Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

2000-2006 | silnik: S54
FreQ
Kontakt:

Re: Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

Post autor: FreQ » czw kwie 08, 2010 11:32

to wyssane z palca :) moim zdaniem ale chodzi mi o stan techniczny czy ktos to widzial bo ja jestem we wloszech do wakacji az nie mam jak dotknac :) pozatym sam sie g.o..w..no znam :) a jak by byl to dobry model to moglbym poleciec do pl...

Adamus

Post autor: Adamus » czw kwie 08, 2010 12:43

Sprawdzałem to auto. Vin moge na PW.
Sprzedawca-komis.

I najlepsze: wg vinu szyberdachu brak.

Ja odradzam.

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » czw kwie 08, 2010 12:50

Panowie no już nie przesadzajmy jaki to może być samochód 2005r za 70tyś?
Wiadomo,że cudów nie ma dobre 2005 musi kosztować w okolicy 100tyś zł.
Ktoś pisał o tym aucie po vinie nie ma szyberdachu a tu jest wnioski można wyciągnąć łatwo. Proponuje sugerować się stanem a nie rocznikiem.

FreQ
Kontakt:

Post autor: FreQ » czw kwie 08, 2010 13:23

hehe :) dzieks :) pewnie po dachowaniu :P:P :)

Awatar użytkownika
ssseba
Auto: F16
Kontakt:

Post autor: ssseba » czw kwie 08, 2010 21:18

--==maly==---- pisze:Panowie no już nie przesadzajmy jaki to może być samochód 2005r za 70tyś?
Wiadomo,że cudów nie ma dobre 2005 musi kosztować w okolicy 100tyś zł.
Klientów też za dużo nie ma na M///, wiec nie raz trzeba zejść z ceną zeby sprzedać...
Nie wszystko co tanie musi być padliną, trzeba jechać i oglądać...
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...

FreQ
Kontakt:

Post autor: FreQ » czw kwie 08, 2010 23:22

tez jestem tego zdania bo kumpel sprzedał mke za 86 tys 2005 r a chciał 98-110 k zł wiec ja wiem ze nie kazdy moze sobie na mke pozwolic tak jak ja bo przy polskiej sredniej krajowej zaplac 6 tys ac + oc :P:P mieszkanie w krakowie i jeszcze jakas girl :) dobrze ze we włoszeh pracuje lol :P mam dopiero 22 lata :) i moje max za mke to 70 tys :) byle byla ciemna w spoko stanie i po lifcie :) nono navi jeszcze do kompletu bo lubie w orginale

=============================================

zna ktos ta ?
http://allegro.pl/item989783274_bmw_m3_ ... w_bmw.html

Obrazek

abdul

Post autor: abdul » pt kwie 09, 2010 00:50

Hej,

Wlaśnie wróciłem z długiej podrózy z Wrocławia gdzie bylem ogladac ten egzemplarz :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11968339

Na zdjęciach jak to na zdjęciach wszystko cacy i pieknie,ale do konkretów.

Miała być niby malowana po gradobiciu....

Na calym aucie lakier ok 300mikronow

Na slupkach przednich na wysokości szyberdachu zaczely sie cyrki i wartości z kosmosu 1500mikronów az do utraty skali w mierniku.
Na dachu kilka placków po 1300-1500mikronow.
Prawy blotnik tyl tez w granicach 1200-1500mq

Drzwi otwieraja sie z trudem trzeba naprawde mocno szarpac (cos z klamkami z jednej i drugiej strony)
Uszczelki przy drzwiach postrzepione i nadaja sie do wymiany.
Opony kpl do wymiany,tarcze przod tez do wymiany....
To tak z grubsza co pamietam.Odradzam jechania taki kawal drogi zeby naciac sie na mine.

P.S musze jeszcze wspomniec o handlowcu ktory wyjezdzajac na polsprzegle trzymal obroty w granicach 4-5tys obr/min co przy zimnym motorze nadaje mu raczej miano "kata"

To by bylo na tyle,a ja szukam dalej :)

Pozdrawiam
Abdul

moalord

Post autor: moalord » pt kwie 09, 2010 06:05

Kolego, prosiłem i dałem wytyczne konkretnej formy zamieszczania postu w tym temacie, link do otomoto zniknie za tydzien i nikt nie bedzie wiedział o jakie auto chodzi..

To proste, wchodzisz na http://imageshack.us/ i wrzucasz tam print screena z ogłoszenia, po czym gotowy pełny link zamieszczasz w poście w formie [ img ] zdjęcie [ /img ]

Obrazek

Pozdro i dobra robota ;) Tak trzymać
abdul pisze:Hej,

Wlaśnie wróciłem z długiej podrózy z Wrocławia gdzie bylem ogladac ten egzemplarz :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11968339

Na zdjęciach jak to na zdjęciach wszystko cacy i pieknie,ale do konkretów.

Miała być niby malowana po gradobiciu....

Na calym aucie lakier ok 300mikronow

Na slupkach przednich na wysokości szyberdachu zaczely sie cyrki i wartości z kosmosu 1500mikronów az do utraty skali w mierniku.
Na dachu kilka placków po 1300-1500mikronow.
Prawy blotnik tyl tez w granicach 1200-1500mq

Drzwi otwieraja sie z trudem trzeba naprawde mocno szarpac (cos z klamkami z jednej i drugiej strony)
Uszczelki przy drzwiach postrzepione i nadaja sie do wymiany.
Opony kpl do wymiany,tarcze przod tez do wymiany....
To tak z grubsza co pamietam.Odradzam jechania taki kawal drogi zeby naciac sie na mine.

