Zlot samochodów marki BMW na Podbeskidziu 13.06.2010r.
Re: Zlot samochodów marki BMW na Podbeskidziu 13.06.2010r.
po swapie niestety często silnik ma mniejszą moc, często wyskakuja jakieś błędy na kompie albo źle zrobiony dolot łapie gorące powietrze. W e36 jest bardzo mało miejsca pod maską i trzeba sie bardzo postarać aby poprawnie posadzić tam V8.
- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Akurat Bonzo z dolotem nie ma problemu, bo ma podwójną nerkęMarcin86 pisze:po swapie niestety często silnik ma mniejszą moc, często wyskakuja jakieś błędy na kompie albo źle zrobiony dolot łapie gorące powietrze. W e36 jest bardzo mało miejsca pod maską i trzeba sie bardzo postarać aby poprawnie posadzić tam V8.

No własnie zjadłem go tak, że masakra, a przecież to 4.4 V8 więc myśałem, ze nie bedzie aż tak dużej róznicy, a okazało się, ze była prawdziwa przepaść, nie tam 2 długości.Oleg pisze:Venom pisze: Nie wiem ile ma Bonzoheh, pewnie cos ponad 300. A co wyplacil Cie ?
Ja też coś tam zjadłem... SMG połknęło manuala

- Oleg
- Moderator
Zgadza sięTomcio pisze:Ja też coś tam zjadłem... SMG połknęło manualaOleg pisze:No własnie zjadłem go tak, że masakra, a przecież to 4.4 V8 więc myśałem, ze nie bedzie aż tak dużej róznicy, a okazało się, ze była prawdziwa przepaść, nie tam 2 długości.Venom pisze: Nie wiem ile ma Bonzoheh, pewnie cos ponad 300. A co wyplacil Cie ?
dwa razy

ale manual jezdzil caly czas a SMG stalZgadza sięTomcio, ale przecież zawsze mówilismy, że SMG jest szybsze

a tak wogole to dzieki za spotkanie

Venom jakby twoj kumpel zamiescil gdzies fotki do zapodaj linka

- Oleg
- Moderator
Ale to już wina własciciela tylko i wyłacznie. Nie zna podstawowych zasad posługiwania się tą skrzyniaDavePL pisze:ale manual jezdzil caly czas a SMG stalZgadza sięTomcio, ale przecież zawsze mówilismy, że SMG jest szybsze
a tak wogole to dzieki za spotkanie
Venom jakby twoj kumpel zamiescil gdzies fotki do zapodaj linka

Dokładnie czekamy na foty Venom.
-
- Kontakt:
No własnie zjadłem go tak, że masakra, a przecież to 4.4 V8 więc myśałem, ze nie bedzie aż tak dużej róznicy, a okazało się, ze była prawdziwa przepaść, nie tam 2 długości.Tomcio pisze:Oleg pisze:Venom pisze: Nie wiem ile ma Bonzoheh, pewnie cos ponad 300. A co wyplacil Cie ?
Zapomniałeś jeszcze dodać ze jechałeś w czterech

Spotkanie było bardzo udane

Aha miałem 3 miejsce na 1/4

Venom czekamy na jakieś Zdjecia
Tomcio szkoda ze nie było nam dane jechać.

Pietrek///M3
Nie chwalcie zaś tak tego zlotu, bo moim zdaniem, prócz pogody było marnie. Organizacja do kitu, gwóźdź programu, sprint na 400m miał wiele do życzenia. Albo tor za długi, albo te stopery z Chin mieli. Czasy emek po 15 sek?
Moja seryjna 325 robi coś 14,5. Dalej, na sześć przejazdów naszej e30 jeden czas niby zmierzony, ten pierwszy,najgorszy pozostałych pięciu nie ma
Wygrywa jakieś SPONSOROWANE e30 z silnikiem 2,8 M52TU, niby 254 PS (ciekawe gdzie je znalazł)
ŻENADA Kto widział jego czasy ? No właśnie nikt
Po wręczeniu nagród, złożyliśmy mu propozycję konfrontacji, chłopaczek speszył się i zaszył w tłum. Byliśmy w szoku, że na takich imprezach też ustawia się wyniki
Muzyka bezsensownie dudniła, zagłuszając "muzykę ' silników na starcie.
Tor ładny, jednak u nas na "wałach" jest lepsza przyczepność niż tam.
Dla mnie ten zlot był słaby, ale to jest moje zdanie. Szkoda tylko że e46 na kompresorze nie pokazało jak jeździ, chętnie byśmy się skonfrontowali... bo tak chyba nie było z kim.

