A pisze:Tomas_M5 pisze:MP pisze:Masz m3 e36 w SMG?
tak
jak sie jezdzi na tym SMGI ?
kupiłem ja z zamiarem zmiany sterowania na manual ale teraz sie waham. jeździ sie naprawde super, zmienia biegi podobnie jak w E60, wali po plecach az miło. stawałem z róznymi szybkimi autami i coraz bardziej mi sie podoba, zawsze mam dobry start, o dziwo procedura startu jest rewelacyjna i bardzo szybko zmienia biegi, generalnei wolniej niz nowe auta ale szybciej niz człowiek. M5 E39 kolegi nei ma szans ze mną w ulicznych wyscigach ze swiateł, identyczne M3 3.2 manual idzie równo, dzis objechałem golfa II turbo (zmierzone 320 KM i srednie 13tki na 400), bardzo mocne subaru GT i nissana 350Z biturbo 415 KM, co prawda nissan na trójce juz sie ze mną równał ale skończył sie dystans. szczerze mówiąc chciałem manual ale teraz mam dylemat. jdyny minus tej skrzyni to to ze jak nei masz do deski to strasznie muli i program jest tak napisany ze nie oszczedza sprzegła. skrzynia jest identyczna jak E46, zasada działania prawie identyczna. W e46 programi sterowanie jest poprostu troche udoskonalone.
nie wiem czy wiecie na oficjalnie na 400m w PL M3 E36 SMG poza M5 E60 ma najlepszy czas z seryjnych M. tzn ja przynajmniej o lepszym nie słyszałem.
Ja nie jestem fanem SMG ale ta skrzynia nie jest taka zła jak sie o nej mówi/pisze. nie ma z nia zadnych problemów w przeciwieństwie do nowej SMG. Wszysykie nowe M (2x M5, 1xM6) jakie sa u nas maja problemy ze skrzynia.