P.S musze jeszcze wspomniec o handlowcu ktory wyjezdzajac na polsprzegle trzymal obroty w granicach 4-5tys obr/min co przy zimnym motorze nadaje mu raczej miano "kata"

To by bylo na tyle,a ja szukam dalej :)

Pozdrawiam
Abdul

abdul

Post autor: abdul » pt kwie 09, 2010 11:37

My bad.... ale wczoraj bylem za bardzo zmeczony zeby rozkminiac jak to wstawic :)

kosiniak

Post autor: kosiniak » pt kwie 09, 2010 14:23

a jakie to dobrze z tymi Wlochami? :roll:

moalord

Post autor: moalord » pt kwie 09, 2010 21:53

Panowie, ale robi się zbedny off topic - prosiłem wklejac tylko oglądane auta i opinie.. po co mamy zaczynać taki sam spam jak był wcześniej ? Chcecie żeby jedyny obecnie temat o zakupie M został zamknięty ?

Awatar użytkownika
--==maly==----

Post autor: --==maly==---- » sob kwie 10, 2010 18:17

Z mechanicznych rzeczy tarcze a z praktycznych opony tragedii tu nie widzę zwykłe eksploatacyjne rzeczy. Co do klamek to normalne jak się za bardzo na zamkach drzwi pochowa. Jedyny minus to mimo wszystko bardzo dużo szpachli.

Awatar użytkownika
Umiar
Kontakt:

Post autor: Umiar » pn kwie 12, 2010 11:38

ja ją oglądałem, sprowadzona ze Szwajcarii przez poprzedniego własciciela, serwisowana non stop, była robiona z przodu, poprzednik rozbił, obecny wlasciciel kupil, zrobił w serwisie Stando/Wrocław, faktury są na ponad 20kPLN, maska nowa, zderzak przod nowy, ale komora silnika ok, wymieniane były jedynie pierdoły z przodu.
Wnętrze ładne, zdjęcia nie kłamią, zadbane, oczywiscie delikatne przetarcia na fotelu kierowcy są, ale do przyjęcia. Tarcze przod i klocki nowe, wszystko w Stadno - faktury. Opony moze do konca sezonu wystarczą. Zimą podobno nieeksploatowany - wogole mało jeżdzone auto, takie miałem wrażenie. Felgi w stanie zadowalającym.
Jazda: skrzynia zmienia ładnie, probowałem róznych konfiguracji szybkosci zmiany-obroty, reakcje z niskich obrotów na wysokim biegu, zmiany przy wysokich obrotach, moim zdaniem było ok. Wyczuwałem lekki rezonans układu wydechowego ale może ten typ tak ma. Generalnie bardzo fajny egzemplarz, wart swojej ceny, szukam nieco innej konfiguracji kolorystycznej wiec nie kupilem, ale polecam obejrzec. Nie mam miernika grubosci lakieru wiec wszystko co pisze opieram na wlasnych ogledzinach i oswaidczeniach sprzedawcy.

pozdrawiam
Umiar

Awatar użytkownika
--==maly==----

Post autor: --==maly==---- » pn kwie 12, 2010 11:42

A możesz mi powiedzieć po co zawracałeś tyłek właścicielowi skoro auto okazało się ok a Ty nie kupiłeś bo szukasz innej konfiguracji?
Jak ja nienawidzę tego polskiego oglądactwa kiedy ludzie zaczną cenić swój i innych czas.

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator
Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT

Post autor: Oleg » pn kwie 12, 2010 11:52

Umiar pisze:
ja ją oglądałem, sprowadzona ze Szwajcarii przez poprzedniego własciciela, serwisowana non stop, była robiona z przodu, poprzednik rozbił, obecny wlasciciel kupil, zrobił w serwisie Stando/Wrocław, faktury są na ponad 20kPLN, maska nowa, zderzak przod nowy, ale komora silnika ok, wymieniane były jedynie pierdoły z przodu.
Wnętrze ładne, zdjęcia nie kłamią, zadbane, oczywiscie delikatne przetarcia na fotelu kierowcy są, ale do przyjęcia. Tarcze przod i klocki nowe, wszystko w Stadno - faktury. Opony moze do konca sezonu wystarczą. Zimą podobno nieeksploatowany - wogole mało jeżdzone auto, takie miałem wrażenie. Felgi w stanie zadowalającym.
Jazda: skrzynia zmienia ładnie, probowałem róznych konfiguracji szybkosci zmiany-obroty, reakcje z niskich obrotów na wysokim biegu, zmiany przy wysokich obrotach, moim zdaniem było ok. Wyczuwałem lekki rezonans układu wydechowego ale może ten typ tak ma. Generalnie bardzo fajny egzemplarz, wart swojej ceny, szukam nieco innej konfiguracji kolorystycznej wiec nie kupilem, ale polecam obejrzec. Nie mam miernika grubosci lakieru wiec wszystko co pisze opieram na wlasnych ogledzinach i oswaidczeniach sprzedawcy.

pozdrawiam
Umiar
Użytkownik Tomcio ma trochę większą wiedzę na temat tego egzemplarza :mrgreen:

Zablokowany