Tak jak rok temu viewtopic.php?t=1678 zapraszam wszystkich fanow milego spedzania czasu na drodze na spotkanie w milym gronie oraz trase objazdowa. Tym razem pozwolilem sobie nadac juz nazwe tej imprezy, bo czemu by nie ? Chyba mi wolno

DNND = Duzo Niutonometrow Na Drodze

Spotkanie rozpocznie sie tradycyjnie pod Auchan w Bielsku-Bialej (sklep jest przy drodze ekspresowej z Cieszyna do B-B). Latwo tam trafic, Tam spedzimy troche czasu aby pogadac i poogladac fury. Pozniej planowana jest wieksza (niz w zeszlym roku) trasa objazdowa dla grupy samochodow. Data spotkania oraz szczegolowy grafik nie jest jeszcze ustalony. Mysle cos w sierpniu, wrzesniu, wolalbym zebyscie sie wypowiedzieli. Godzina spotkania popoludniowo - wieczorna - do ustalenia jeszcze - piszcie o ktorej Wam pasuje! Nie upieram sie przy godzinie wieczornej, w sumie moze nawet lepiej byloby w dzien bo widoki sa na tej trasie bardzo fajne.
Miejsce spotkania:
Auchan ul.Bohaterów Monte Cassino 421, Bielsko-Biala
MAPKA
Trasa objazdowa, ktora jest rozwinieciem tej z zeszlego roku zawiera nastepujace etapy:
1. Przejazd z Bielska do Szczyrku jako mala rozgrzewka.
2. Przejazd ze Szczyrku do Wisły - jest to odwrocenie trasy z zeszlego roku - zawiera bardzo ciekawa partie - przejazd przez przełęcz Biały Krzyż 934 m npm (były oes rajdu Wisły) - jest kilka ciekawych zakretow - droga w miare dobrym stanie jak na polskie warunki.
3. Przejazd nowa oddana droga przez Kubalonke az do Istebnej. Od Istebnej i dalej droga moze byc nieco gorsza, dawno tam nie jechalem bo w sumie mam nie po drodze wiec musze dopiero sprawdzic.
4. Przejazd na teren Republiki Czeskiej w strone Jablunkova.
5. Przejazd na teren Slowacji i dalej w strone Cadcy.
6. Przejazd od Cadcy do Novej Bystricy - jest to trasa gorska z nowa super nawierzchniana ktorej odbywaja sie zawody slynnego Berg Trophy (www.berg-trophy.pl) on-board TUTAJ
7. Przejazd w strone Namestova i tam planuje drugi postoj, pierwszy postoj jeszcze nie wiem gdzie haha

8. Powrot na teren Polski przez Korbielow.
9. Przejaz do Zywca.
10. Powrot do Bielska.
Podczas petli planuje 3 postoje, w tym jeden w Namestovie nad jeziorem, aby pogadac ewentualnie cos zjesc.
Petla ma okolo 220km z powrotem na miejsce spotkania. Troche czasu i paliwa zejdzie. Zdaje sobie sprawe ze wiekszosc z Was musi jeszcze do BB dojechac wiec ewentualnie moge jeszcze wybrac inna, krotsza trase. Oto MAPKA
Ktos sie pisze?
Serdecznie zapraszam wszystkich ze slaska i nie tylko, poki co do dyskusji, a pozniej jak ustalimy date to do czynnego udzialu w imprezie (choc nie wiem czy to dobre slowo).