Zakup BMW M3 E46

2000-2006 | silnik: S54
moalord

Re: Zakup BMW M3 E46

Post autor: moalord » pt paź 09, 2009 07:15

A to jakis przekręt ?

http://www.allegro.pl/item730535197_bmw ... kazja.html

Aukcja zakonczona 15-go wrzesnia, auto mialo 90k przebiegu, inne koła.

Dzisiaj auto ma 85k przebiegu i jest na innych felgach

http://allegro.pl/item754605062_bmw_m3_ ... carii.html

To mi wyglada na tą samą m3..

ps. Ta z Warszawy ze zdjęć nie wygląda że ma hak, czy ktoś ją ogląda i może potwierdzić jej bezwypadkowość i idealny stan ?

Beny

Post autor: Beny » pt paź 09, 2009 08:01

moalord pisze:A to jakis przekręt ?

ta sama, zobacz chociażby numer tel na aukcji
garwolin cos mi sie obiło o uszy ze nie polecaja tam kupowac samochodów, ze niby strasznie kręcą ;)

Awatar użytkownika
wats

Post autor: wats » pt paź 09, 2009 09:18

Beny pisze:
moalord pisze:A to jakis przekręt ?

ta sama, zobacz chociażby numer tel na aukcji
garwolin cos mi sie obiło o uszy ze nie polecaja tam kupowac samochodów, ze niby strasznie kręcą ;)
Ta sama, o aucie było kilka stron wcześniej - poszukaj. Nawet chyba sam napisałem parę słów. Co do felg, to facet miał plan zmienić, bo te z wcześniejszych zdjęć były w bardzo złym stanie.
Watson

moalord

Post autor: moalord » pn paź 12, 2009 22:34

Co taka cisza w temacie ?

Pojawiło się nowe "cacko" - zna ktoś to auto ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10224741

Awatar użytkownika
ozio32

Post autor: ozio32 » wt paź 13, 2009 01:39

moalord moja emka jest 2004r i też ma teraz dokładnie 60000km i już widzę po siedzeniu od kierowcy ze ma chyba ze setke jak nie więcej popękana jest dość mocno szczególnie widać to na zdjęciu od kierowcy mam porównanie do mojej pozdrawiam.
ozio

domeqctr

Post autor: domeqctr » ndz paź 18, 2009 09:47

Witam,
Panowie, decyzja o kupnie- postanowiona:).
Czy warto w ogóle szukać na polskim rynku, czy od razu do zachodnich sąsiadów uderzać?
Do tematu chcę podejść na początku roku, także mam czas aby się dobrze przygotować.
Cena akceptowalna-100-120, koniecznie z SMG, nie mogę się zdecydować między standardem, wersją Competition;)

pzdr,
d
Wtedy czuję, że żyje :)

Awatar użytkownika
///M-Lover
Auto: ///M5

Post autor: ///M-Lover » ndz paź 18, 2009 10:53

ozio32 pisze:moalord moja emka jest 2004r i też ma teraz dokładnie 60000km i już widzę po siedzeniu od kierowcy ze ma chyba ze setke jak nie więcej popękana jest dość mocno szczególnie widać to na zdjęciu od kierowcy mam porównanie do mojej pozdrawiam.
To prawda, tamta na pewno nie ma 60kkm, notomiast widziełem auto użytkownika ozio32 na żywo i jestem pod dużym wrażeniem. Przebieg wydaje się być rzeczywisty, a skóry podobnie jak całe auto, nie wyglądają nawet na 20kkm, a co dopiero 60. Jak dla mnie brakuje jej tylko Navi 16:9, poza tym rewelka. Ozio32 pokaż swoją ślicznotkę w showroomie.

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » ndz paź 18, 2009 12:31

domeqctr pisze:Witam,
Panowie, decyzja o kupnie- postanowiona:).
Czy warto w ogóle szukać na polskim rynku, czy od razu do zachodnich sąsiadów uderzać?
Do tematu chcę podejść na początku roku, także mam czas aby się dobrze przygotować.
Cena akceptowalna-100-120, koniecznie z SMG, nie mogę się zdecydować między standardem, wersją Competition;)

pzdr,
d
Kolego, pojawiło się wiele nowych ogłoszeń, więc myślę że coś z tych "laleczek" będzie akceptowalna. A po drugie był już tutaj poruszany temat, że nie wszystkie M3 u zachodnich sąsiadów są takie idealne, chociażby taka sytuacja, gdzie zachodni sąsiedzi kupują od nas rodaków auto i wystawiają je u siebie, a my jedziemy i kupujemy jako zachodnie :D

