Zakup BMW M3 E46

2000-2006 | silnik: S54
ponton

Re: Zakup BMW M3 E46

Post autor: ponton » śr wrz 09, 2009 12:26

Slepy jestem ale znalazlem :)

A ogladal ktos ta?:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9815421

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » śr wrz 09, 2009 16:39

ponton pisze:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8375806

Prosze was o jedno powiedzcie mi co jest w tej sztuce nie tak??
nie wiem czy dobrze kojarze, ale jest po gradobiciu i bele jak pomalowana.

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » śr wrz 09, 2009 18:21

złota SC: malowana do okoła, felgi wszystkie 4 katastrofa - potrzaskane ranty, guma na wale wywalona, poduszki tylnich amortyzatorów nawalają, do tego lampy z przodu wciąż symetryczne, w środku wszędzie obdrapana (właściciel wozi czesto psa), boczek siedzenia kierowcy wytarty bardzo znacznie, tarcz hamulcowych z przodu brak (efekt toczenia i ich zużycia), z tyłu jeszcze trochę ich jest, klocki hamulcowe jakieś tanie... Właściciel mówi że jeździ nią już ponad rok i jeszcze nic nie wkładał (ma zrobione 70tyś mil - 100tyś km), nawet zawory nie były regulowane! tak więc nowy właściciel pakiet startowy na początek kładzie conajmniej kilkanaście tyś zł! auto służy do jazdy TYLKO po dziurawym mieście... tak więc można się domyśleć reszty...
srebrna EPI: malowana do okoła, ale bardzo fatalnie! pełno zlewów, zamalowanych dziur, przykrytych kropek brudów... źle spasowane elementy, kierunki odstają, listwy pokrzywione... w środku zniszczona,, pomalowana tu i tam "szprajem", wszędzie blacho-wkręty plus czarny pas na przedniej szybie od połowy w górę, skutecznie uniemożliwiający czytanie górnej sygnalizacji świetlnej oraz znaków np na autostradzie. widac że autko jezdzi tylko po wiosce, bo przejażdzka polegała na przyspieszaniu i hamowaniu w dwóch krótkich uliczkach nie przekraczając 5tyś obr/min! jazda oczywiscie z opuszczonymi szybami, radiem na full i przybranym syndromem traktorzysty! żenada! miała fegi w bardzo ładnym stanie, albo malowane (nie przyglądałem się). Syndrom traktorzysty również!
Ogólnie oba auta nie warte zachodu, chyba że chcesz wyrwać m3 z 2002 roku za 55tyś złotych polskich nowych obiegowych (sztywno chcą 60tyś, ale opuścili by jakby zobaczyli gotówkę).

Awatar użytkownika
ssseba
Auto: F16
Kontakt:

Post autor: ssseba » śr wrz 09, 2009 20:38

djset pisze: klocki hamulcowe jakieś tanie....
mozna wiedzieć po czym to stwierdzileś?
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...

Awatar użytkownika
Tomcio
Auto: M3 e92 Competition

Post autor: Tomcio » śr wrz 09, 2009 20:42

ponton pisze:Slepy jestem ale znalazlem :)

A ogladal ktos ta?:

Robione coś blacharsko z tyłem.
Brzydki środek, jakieś wiejskie audio etc.
Auto w ciągu ostatniego roku miało 4 właścicieli....
Podobno dziwne odgłosy podczas hamowania i jedna cewka do wymiany.
Coś jeszcze z nią było nie tak ale musisz poszukać na forach bo nie pamiętam.

Awatar użytkownika
///M-Lover
Auto: ///M5

Post autor: ///M-Lover » śr wrz 09, 2009 20:47

Tomcio pisze:
ponton pisze:Slepy jestem ale znalazlem :)

A ogladal ktos ta?:

Robione coś blacharsko z tyłem.
Brzydki środek, jakieś wiejskie audio etc.
Auto w ciągu ostatniego roku miało 4 właścicieli....
Podobno dziwne odgłosy podczas hamowania i jedna cewka do wymiany.
Coś jeszcze z nią było nie tak ale musisz poszukać na forach bo nie pamiętam.
Czy to jest ta co pół roku w Auto Wizji w Poznaniu stała??

Awatar użytkownika
ozio32

Post autor: ozio32 » śr wrz 09, 2009 20:50

do ssseba ta epi to katastrofa też ją oglądałem i opisywałem wcześniej jeszcze dodam że w ogóle nie miała mocy mówię gościowi żeby ja wkręcił mocniej mówi ze to wszystko nie wspomne że tak przy zmianie waliło w dyfer myślałem że odpadnie najlepsze to gość mówi że jego auto ma 160 koni myślałem że padne może sam nie wie co ma?
ozio

Awatar użytkownika
Tomcio
Auto: M3 e92 Competition

Post autor: Tomcio » śr wrz 09, 2009 20:50

Nie. Tamta z Autowizji miała nawigację i szyberdach, grzane fotele. Ta sztuka natomiast jest bardzo ubogo wyposażona.

