Cylinder w M3
-
Cylinder w M3
Witam.
Kupiłem M3 e46 w smg z 2003 r.
wyskakuje mi bład jednego cylindra najprawdopodobniej cos mi się tam sypneło.
co mam zrobić w tej sytuacji??
Kupiłem M3 e46 w smg z 2003 r.
wyskakuje mi bład jednego cylindra najprawdopodobniej cos mi się tam sypneło.
co mam zrobić w tej sytuacji??
-
Re: Cylinder w M3
cewki i świece nowe
a co to za błąd tego cylindra??
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
-
fire cos tam powiem Ci ze dokladnie nie wiem, ale cos w tym stylu.
jest to blad pierwszego cylindra
jest to blad pierwszego cylindra
Chodzi o "misfire".
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
-
dokladnie o to. co to oznacza?
Wypadający zapłon, czyli brak iskry, czy świeca, cewka, jakieś przewody dochodzące do cewek, ew. sterownik.
dokładnie, ew. brak paliwa z jednego wtryskiwacza, ale raczej kwestia z zapłonem, cewka, świeca, fajka...
Pomiary masz w danych regulacyjnych.
Pomiary masz w danych regulacyjnych.
-
cewki wlozylem nowe. ktos mi powiedzial ze to na 90% moze byc cylinder 1 do roboty badz wymiany. co sprawdzic teraz najlepiej?
lukasz.wawa pisze:ktos mi powiedzial ze to na 90% moze byc cylinder 1 do roboty badz wymiany

A ten ktoś kompresję palcem sprawdzał ? Czy wogóle nie sprawdzał tylko tak se z dupy strzelił, na 90%, w jaki on sposób chce wymienić cylinder 1, uciąć i przyspawać nowy?
W Warszawie masz kilku specjalistów od M więc najpierw pojedź do porządnego.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Do ustalenia przyczyny braku pracy jednego cylindra w R6 wystarczy w miarę ogarnięty mechanik z podstawami elektryki.
To że świece i cewki nowe nie znaczy że dobre, albo dobrze wymienione. Tak czy owak, za pomocą klawiatury nik Ci nie powie na 100% co to jest.
To że świece i cewki nowe nie znaczy że dobre, albo dobrze wymienione. Tak czy owak, za pomocą klawiatury nik Ci nie powie na 100% co to jest.