Zakup BMW M3 E46
Re: Zakup BMW M3 E46
Ktoś przy rejestracji, odmłodził auto. Mogło być tak, że auto w niemczech miało pierwszą rej. w 2003 roku, a u nich liczy się data rejestracji, a nie rok produkcji i jakiś sprytny handlarz w Polsce, zrobił z auta 2003 rok produkcji. Zaznaczam, że to tylko moje spekulacja i mogło być zupełnie inaczej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Więc auto jest 2002 nie 2003 i w pełni przed liftem i to zmienia postać rzeczy i...cenę.
Ja kupujac auto dzwonilem do ASO i powiedzieli mi ze auto moglo byc modelem pokazowym i stalo w salonie, albo ktos je zamowil i nie odebral ...
Dzis z ciekawosci tez zadzwonilem i powiedziano mi to samo.
Auto w grudniu 2003 roku mialo przejechane zaledwie 378 km i byla robiona akcja serwisowa silnika.
Jesli macie jakies pytania to tu jest np. nr tel. do ASO BMW w Mikolowie i tu wam wyjasnia jak to mozliwe i opowiedza historie auta ( 032 326-00-13 p. Janusz Pluciennik )
Wiedzac o tym fakcie, auto zakupilem jako z rocznika 2003 i tyle w temacie
Dzis z ciekawosci tez zadzwonilem i powiedziano mi to samo.
Auto w grudniu 2003 roku mialo przejechane zaledwie 378 km i byla robiona akcja serwisowa silnika.
Jesli macie jakies pytania to tu jest np. nr tel. do ASO BMW w Mikolowie i tu wam wyjasnia jak to mozliwe i opowiedza historie auta ( 032 326-00-13 p. Janusz Pluciennik )
Wiedzac o tym fakcie, auto zakupilem jako z rocznika 2003 i tyle w temacie
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Ale wiesz,że w świetle polskiego prawa jest to nielegalne?
Auto powinno być 2002r i diagnosta robiący przegląd może mieć obiekcje.
W polsce w dowodzie ma być wpisana data produkcji a nie rejestracji.
Gdyby to był koniec grudnia 2002 jest to jeszcze w miarę legalne ale to jest marzec.
Auto powinno być 2002r i diagnosta robiący przegląd może mieć obiekcje.
W polsce w dowodzie ma być wpisana data produkcji a nie rejestracji.
Gdyby to był koniec grudnia 2002 jest to jeszcze w miarę legalne ale to jest marzec.
Ja mam dowod zakupu i umowe z BMW Stando na ktorej jest podany rok produkcji 2003, nie ja to wbijalem w dowod. Poza tym urzednik w Polsce rejestrujac auto wbija dane wg Briefu z niemiec, wiec tak musialo byc podane. Zreszta jak twierdza w ASO takie przypadki sie im zdarzaja i to nic nadzwyczajnego
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 13:33 przez Paffcio, łącznie zmieniany 1 raz.
a po czym to wnosisz ? bo daje cala dokumentacje od poczatku jej kupieniaczy chociażby jakieś aftermarketowe LEDy z tyłu... Sorry, ale lekko w chusteczkę lecisz moim zdaniem
PS. Vin znow podalem, pokazalem ...
Jeśli w Brifie, był wbity rok produkcji 2003, to w Polsce też rejestrują jako 2003.
tylko gdzie w briefie masz rok produkcji?
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272
Oj dobra, koniec juz na temat tej M. Być może w niemczech miala pierwsza rejestracje w 03r i tak została zarejestrowana w PL, nieważne. Auto przed liftingiem, 2002r produkcji, dostawione lampy led + rozpórka. Cena zawyżona o 10-15tys. Każdy już wie co za auto, w szczegóły nie ma co brnąć, czasu się nie cofnie. Tyle w jej temacie. Koniec już OT bo robi się to dość nudne...
W nowym Brifie masz tylko datę pierwszej rejestracji, ale w starym Brifie były dwie daty, jedna to data rejestracji, a na ostatniej tej wąskiej stronie miałeś datę opuszczenia pojazdu z fabryki, czyli tzw. u nas rok produkcji.bartus pisze:tylko gdzie w briefie masz rok produkcji?
a gdzie jest mod/admin??? bo wszyscy już kupke zrobili, prawda?
No Fear - No Fun!
Nie ma tu żadnej różnicy. Często się zdarza, że fabrycznie nowe auto jeszcze przed pierwszą rejestracja maja np datę produkcji 28.10.2008 a w dowodzie wychodzi 2009 i nikt tu żadnego wałka nie robi.--==maly==---- pisze:Gdyby to był koniec grudnia 2002 jest to jeszcze w miarę legalne ale to jest marzec.
Nie wspominam już u samochodach z USA, gdzie wogóle cholera wie o co chodzi.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
dokladnie, wiec bez posadzania mnie tu o jakies oszustwa, bo nic przed Wami nie ukrywam a i nie przed użytkownikami BMWpiotr e38 pisze:W nowym Brifie masz tylko datę pierwszej rejestracji, ale w starym Brifie były dwie daty, jedna to data rejestracji, a na ostatniej tej wąskiej stronie miałeś datę opuszczenia pojazdu z fabryki, czyli tzw. u nas rok produkcji.bartus pisze:tylko gdzie w briefie masz rok produkcji?

Nie no dokładnie, szczególnie od kiedy w Niemczech są nowe briefy i nie ma dat produkcji, tylko rejestracji i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby w międzyczasie nie odbył się fabryczny lift, który niestety to auto udajeMarcin_Os pisze:Nie ma tu żadnej różnicy. Często się zdarza, że fabrycznie nowe auto jeszcze przed pierwszą rejestracja maja np datę produkcji 28.10.2008 a w dowodzie wychodzi 2009 i nikt tu żadnego wałka nie robi.--==maly==---- pisze:Gdyby to był koniec grudnia 2002 jest to jeszcze w miarę legalne ale to jest marzec.
Nie wspominam już u samochodach z USA, gdzie wogóle cholera wie o co chodzi.

EOT.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
No ale jeżeli w dowodzie jest rok taki jaki jest?
A widzieliście E39 530d z 2004 roku? Ja takie znam, kupiony w polskim salonie, pierwszy właściciel.
A widzieliście E39 530d z 2004 roku? Ja takie znam, kupiony w polskim salonie, pierwszy właściciel.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2