Zakup BMW M3 E46
Re: Zakup BMW M3 E46
Wątpię, aby którykolwiek z tu obecnych właścicieli E46 m3, zajmował się zawodowo wyszukiwaniem zdrowych egzemplarzy na Allegro
I jest to jak najbardziej normalne:)
A na tych, którzy szukają, raczej też bym nie liczył

A na tych, którzy szukają, raczej też bym nie liczył

Wtedy czuję, że żyje 

Najgorsze jest to, że kilkadziesiąt osób szuka auta na forum, ale tylko w teorii i nikt nic nie kupuje (poza sporadycznymi przypadkami), czyli większość z tych kilkudziesięciu osób to teoretycy, którzy zza klawiatury są najmądrzejsi. Na podstawie zdjęć są w stanie okreśić stan techniczny pojazdu, a nawet to, które elementy miało lakierowane...
Jak ktoś szuka auta to niestety trzeba stracić 2, 3 dni na jazdę po Polsce i na pewno uda się wyrwać coś dobrego. Po emkę za miedzę, przy obecnym kursie euro i wielkości akcyzy, mogą się wybrać Ci którzy mają przygotowane na auto ok. 100.000PLN. I powtórzę po raz kolejny. W M3 najważniejsza jest mechanika, bo ona to największe koszty, kiedy pojawią się problemy.
Jak ktoś szuka auta to niestety trzeba stracić 2, 3 dni na jazdę po Polsce i na pewno uda się wyrwać coś dobrego. Po emkę za miedzę, przy obecnym kursie euro i wielkości akcyzy, mogą się wybrać Ci którzy mają przygotowane na auto ok. 100.000PLN. I powtórzę po raz kolejny. W M3 najważniejsza jest mechanika, bo ona to największe koszty, kiedy pojawią się problemy.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Dokładnie! Jak kogoś stać na auto za prawie 100 tyś zł to powinno być go stać na kilka kursów po Polsce (nawet po 300 i więcej km w jedną stronę), by w końcu trafić na coś godnego uwagi... Ja powiem wam że oglądałem dwa parchy i jak to się mówi za trzecim razem pojechałem obejrzeć stary rocznik po dość wysokiej cenie, do tego ponad 250km od mojej miejscowości i powiem wam że od razu przypadła mi ona do gustu! Bo byłem zdecydowany, kasę miałem i wiedziałem co chcę! Co prawda chciałem SMG, ale była w manualu i takowy egzemplarz łyknąłem i nie żałuję. Stan techniczny perfekcyjny! Do wymiany był tylko przedni wahacz, który to kompletny oryginał dostałem od poprzedniego właściciela, plus komplet opon nowych zimowych i jeszcze klilka jakichś tam letnich. Powiem wam że człowiek naprawdę kochał to auto! A ja wypierniczyłem kupe kasy, ale teraz jeżdzę i nie wkładam co trochę łopaty pieniędzy na doprowadzanie auta do stanu używalności... Jestem zadowolony i tyle.
Dla ciekawskich uprzedzam ich pytania: za rocznik 2001 dałem 20 tyś euro. I nie targowałem się ani złotówki! Tak sprawa wygląda moi drodzy...
Dla ciekawskich uprzedzam ich pytania: za rocznik 2001 dałem 20 tyś euro. I nie targowałem się ani złotówki! Tak sprawa wygląda moi drodzy...
Dokładnie, pisałem już o tym nieraz...Bombel pisze:Najgorsze jest to, że kilkadziesiąt osób szuka auta na forum, ale tylko w teorii i nikt nic nie kupuje (poza sporadycznymi przypadkami), czyli większość z tych kilkudziesięciu osób to teoretycy, którzy zza klawiatury są najmądrzejsi. Na podstawie zdjęć są w stanie okreśić stan techniczny pojazdu, a nawet to, które elementy miało lakierowane...
CIEKAWE GDZIE SĄ TE CWANIACZKI CO TAK SZUKALI, PRZEBIERALI, WYBRZYDZALI I NIC NIE KUPOWALI, A TERAZ SĄ OFERTY FORUMOWICZY I UCICHLI