domeqctr

Post autor: domeqctr » ndz paź 18, 2009 13:02

A po drugie był już tutaj poruszany temat, że nie wszystkie M3 u zachodnich sąsiadów są takie idealne, chociażby taka sytuacja, gdzie zachodni sąsiedzi kupują od nas rodaków auto i wystawiają je u siebie, a my jedziemy i kupujemy jako zachodnie :D
Bez komentarza- pomysłowość nie zna granic. :???:
Myślę natomiast, że można sprawdzić miejsce pierwszej rejestracji, lub listę wszystkich właścicieli auta?
Generalnie, mówiąc o zachodnich sąsiadach myślę o pierwszym właścicielu, dokładną książką serwisową itp. itd.
Kolego, pojawiło się wiele nowych ogłoszeń, więc myślę że coś z tych "laleczek" będzie akceptowalna.
Jakieś przykłady? Będę wdzięczny. :grin:

Awatar użytkownika
///M-Lover
Auto: ///M5

Post autor: ///M-Lover » ndz paź 18, 2009 13:22

domeqctr pisze:
A po drugie był już tutaj poruszany temat, że nie wszystkie M3 u zachodnich sąsiadów są takie idealne, chociażby taka sytuacja, gdzie zachodni sąsiedzi kupują od nas rodaków auto i wystawiają je u siebie, a my jedziemy i kupujemy jako zachodnie :D
Bez komentarza- pomysłowość nie zna granic. :???:
Myślę natomiast, że można sprawdzić miejsce pierwszej rejestracji, lub listę wszystkich właścicieli auta?
Generalnie, mówiąc o zachodnich sąsiadach myślę o pierwszym właścicielu, dokładną książką serwisową itp. itd.
Kolego, pojawiło się wiele nowych ogłoszeń, więc myślę że coś z tych "laleczek" będzie akceptowalna.
Jakieś przykłady? Będę wdzięczny. :grin:
Sądząc po budżecie jaki przeznaczyłeś na zakup samochodu, jesteś raczej, osobą świadomą, tego ile kosztują dobre emki z SMG z ostatnich lat produkcji więc podejrzewam, że coś takiego znajdziesz nawet w Polsce.
Też chciałbym zobaczyć te nowe laleczki więc może jakiś link??

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » ndz paź 18, 2009 13:28

kolega z tutajszego forum nawet sprzedaje... nie czekajcie na gowotce, tylko poszukajcie troszke; np:
viewtopic.php?t=1808

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » ndz paź 18, 2009 13:57

domeqctr pisze:nie mogę się zdecydować między standardem, wersją Competition;)
Ja bym na to nie patrzył. Hamulce od CSL'a możesz wstawić przy pierwszej wymianie tarcz. Układ kierowniczy jest trochę fajniejszy w Competition, ale z drugiej strony nie ma multifunkcji (Ja u siebie odpaliłem, ale wciąż nie działa mi tempomat i wybieranie głosowe), a ten cały M Track Mode jest beznadziejny. Po prostu szukaj w dobrym stanie. Jak będzie Competition to dobrze, a jak nie to też dobrze ;)

domeqctr

Post autor: domeqctr » ndz paź 18, 2009 14:42

No właśnie, ta kierownica mocno mnie zastanawia i raczej pójdę za Twoją radą. Standard i hamulce od CSL-a. :-)

I jeszcze jedno- czy jest szansa spotkać stołki pokryte czymś innym, poza skórą? Nie jestem jej wielkim fanem, a jej stan w niektórych egzemplarzach jest mocno zasmucający. :razz:

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » ndz paź 18, 2009 15:11

domeqctr pisze:I jeszcze jedno- czy jest szansa spotkać stołki pokryte czymś innym, poza skórą? Nie jestem jej wielkim fanem, a jej stan w niektórych egzemplarzach jest mocno zasmucający. :razz:
Zawsze mozesz założyc sobie pluszowe pokrowce z rynku w cenie mniejszej niż tankowanie do pełna :D Zartuje ;-)
A siedzenia mozesz sobie odrestaurować lub zamienic na jakies ładniejsze np z jakiegos angola.

moalord

Post autor: moalord » ndz paź 18, 2009 17:28

Ja jednak odczekam do nowego sezonu, idzie zima - to nie sezon na m3... przy okazji może pojawi się coś nowego z ogłoszeń lub kurs walut bedzie korzystniejszy... No chyba że naprawde pojawi się jakaś zimowa "okazja" - ale okazje to było za czasów PRL-u jak kupowało się auto w salonie, a 2 dni poźniej sprzedawało się 2x drożej :P

Zablokowany