Orginalne tanie czesci - propozycje
Orginalne tanie czesci - propozycje
Witam, zalorzylem temat w ktorym licze na propozycje gdzie mozna kupic taniej orginale czesci jak wiadomo kazdy chetny jest zaoszczedzic pare groszy
Re: Orginalne tanie czesci - propozycje
Części bardzo potaniały w serwisie. Ja np szukałem tarcz do M3 e46 i na allegro znalazłem używane za 1000zł sztuka. W Intercarsie 1400zł sztuka. A w ASO 777zł netto sztuka.
Często serwis jest tańszy niż wam sie wydaje. Ludzie którzy sprzedają używane części nie mają świadomości o cenach w serwisie. Sam niedawno kupiłem zbrojoną gumową rurkę do silnika za 180 zł nową!!. Koleś na allegro chciał 150 za używaną bo twierdził że w ASO są po 300zł . Ja już kupuję tyko w serwisie. Oczywiści części mechaniczne
Często serwis jest tańszy niż wam sie wydaje. Ludzie którzy sprzedają używane części nie mają świadomości o cenach w serwisie. Sam niedawno kupiłem zbrojoną gumową rurkę do silnika za 180 zł nową!!. Koleś na allegro chciał 150 za używaną bo twierdził że w ASO są po 300zł . Ja już kupuję tyko w serwisie. Oczywiści części mechaniczne
Zobaczymy jakim głosem zaśpiewasz, jak Ci przyjdzie kupić nową skrzynię biegów, most, czy motorautomika pisze:Części bardzo potaniały w serwisie. Ja np szukałem tarcz do M3 e46 i na allegro znalazłem używane za 1000zł sztuka. W Intercarsie 1400zł sztuka. A w ASO 777zł netto sztuka.

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Albo będziesz chciał kupić boczek od CSL'a 

ale panowie bez cisnien, koledze chodzilo raczej o to ze jest duzo kretaczy hadnlujacych uzywanym stuffem a nie ze wszyscy chca cie oszukac. Ja szukalem dekli do lamp to tez chciano ode mnie od 100 do 150zl a nowe w ASO byly po 48z.
Jakby co napisz co potrzebujesz konrad@ktd.waw.pl Wawa lub wysyłkowo. Jak wcześniej koledzy wspomnieli do M nie zawsze są zamienniki...
Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
fakt faktem dziecioly sie nie znaja wogole np podnozek do m3 nowy w sklepie 198 zl a typ chcial 300 za uzywke.
Bez obrazy Panowie ale jak juz ktoś decyduje sie na zakup M3 to chyba liczy sie z kosztami???!!! Dlaczego na zachodzie jezdzą M3 w tak dobrym stanie? bo ich stac na te auta a nas nie!!! Kujemy sobie auto do świrowania i szpanu a na paliwo nie mamy i na części. JAK STAĆ NA KONIA TO I NA LEJCE!!! Gdyby można było założyc GAZ do m3 to zapewne połowę tych aut w Polsce byłoby zagazowanych. Dla mnie to masakra.
Twoja wypowiedz jest zbędna, tu nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie tylko jest różnica jak masz zapłacić w jednym punkcie za oryginalną część np 500zl a w innym za tą samą 900 ? to chyba robi różnice co ? a po co przepłacać.automika pisze:Bez obrazy Panowie ale jak juz ktoś decyduje sie na zakup M3 to chyba liczy sie z kosztami???!!! Dlaczego na zachodzie jezdzą M3 w tak dobrym stanie? bo ich stac na te auta a nas nie!!! Kujemy sobie auto do świrowania i szpanu a na paliwo nie mamy i na części. JAK STAĆ NA KONIA TO I NA LEJCE!!! Gdyby można było założyc GAZ do m3 to zapewne połowę tych aut w Polsce byłoby zagazowanych. Dla mnie to masakra.
Ja nie uważam że moja wypowiedz jest zbędna. Przeczytaj ją dokładnie . Może wyłapiesz o co chodzi. Przeczytaj także wcześniejszy post. Zrozumiesz sens mojej wypowiedzi. Wiem że można czasem przepłacić ale chodziło mi o zbytnie oszczędności które odbijaja sie na aucie.To widać z resztą po autach sprzedawanych w internecie. Ja zmieniam olej w serwisie gdyż zalezy mnie na wpisie do książek serwisowych. Wiem że przepłacam ale przy sprzedaży takie rachunki często są ważniejsze niż samo auto 

Może masz racje ale w nie autoryzowanych stacjach też CI mogą założyć książeczkę, a nie kiedy mechanicy w nie autoryzowanych stacjach są lepsi niż u dealera wiec nie wydaje mi się aby miało to większe znaczenie owszem jak byś miał auto na gwarancji a tu jak i tu możesz prowadzić pełna dokumentację auta.
no to ci nie na aucie zalezy tylko na papierkach, jak beda w serwisie lali Lotosa to tez bedziesz go lal bo papierek daja?automika pisze:Ja zmieniam olej w serwisie gdyż zalezy mnie na wpisie do książek serwisowych. Wiem że przepłacam ale przy sprzedaży takie rachunki często są ważniejsze niż samo auto
...dla kogo? wskaż chociaż jedną osobę ,która kupi świadomie trupa dlatego bo jest z dokumentacją serwisową w aso???automika pisze:Wiem że przepłacam ale przy sprzedaży takie rachunki często są ważniejsze niż samo auto
Drugi aspekt twojej retoryki... skoro stać Cię na M i uważasz ,że pieniądze odgrywają drugą rolę w użytkowaniu auta to wydaje mi się ,że przy sprzedaży jak ją puścisz za 2-3 koła mniej to Ci nie zrobi różnicy

Ponadto nadmienię ,że cele serwisowania w aso są dla Ciebie sprzeczne z przesłankami dla których nie polecasz kupywać taniej.
Konrad
Zgodzę się z wami ja wole mieć tą dokumentacje również ale robić to w miejscu zaufanym dla mnie nie koniecznie ASO i samemu decydować co mam mieć nalane i do tego mniejsze koszta i zainwestować w coś innego.
jasne ! tylko że każdy kto kupuje auto wymaga pełnej książki serwisowej. Wskazać mogę nie jeden przykład a tysiące. Jak zareagujecie gdy właściciel powie że nie ma książki serwisowej albo zgubił????? ja juz z tego tytułu miałem problemy. Zachowujecie sie tak jakbyście nigdy nie sprzedawali auta.. ja w swoim zyciu sprzedałem już ze 100 aut i zawsze podstawą była ksiązka serwisowa ...im auto lepiej serwisowane tym łatwiej sie sprzedało. Bez papierów zawsze był problem . A co do wymiany oleju w serwisie i oszustwach. oSZUKAĆ MOGĄ W KAŻDYM WARSZTACIE !! od tego sie nie uchronimy!!!
To że sami kombinujemy nie znaczy że każdy jest złodziejem. W serwisie pracuje mój kolega wiec nie obawiam sie o jego lojalność wobec mnie.
Sprzedajcie BMW i kupcie Fiata Pandę.
To że sami kombinujemy nie znaczy że każdy jest złodziejem. W serwisie pracuje mój kolega wiec nie obawiam sie o jego lojalność wobec mnie.
Sprzedajcie BMW i kupcie Fiata Pandę.