Hamulce do M3
Re: Hamulce do M3
A po co ktoś miałby inwestować w kolejne seryjne zaciski? 

już mam załozone tarcze i klocki z csl-a
podziekowania dla BOMBLA z forumi

jakie wrażenia praktyczne z jazdy?PAKO pisze:już mam załozone tarcze i klocki z csl-apodziekowania dla BOMBLA z forumi
![]()
tak naprawde nie miałem kiedy przetestowac poniewaz pogoda jest bardzo kijowa narazie bawarka stoi w garażu i czeka na lepsza pogode
moje m3 narazie zastępuje s3 4x4

Właśnie natknąłem się na coś takiego:
http://www.thorneymotorsport.co.uk/prod ... ts_id=4609
Aktualnie jest to chyba najlepszy zestaw do M3. Przynajmniej teoretycznie.
EDIT
Właśnie poczytałem o w pełni pływających tarczach i nie jest to za fajne na drogę.
http://www.thorneymotorsport.co.uk/prod ... ts_id=4609
Aktualnie jest to chyba najlepszy zestaw do M3. Przynajmniej teoretycznie.
EDIT
Właśnie poczytałem o w pełni pływających tarczach i nie jest to za fajne na drogę.
Wysłałem maila do thorney motorsport czy jest możliwość zakupu tych hamulców z pół-pływającymi tarczam. I jak się okazuje mają w ofercie wersję drogową właśnie z takimi tarczami. Chyba dobrze zrobiłem że zwlekałem z zakupem hebli 

W czym lepsze od Ap racing ?
Mają większe tarcze, a co za tym idzie lepsze chłodzenie, a mimo wszystko można kupić 18tki które na nie wejdą. Do tego mają sztywniejsze zaciski.
Z tego co jest napisane na ich stronie to ten zestaw powstał właśnie dlatego że AP nie wyrabiały. Chociaż może to po prostu zwykły marketing, ale z drugiej strony gdyby AP wyrabiały to chyba bez sensu byłoby się męczyć nad tworzeniem zestawu.
Z tego co jest napisane na ich stronie to ten zestaw powstał właśnie dlatego że AP nie wyrabiały. Chociaż może to po prostu zwykły marketing, ale z drugiej strony gdyby AP wyrabiały to chyba bez sensu byłoby się męczyć nad tworzeniem zestawu.
panowie mam pytanie planuje zaadaptowac do swojej 330 zaciski od porsche i bede potrzebowal tarcze hamulcowe, o srednicy ok 350mm wiem ze te z CSL podejda, ale pytanie w jakiej sa cenie te tarcze (czy sa nawiercane w standardzie) i czy nie lepiej kupic jakies aftermarketowe np dwu czesciowe np nawiercane grubosc tarczy jaka mnei interesuje to 30-34mm
Tarcze od CSL'a mają wymiary 345x28 więc mijają się z tym co napisałeś. Są 2-częściowe nawiercane. Ale nie lepiej do zacisków od Porsche dać też tarcze od Porsche?
rozstaw śrub 5x130 

a nie podejda jakies od kitu Brembo BBK?
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Kolega SANTINO mowiac o tarczach dwuczesciowych , mial na mysli chyba tarcze w ktorych przy wymianie kupuje sie tylko powierzchnie po ktorej pracuje klocek, srodek zostawiamy stary( rozwiazanie zmniejszajace koszt i mase calej tarczy ) ,a nie o zwykle plywajace ktore nie sa rozbieralne.kostek_ja pisze:Tarcze od CSL'a mają wymiary 345x28 więc mijają się z tym co napisałeś. Są 2-częściowe nawiercane.
Przeciez tarcze od porsche maja inne odsadzenie, rozstaw srub i otwor na piaste...kostek_ja pisze: Ale nie lepiej do zacisków od Porsche dać też tarcze od Porsche?
Pawel_M3GT dokladnie o taki tarcze mi chodzilo, wiem ze Maros mial bbk Brembo to moze cos podpowie...
tarcze porsche odpadaja z ww. powodow
tarcze porsche odpadaja z ww. powodow
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Ano miałem Brembo BBK, ale nie za bardzo wiem co mogę podpowiedzieć. Powiem jedynie, że ja swoje (nowe) tarcze ściągałem ze USandA i tanio to nie wyszło. Jeżeli tarcze CSL'a podejdą to bym szedł w tym kierunku, bo z dostępnością nie ma problemu i cena też nie boli.