318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
no tak ale nie chciałem oglądać tych aut których już ktoś oglądał i stwierdził że to "walce"
na własnej skórze tego doswiadczyłem (auto było super - nabywcy nie było przez długi czas - az do czasu kiedy ktos objezdził wszystkie w polsce wystawione do sprzedazy i wrocił) .... wiec zgadzam sie z tymi opiniami, dla mnie sprawa wyglada tak : osoba zainteresowana zakupem m3 lub innym bmw serii M - nie marnuje czasu na opinie danego auta na forum tylko jedzie i je oglada - co za tym idzie albo kupuje albo nie bo np: mu nie pasuje , kto ma wielkie wymagania co do karoserii i małego przebiegu to zawsze moze nabyc nowy egzemplarz w salonie.Bombel napisał/a:
Najgorsze jest to, że kilkadziesiąt osób szuka auta na forum, ale tylko w teorii i nikt nic nie kupuje (poza sporadycznymi przypadkami), czyli większość z tych kilkudziesięciu osób to teoretycy, którzy zza klawiatury są najmądrzejsi. Na podstawie zdjęć są w stanie okreśić stan techniczny pojazdu, a nawet to, które elementy miało lakierowane...
Dokładnie, pisałem już o tym nieraz...
CIEKAWE GDZIE SĄ TE CWANIACZKI CO TAK SZUKALI, PRZEBIERALI, WYBRZYDZALI I NIC NIE KUPOWALI, A TERAZ SĄ OFERTY FORUMOWICZY I UCICHLI![]()
na dzien dzisiejszy kupujacy na pierwszym celu maja cene pojazdu - wiec kupuja cene a nie auto, niektore auta sa dobre (niestety drogie) a takze sa młode w kondycji 15 - letniego pojazdu ( okazje), wiec cos za cos . czasem mozna cos trafic ale kto z forum znalazł dobry pojazd za połowe ceny ?
ps: mechanika dla mnie takze na 1 miejscu.
Zgadza się.
trzeba siadać w auto i jeździć po Polscei nie tylko.
Ja osobiście odwiedziłem kilka miejsc. Szukałem pół roku a bardzo intensywnie 3miesiące. Szukałem w PL, DE i USA
Auto kupiłem za 7 razem, było oddalone ode mnie o 600km...
Pozostałych 5-8 sztuk sprawdzali dla mnie koledzy.
Jeżeli chcecie kupić dobre auto to trzeba je osobiście zobaczyć a nie opierać się tylko na opinii kolegów.
Zaznaczam że informacje z forum dot. niektórych egzemplarzy w PL przydały mi się w znacznym stopniu i w większości informacje się zgadzały ale były i takie przypadki że opinie jednak trochę mijały się z prawdą.
Pozdrawiam i życzę miłego szukania bo w końcu to przyjemna robota, te emocje i chęć kupienia swojego wymarzonego M3...
trzeba siadać w auto i jeździć po Polscei nie tylko.
Ja osobiście odwiedziłem kilka miejsc. Szukałem pół roku a bardzo intensywnie 3miesiące. Szukałem w PL, DE i USA
Auto kupiłem za 7 razem, było oddalone ode mnie o 600km...
Pozostałych 5-8 sztuk sprawdzali dla mnie koledzy.
Jeżeli chcecie kupić dobre auto to trzeba je osobiście zobaczyć a nie opierać się tylko na opinii kolegów.
Zaznaczam że informacje z forum dot. niektórych egzemplarzy w PL przydały mi się w znacznym stopniu i w większości informacje się zgadzały ale były i takie przypadki że opinie jednak trochę mijały się z prawdą.
Pozdrawiam i życzę miłego szukania bo w końcu to przyjemna robota, te emocje i chęć kupienia swojego wymarzonego M3...
Sorry za OT, ale już mnie to drażni - kilku fantastów się zawsze znajdzie (to przeca internet), ale znowu takich miliardów chętnych też nie było. Wystarczy kilka zainteresowanych osób i temat puchnie. Przy zakupie samochodu tego typu, research się bardzo przydaje i wcale się ludziom nie dziwię, że dyskutują.ssseba pisze:CIEKAWE GDZIE SĄ TE CWANIACZKI CO TAK SZUKALI, PRZEBIERALI, WYBRZYDZALI I NIC NIE KUPOWALI, A TERAZ SĄ OFERTY FORUMOWICZY I UCICHLI
Chętni ucichli? Może ktoś się zorientował, jak wygląda rynek M-ek w Polsce i zrezygnował, może ktoś wybrał inny model (słyszałem z pierwszej ręki, że jeden z kolegów wcześniej się tutaj udzielających kupił auto innej marki), a może wreszcie ktoś inny auto kupił i o forum "zapomniał".
Inna sprawa - przed zakupem obejrzałem dobrych kilka samochodów i wcale nie przekłada się to tak (jak chcieliby niektórzy tutaj sadzić), że wysoka cena = dobry samochód. Na naszym rynku jest stosunkowo mało dobrych eMek w dowolnym przedziale cenowym, więc trzeba trochę szczęścia. Dodatkowo, nie każdy musi rozumieć, że kupno używanego auta, to sztuka kompromisu. I najłatwiej się o tym przekona na własnej skórze - szukając samochodu, bo przytyki na forum to najwyżej mogą zniechęcić do uczestnictwa w takowym.
Watson
Święte słowa ! Nie tak lekko kupić auto, sami pewnie wiecie, 90% sprzedających wmawia beszczelnie że ich auto to laleczka, bezwypadek, rarytas itp. a w realu ? Inna bajka... To nie jest 20-30tys zł żeby sobie kupić zabawke, tylko poważne auto za sporą kasę. Ja osobiście nie chce się wpakować na mine, nie mam ciśnienia, więc moge szukać auta i do wiosny 