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » śr wrz 09, 2009 21:07

ssseba pisze:
djset pisze: klocki hamulcowe jakieś tanie....
mozna wiedzieć po czym to stwierdzileś?
po napisie na nich widniejącym. z tyłu jeszcze w miare fajna firma bo ATE, ale przód to jakaś radosna twórczość ludowa
a ta EPI to faktycznie tak napierniczała z tyłu przy zmianie biegów że aż sie przestraszyłem! powiem wam że jak patrze na te ulepki to naprawde odechciewa mi sie M3, które ma śmigać torowo i czasami nieco powyzej 200km/h... ;/ przecież te strucle rozpadną się przy takiej predkości! i nie przesadzam... uwierzcie mi.
jedna z lepszych jakie były to ta czerwona koło oświęcimia, która poszła w tym tygodniu. tam były robione tylko drzwi i błotnik, ale zorbione naprawde profesjonalnie, o czym od razu powiedzial mi poprzedni własciciel i to telefonicznie! pozdro dla obecnego właściciela ;)

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » śr wrz 09, 2009 21:48

Dzięki temu tematowi i wypowiedziom w nim zawartym, nikt nie kupi żadnego samochodu, za dużo nie potwierdzonych informacji i przypuszczeń tu dajecie, opanujcie się. Zrobił się zlany słowotok tego samego.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » śr wrz 09, 2009 22:38

Marcin_Os pisze: za dużo nie potwierdzonych informacji i przypuszczeń tu dajecie
kolego, w ciągu ostatnich kilku dni byłem w dwóch miejscach, widziałem dwa straszne parchy, wiec opisałem to co widziałem! a jesli uwazasz inaczej to twoja sprawa. dla ciebie mogą być to "igiełki", "laleczki" czy inne takie sluty! wg mnie należy omijać je szerokim łukiem jeśli ktoś szuka w miarę rozsądnego wózka, a jeśli ktos chce miec tylko M3 E46 to niech jedzie i wyrywa nawet i za 55tyś któryś z opisanych przeze mnie egzemplarzy! bo zdarzają i tacy, co potrzebują tylko fajnie wyglądającego, taniego dupowozu, którym przyszpanują przy laskach czy kumplach z osiedla. bo nie powiem, takie aytka wyróżniaja się w tłumie, nawet w tłumie zwykłych BMW... ale jeśli ktoś chce mieć w miarę zadbane (nie mówie idealne, bo idealne sa w salonach w rocznikach bieżących) autko to te dwa może sobie darować.
a tym tygodniu juz chyba nie dam rady (chyba ze w sobotę), ale zamierzam stopniowo obskoczyć te wszystkie z allegro i w miare mozliwosci bede pisał spostrzeżenia z moich poszukiwań. I jeśli będą one komuś pomocne to fajnie, a jeśli nie to trudno.
to tyle moi drodzy. uszanujcie to co piszę i nie łąpcie mnie za słówka że pisałem iż w tej złotej były tanie klocki hamulcowe... bo klocki to pikuś w porównaniu do jej całokształtu!

ponton

Post autor: ponton » śr wrz 09, 2009 22:49

A jest chociaz jedna na allegro do 70 tys. warta uwagi??

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » śr wrz 09, 2009 22:56

ponton pisze:A jest chociaz jedna na allegro do 70 tys. warta uwagi??
kolego, z moich spostrzeżeń powiem ci tylko tyle, że jak kupisz coś za taką kwotę to od razu licz się z "pakietem startowym" na początek typu tarcze, klocki, gumy (np na wale), oleje... ewentualnie zawory i takie tam... więc wyjdzie cię 10tyś więcej plus nerwy, czas stracony... oczywiście to nie jest reguła, bo zdarzają się okazje, jak np ta czerwona koło oświęcimia... tak czy siak w Biblii jest napisane: "szukajcie, a znajdziecie", albo: "proście, a będzie wam dane" ;)

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » śr wrz 09, 2009 23:00

djset pisze:
kolego, z moich spostrzeżeń powiem ci tylko tyle, że jak kupisz coś za taką kwotę to od razu licz się z "pakietem startowym" na początek typu tarcze, klocki, gumy (np na wale), oleje... ewentualnie zawory i takie tam... więc wyjdzie cię 10tyś więcej plus nerwy, czas stracony... oczywiście to nie jest reguła, bo zdarzają się okazje, jak np ta czerwona koło oświęcimia... tak czy siak w Biblii jest napisane: "szukajcie, a znajdziecie", albo: "proście, a będzie wam dane" ;)
i tu sie z kolega zgodzic musze. Przewaznie wychodza jakies dodatkowe koszta przy takich okazjach

SyTy

Post autor: SyTy » śr wrz 09, 2009 23:10

właśnie o to chodzi że nie ma a wszyscy na siłe chcą takie właśnie kupować.

Sam już nie wiem czy to taka nasza mentalność czy o co chodzi.

Ludzie, popatrzcie na mobile.de, autoscout24.com - ładne M3 poniżej 20euro NIE MA! Czego zatem oczekujecie w PL cudów???
No Fear - No Fun!

Zablokowany