania, że coś chyba kręcisz (nawet jesli tak nie jest). No i tekst że 80% z nas nie wie jakie są koszty eksploatacji i napraw M3, zejdź chłopie na ziemię, trochę pokory.
To tyle, przepraszam Moderatora za offtopic, ale musiałem się komuś wypłakać :roll: .
Pozdrawiam
Umiar

Maciek84

Post autor: Maciek84 » pn cze 28, 2010 14:09

Wypowie sie ktos na temat tego egzemplarza.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13819626

moalord

Post autor: moalord » pn cze 28, 2010 14:51

Umiar.. jeżeli chesz robić ripostę, to zrób ją adekwatnie do tego co pisałem, bo chyba czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją najlepszą stroną ? 80% które nie ma M3 lub chce kupić (i stać się nowym użytkownikiem M) nie do końca zna ceny części i serwisu. I nigdzie nie napisałem że wszystkie M w polsce to parchy, nie wmawiaj mi takich głupot, odwołałem się jedynie do ostatnich postów i relacji osób oglądających i opisujących na forum jakie to są "okazje", młode roczniki, bezwypadki i igły z niskim przebiegiem często ze Szwajcarii i USA ale tylko takie piękne w ogłoszeniu.

ps. Napisz coś na tym forum to zawsze się znajdzie kilku mądrych i krytyków.. bez komentarza

Awatar użytkownika
Rickson
Kontakt:

Post autor: Rickson » pn cze 28, 2010 14:53

Camil pisze:Co niby burzy? Auto trzeba obejrzec, obejrzec dokladnie niezaleznie od tego czy sprzedaje handlarz czy rodzina.
Czytać również należy ze zrozumieniem , nie będę powtarzać połowy postów by ktoś zaspany zrozumiał wypowiedź.
Jasne, że trzeba obejrzeć tyle że gdy forumowicz poleca swój egzemplarz wychuchany a tu taki zoonk podkopuje to wiarygodność. koniec.

Zablokowany