--==maly==---- czy wiesz cos wiecej o tym M3 ?
http://allegro.pl/item773147753_bmw_m3_ ... dkowe.html
Dzwoniłem - ma hak
Mechanika zapewnia że wszystko ok, jedynie do wymiany łożysko podpory wała (koszt 80zl - moze wymienic sam) dodatkowo wymienione sprzegło itp...
Mówi że można przyjechać z miernikiem lakieru, że 100% bezwypadek
CO wy na to ? Cena do odania 55tys zł
Dzwoniłem - ma hak

kolego, to jedź i sprawdź. może faktycznie okazja, gościowi może nie zależy na kasie i sprzedaje by sprzedać. a może szczep...? 

w zeszłym tygodniu byłem obejrzeć to auto. Wlaściciel twierdzi, że jest bezwypadkowe i zezwala na kontrolę w serwisie. jedyne co sie dzialo to zwarcie przy akumulatorze- wymiana reflektora, kilku plastików i malowana klapa.
Środek adekwatny do przebiegu, trochę wytarty tu i tam. Własciciel używa auta z głową, nie kręci na zimno, dopiero chwilę po rozgrzaniu odkręca. Faktycznie ma hak, a w bagażniku miał jakiś metalowy przedmiot, który przypominał część wózka widłowego..
Co do ceny i powodu sprzedaży- przy mnie się upierął, że poniżęj 58k nie zejdzie, widać mięknie. Oficjalnym powodem sprzedaży jest powiększająca się rodzina, chce kupić kombi . Auto ma już teraz 140tyś km.
Reasumując, jeżeli ktoś szuka auta, któremu chce przywrocić pierwotny blask, to chyba warto... Pozdrawiam.
Środek adekwatny do przebiegu, trochę wytarty tu i tam. Własciciel używa auta z głową, nie kręci na zimno, dopiero chwilę po rozgrzaniu odkręca. Faktycznie ma hak, a w bagażniku miał jakiś metalowy przedmiot, który przypominał część wózka widłowego..
Co do ceny i powodu sprzedaży- przy mnie się upierął, że poniżęj 58k nie zejdzie, widać mięknie. Oficjalnym powodem sprzedaży jest powiększająca się rodzina, chce kupić kombi . Auto ma już teraz 140tyś km.
Reasumując, jeżeli ktoś szuka auta, któremu chce przywrocić pierwotny blask, to chyba warto... Pozdrawiam.
no i sprzedane ;-)moalord pisze:--==maly==---- czy wiesz cos wiecej o tym M3 ?
Dzwoniłem - ma hakMechanika zapewnia że wszystko ok, jedynie do wymiany łożysko podpory wała (koszt 80zl - moze wymienic sam) dodatkowo wymienione sprzegło itp...
Jak to ?