Wygrywa jakieś SPONSOROWANE e30 z silnikiem 2,8 M52TU, niby 254 PS (ciekawe gdzie je znalazł)

Po wręczeniu nagród, złożyliśmy mu propozycję konfrontacji, chłopaczek speszył się i zaszył w tłum. Byliśmy w szoku, że na takich imprezach też ustawia się wyniki

Muzyka bezsensownie dudniła, zagłuszając "muzykę ' silników na starcie.
Tor ładny, jednak u nas na "wałach" jest lepsza przyczepność niż tam.
Dla mnie ten zlot był słaby, ale to jest moje zdanie. Szkoda tylko że e46 na kompresorze nie pokazało jak jeździ, chętnie byśmy się skonfrontowali... bo tak chyba nie było z kim.
-
- Kontakt:
Przeciez pisze ze spotkanie było udane- z kolegami
no ta e30 to ciekawe, ja jej tez nie widziałem w akcji, opony które były za pierwsze miejsce pasowały akurat na jego felgi

Pietrek///M3
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Koledzy, caly dzien w pracy dzis myslalem o zapowiadanej objazdowje (cos podobnego jak zrobilem w zeszlym roku, tylko z dluzsza trasa) i na pewno dojdzie to do skutku. Mysle ze jakies cykliczne spotkania tez by sie przyjely. Mi rowniez fajnie sie z Wami wszystkimi rozmawialo, czasem smialo z innych
heh... a poza tym to trzeba mysles o Mtracku na slasku.
-Bolo-widzialem Wasza E30, faktycznie smigala super. Nie wiem jakie byly wyniki wiec trudno mi sie wypowiadac ale widzialem na wlasne oczy czas 13,48 (lub 13,46) tej niebieskiej E30. Co do pasa i nawierzchni to faktycznie jest bardzo sliska co bylo widac, nie wiadomo czy dystans byl poprawnie zmierzony i na moje oko tor szedl lekko pod gore... ale czy to o to chodzi ? Przeciez to nie byly zawody sygnowane znaczkiem FIA
haha.
Ja osobiscie zlot uwazam za udany bo moglem sie spotkac z fajnymi ludzmi, reszta tematow (mimo ze bardzo lubie techno, nie Dave ?) jakos mna nie ruszala
Pozdrawiam i do nastepnego!!
P.S. koles od aparatu to moj brat
scigne go niebawem i wrzuce fotki na forum.

-Bolo-widzialem Wasza E30, faktycznie smigala super. Nie wiem jakie byly wyniki wiec trudno mi sie wypowiadac ale widzialem na wlasne oczy czas 13,48 (lub 13,46) tej niebieskiej E30. Co do pasa i nawierzchni to faktycznie jest bardzo sliska co bylo widac, nie wiadomo czy dystans byl poprawnie zmierzony i na moje oko tor szedl lekko pod gore... ale czy to o to chodzi ? Przeciez to nie byly zawody sygnowane znaczkiem FIA

Ja osobiscie zlot uwazam za udany bo moglem sie spotkac z fajnymi ludzmi, reszta tematow (mimo ze bardzo lubie techno, nie Dave ?) jakos mna nie ruszala

Pozdrawiam i do nastepnego!!
P.S. koles od aparatu to moj brat

-
- Kontakt:
[quote="Venom"]Koledzy, caly dzien w pracy dzis myslalem o zapowiadanej objazdowje (cos podobnego jak zrobilem w zeszlym roku, tylko z dluzsza trasa) i na pewno dojdzie to do skutku. Mysle ze jakies cykliczne spotkania tez by sie przyjely. Mi rowniez fajnie sie z Wami wszystkimi rozmawialo, czasem smialo z innych
heh... a poza tym to trzeba mysles o Mtracku na slasku.
haha.
Zgadzam sie to była Zabawa

Zgadzam sie to była Zabawa
Pietrek///M3
-
- Kontakt:
Masz na myśli kolesia co wyciągnął z bagarznika Wanos?Venom pisze:Mi rowniez fajnie sie z Wami wszystkimi rozmawialo, czasem smialo z innych

Pietrek///M3
Venom tak jak piszesz techno to podstawa
do tego duzo dresow i impreza pierwsza klasa 

Dla mnie też najważniejsze było spotkanie z Wami bo tak naprawdę nawet nie wiem co tam się wokół działo na tym zlocie oprócz tego że zamiast pięknego odgłosu silników było słychać dudniącą muzykę...
Dlatego Venom bierz się za organizowanie naszego spotakania w skromnym gronie.
Jeżeli tor to wydatek 1000-2000zł to myślę że znajdzie się ze 20 chętnych i koszty na jedną osobę nie będą powalające.
Jak coś się dowiesz to dawaj znać.
Dlatego Venom bierz się za organizowanie naszego spotakania w skromnym gronie.
Jeżeli tor to wydatek 1000-2000zł to myślę że znajdzie się ze 20 chętnych i koszty na jedną osobę nie będą powalające.
Jak coś się dowiesz to dawaj znać.
wlasnie natknalem sie na czasy z cwiartki, gratuluje pietrek 3go miejsca
jam mialem 5te liczac z ta RS4 , dziwne ze Tomka nie zmierzyli...
wszystkie czasy dostepne sa tutaj http://forum.bmw.big4.pl/viewtopic.php?t=4471
ogolnie tor dziwny jak nawet RS4 powyzej 14 mialo
ktos sie orientuje co to za auta z 1 i 2 miejsca??

jam mialem 5te liczac z ta RS4 , dziwne ze Tomka nie zmierzyli...
wszystkie czasy dostepne sa tutaj http://forum.bmw.big4.pl/viewtopic.php?t=4471
ogolnie tor dziwny jak nawet RS4 powyzej 14 mialo
ktos sie orientuje co to za auta z 1 i 2 miejsca??